CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola na Palmovce! Zlomí Kovo špatný start nebo uspěje rozjetý Most?

5. kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu zavede naší redakci opět do hlavního města, po čtvrtečním zápase kola na Lužinách ale tentokrát zamíříme na Palmovku, kde se odehraje zápas mezi pražským Kovem a hostujícím Rondem Most.

Kovo se trápí v koncovce

Celek z hlavního má za sebou tři extraligová kola, které začal v Letohradu, odkud se mu necestovalo příjemně. Po prohře 0:2 mělo však Kovo dva týdny volno a poté ho čekal domácí duel s Hradcem Králové, kde se mu už dařilo o poznání lépe. Východočechy jednoznačně přestříleno, jenomže po pětačtyřiceti minutách na světelné tabuli svítilo nerozhodné skóre 2:2, takže se šlo do samostatných střílení, kde byli úspěšnější Hradečtí. Pražané pak ve sváteční čtvrtek cestovali do Sudoměřic, které letos hrají naopak ve formě, a když se hosté střelecky už podruhé ze tří zápasů neprosadili, byla z toho nakonec jednoznačná výhra Jihomoravanů. Kovo se tak nachází na samotném konci tabulky, ovšem se zápasem k dobru!

Most chce po změnách minimálně osmičku

Po strašidelné předchozí sezoně přišly v Mostě velké změny a znovuzrozený celek letos chce jednoznačně útočit na vyšší příčky, než tomu bylo v minulém ročníku. A je to znát! V prvním kole se mu sice v Pardubicích povedlo domácí jenom potrápit, pak ze svého progresu však začal těžit body. Potenciální sílu Ronda totiž poznali plzeňští mečouni, kteří si odvezli v zádech šest branek. Most pak obral o bod v severočeském derby ústeckou Elbu a naposledy přehrál ve své hale Letohrad. Po právu mu tak patří se sedmi body třetí dělená pozice.

Loňská bilance hraje do karet Kovu

Když bychom měli určit favorita utkání z aktuální letošní formy, jsou to jednoznačně hosté. Ovšem s přihlédnutím k loňským výsledkům by se tato bilance alespoň vyrovnala. Vloni to totiž bylo dvakrát Kovo, které uspělo, a to dvěma poměrně jednoznačnými výsledky. Na úvod sezony totiž nejprve v Mostě Pražané uspěli 5:2 a o necelé dva měsíce později se Kovu dokonce doma povedlo hosty vynulovat a zvítězit vysoko 6:0! Nyní je to tak na domácích, jestli dokážou utnout mostecký rozjezd. Jestli se jim ale bude dařit, se začneme dozvídat v sobotu od jedenácté hodiny dopolední!

Sledujte utkání živě na Onlajnech -> ZDE!