CROSSDOCK Extraliga

Jistota Plzně Petr Kráčina: S bodem můžeme být spokojeni

Kert Park Praha svedl na vlastním hřišti s Plzní v zápase 4.kola CROSSDOCK Extraligy velkou bitvu, ve které rozhodovaly až samostatné nájezdy. Velkou roli sehráli oba brankáři – Petr Mikl a Petr Kráčina, kteří během celého duelu předvedli řadu vynikajících zákroků.

Oba brankáři předvedli velmi dobrý výkon

Souboj Kert Parku s Plzní může dostat přízvisko zápas gólmanů. Petrové Mikl a Kráčina se za své výkony stydět rozhodně nemusí, zejména druhý jmenovaný ustál ve třetí třetině tlak nejlépe střílejícího týmu celé soutěže a dotáhl svůj tým k zisku cenného bodu. Ale jsou v Plzni s bodem spokojeni? „Myslím, že ano,“ vyjádřil se po dlouhém přemýšlení Petr Kráčina. „Byl to vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Zejména ve třetí třetině se to strhlo a brankáři měli velké množství práce. Můžeme být spokojeni,“ rozvedl svoji myšlenku.

Právě Kráčina již v první třetině lovil míček zpoza svých zad hned dvakrát, následně ale svoji klec zavřel a Kert Parku další branky ze hry nedovolil. „Na branky Kertu jsme dokázali odpovědět, to bylo hlavní. Oba brankáři předvedli kvalitní výkon,“ po právu chválí sebe a také kolegu Petra Mikla, který svůj skvělý výkon podtrhl třemi vychytanými nájezdy. „Doufám, že nás výkon nakopne a příště si z Pardubic odvezeme tři body!“

Chyběl mi kousek. Jen kdybych pomaleji padal…

Výsledek a zejména předvedený výkon může gólmana Petra Kráčinu těšit dvojnásob, v brance Plzně se objevil teprve podruhé v letošní sezoně a vůbec poprvé odchytal celé utkání. V souboji v Mostě totiž střídal po šesti inkasovaných brankách. „Konečně jsem se chytil, v Mostě jsem klukům moc nepomohl, takže jsem nesmírně rád, že to v Praze dopadlo takto,“ těší Petra Kráčinu.

Spokojenost na plzeňské straně mohla být ještě větší, kdyby bonusový bod nezůstal v hlavním městě. O všem rozhodl samostatný nájezd Martina Kručka, který zvolil bekhendovou kličku a kvalitně provedeným blafákem překonal Kráčinu. „Chytit nájezd Martinu Kručkovi je strašně těžké, má asi pět variant a nikdy nevíte, co udělá. Chyběl mi kousek, kdybych pomaleji padal, tak bych ho měl,“ uzavírá Petr Kráčina pozápasový rozhovor.