CROSSDOCK Extraliga

Comeback Sudoměřic přišel pozdě, Hradec již třetí. Rakovník spadl na dno

Již 5. kolo CROSSDOCK Extraligy přineslo fanouškům parádní podívanou, napínavé zápasy a překvapivé výsledky. První výhry v sezoně se dočkalo pražské Kovo, které doma přehrálo Most, Hradec Králové po skvělé úvodní třetině málem ztratil souboj o čelní příčky proti Sudoměřicím.

TJ Kovo Praha vs. HBC Rondo Most 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Střely: 28:22, vyloučení: 6:4, využití: 0:1, oslabení: 1:0.

Branky a nahrávky: 11. Kočka (Franěk, Strejček), 22. Bydžovský (Franěk, Strejček), 30. Franěk (Winter) – 19. Bačák (Chytrý, Bruštík), 38. Chyba (Jarkovský, Novák).

Zápas kola na Palmovce mohl přinést první vítězství v sezoně Kova a tak se také stalo. Domácí totiž proti Mostu začali dobře, a když svoje vedení ve druhé třetině při dvojnásobném oslabení ztratili, nic nevzdali, po chvilce znovu skórovali a navíc ve vlastním oslabení odskočili do dvougólového trháku! Rondo sice ve třetí části mocně dotahovalo, na víc než na snížení už se ale nedostalo. Pražané si tak připsali první vítězství v sezoně.

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Sudoměřice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Střely: 47:31, vyloučení: 3:3, využití: 0:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 4. Bacovský (Fišer), 7. Hrubý (Bacovský), 8. Šimůnek (Fanderlík, Mitra) – 33. Fraňo (Kaluža, Tóth D.), 45. Kaluža (Tóth M.).

Do Hradce Králové cestovaly Sudoměřice, tyto celky se více než dobře znají v soubojích o poslední místa v osmičce nebo také v boji o udržení. Tentokrát se však domácí i hosté nacházejí v jiné a o dost komfortnější pozici. A právě zkušenost z těchto bojů možná rozhodla, Piráti totiž do utkání nastoupili jako uragán a po první třetině bylo prakticky rozhodnuto, jelikož na světelné tabuli svítilo skóre 3:0! Jihomoravané pak sice ještě dvakrát snížili, podruhé se jim to ale povedlo až pár chvilek před koncem utkání, což se ukázalo už jako příliš pozdě na to, zabojovat ještě alespoň o remízový výsledek.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Střely: 24:33, vyloučení: 6:5, využití: 0:3, oslabení: 1:1.

Branky a nahrávky: 38. Soukup (Štěpánek) – 28. Kovář (Kruček J., Wróbel), 29. Zvonek (Pala, Fejfar), 38. Pala (Fejfar, Kruček M.), 45. Wróbel.

Loňský mistr z Lužin zajížděl v pátém kole do severních Čech. Ústí nad Labem ale do nového ročníku také nevstoupilo špatně a očekával se tak vyrovnanější duel. Rozhodovaly však přesilové hry a ze dvou se Pražané v prostřední části dostali do komfortního vedení shodně o dvě branky. Kert Park pak využil i dvojnásobnou početní výhodu ve třetí periodě a nic na tom nezměnil ani snižovací gól naopak ve vlastním oslabení v podání Elby. Brankový účet totiž přeci jenom uzavírali hosté, a to v poslední minutě.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Rakovník 3:2 ss (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Střely: 27:15, vyloučení: 2:10, využití: 0:0, oslabení: 0:1.

Branky a nahrávky: 29. Hejtmánek J. (Halbrštát, Holec), 45. Anýž (Lajčiak), rozh. náj. Vychytil – 18. Schnaubelt, 39. Tvarůžek.

Letos zatím trápící se Letohrad doma přivítal Rakovník, který však pro Jeleny nemohl být lehkým soupeřem, protože v posledních zápasech začal potvrzovat svoji zlepšující se kvalitu. A prokázalo se to i na východě Čech, protože Raci i přes skoro poloviční střeleckou produktivitu oproti domácím dvakrát vedli a Letohradští utkání do nájezdů poslali dokonce až brankou čtyřiačtyřicet vteřin před koncem zápasu! V dovednostní aktivitě už zůstal bonusový bod doma a hosté tak nemohli odjíždět úplně spokojeni.