CROSSDOCK Extraliga

Druhá třetina rozhodla. Kovo si doma po bitvě poradilo s Mostem a má první výhru!

Páté kolo hokejbalové CROSSDOCK Extraligy přineslo zápas kola v hlavním městě. Konkrétně za povedeného slunečného počasí na Palmovce, kde se snažilo domácí Kovo vybojovat první letošní tři extraligové body.

Domácí šli do kabin veselejší

První třetina nabídla poměrně aktivní hokejbal se šancemi na obou stranách. Když po úvodním oťukávání rychlá branka nepadla, změnili to domácí, kteří se dostali pět minut před přestávkou do vedení. To však nemuselo klidně dlouho platit, jelikož Kovo někdy až zbytečně dlouho drželo míček na svých hokejkách a Most se pochopitelně rychle snažil trestat. Na úvodní branku v režii Ronda však v prvních patnácti minutách nedošlo.

Branka ve vlastním oslabení

Druhá perioda po chvilce přinesla hned dvojnásobné vyloučení Pražanů a tedy skvělou příležitost na vyrovnání pro Most. I když už to vypadalo, že se to však hostům nepovede, pár vteřinek před koncem trestů se ale přeci jenom dokázal prosadit Bačák. Jenomže netrvalo dlouho a díky Bydžovskému měli domácí vedení zpět. Necelou minutu před koncem poté dostali hosté další ideální příležitost na vyrovnání, všechno ale dopadlo naprosto jinak. Pražané totiž skvěle napadali na útočné modré čáře, až se jim ve vlastním oslabení povedlo získat míček, dostat se do rychlého přečíslení, které zakončoval úspěšně po dobré práci Wintera Franěk. Ten tak zároveň přidal ke dvěma asistencím i branku, jež se nakonec ukázala jako velice důležitá.

Most tlačil, na bod to ale už nestačilo

Kovo začalo třetí část dobře, hru drželo především v útoku a snažilo se často navýšit své vedení. Jenomže na to dlouho nedocházelo a tak se do hry dostalo zase Rondo. A to doslova! Sedm minut před koncem se totiž přes obrovský zmatek u brankoviště domácích odrazil míček mezi kruhy, odkud vypálil nechytatelně Chyba a bylo to o jednu branku.

Mostecké vstřelná branka ohromně nakopla a hra se začala odehrávala převážně na polovině domácích. Kovo se zuby nehty bránilo, a když se hosté rozhodli pro hru bez brankáře, málem sami mohli inkasovat. Na to ale ještě více jak minutu před koncem nedošlo a Pražany tak čekaly další perné chvíle. I když míček jen pár vteřinek před sirénou dvakrát prolétl těsně kolem tyče, na domácím hodně potřebném vítězství to už nic nezměnilo!

TJ Kovo Praha vs. HBC Rondo Most 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Kočka (Franěk, Strejček), 22. Bydžovský (Franěk, Strejček), 30. Franěk (Winter) – 19. Bačák (Chytrý, Bruštík), 38. Chyba (Jarkovský, Novák).

Střely: 28:22, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 1:0.

TJ Kovo Praha: Lain (Vaníček) – Winter, Zahálka, Bydžovský, Zeman Ma., Adam, Krejčí - Kyclt, Pátek, Strejček, Wurdák, Zeman Mi., Fabián, Krištof, Bravenec, Franěk, Kočka.

HBC Rondo Most: Brém (Tyl) – Chyba, Prokš, Drenčko, Popluhar, Chmelina, Jakubův - Chytrý, Bruštík, Černý, Singer, Krajíček, Bačák, Plachý, Jarkovský, Novák, Štelcich.