CROSSDOCK Extraliga

Plzeň na Lužinách kousala, Kert Park bere výhru v nájezdech

Sváteční odpoledne přineslo na hokejbalovém hřišti na Lužinách skvělou podívanou. Ostrý souboj zde v rámci zápasu 4.kola CROSSDOCK Extraligy svedli hráči Kert Parku Praha a Plzně, jejichž vzájemný souboj po 45 minutách hry nepoznal vítěze.

Samostatné akce Kováře a Wróbela posunuly do vedení mistra

Bitva Kert Parku proti Plzni odstartovala poměrně opatrným hokejbalem, ani jeden z týmů nechtěl udělat zbytečnou chybu, po které by inkasoval jako první. A tak to také bylo. Nepřesnost v rozehrávce Plzně dobrým napadáním vystihl Michal Kovář, který krátce po zisku balonu umístil své zakončení přímo do šibenice Kráčinovy branky. Vstřelená branka však měla na obhájce titulu negativní vliv.

Plzeň ve druhé polovině první části přeřadila na vyšší rychlost a velmi rychle se dočkala vyrovnání. Stejně jako Kovář na straně domácích v předchozím případě vyprodukoval perfektní ránu ze střední vzdálenosti Jaroslav Pauer, Mikl na jeho zakončení zareagovat nedokázal. Povzbuzená Plzeň následně trefila ještě tyčku, paradoxně ale v závěru prvního dějství po pěkné akci Tomáše Wróbela inkasovala.

Blesková dorážka přinesla vyrovnaný stav

Stav 2:1 pro Kert Park vydržel i do druhé patnáctiminutovky, jejíž začátek se protáhl kvůli poruše plastového povrchu na hřišti na Lužinách. Pořadatelé nakonec dali vše do pořádku a všichni přítomní se mohli i nadále věnovat parádnímu hokejbalu. Plzeňští rozhodně v hlavním městě nepůsobili ustrašeným dojmem a postupem času si znovu začali hlasitě říkat o vyrovnávající branku.

V první velké šanci ještě Petr Mikl proti Hanušovi míček za svá záda nepustil, o čtyři minuty později již ale inkasoval. V čase 21:21 byla pro Kert Park osudová rozehrávka ve vlastním obranném pásmu, po které brankář Mikl vyrazil střelu Kunzmanna pouze k Ondřeji Malému a ten pohotovou dorážkou stanovil nerozhodný stav 2:2. Obě mužstva si ve druhém dějství vypracovala další slušné příležitosti, skóre se ale již neměnilo.

Třetí část branku nepřinesla, rozhodl až nájezdový rozstřel

Plzeňský tým si z druhé třetiny přenesl do té třetí ještě více než minutu dlouhotrvající přesilovou hru, v níž si brankář Mikl připsal další důležité zákroky. Při hře v pěti na obou stranách větší aktivitou hýřil Kert Park, který se snažil rozšířit svoji bodovou sbírku o další tři body. Velmi blízko byl Pala, při jehož zakončení bekhendem zastoupili Kráčinu na brankové čáře jeho spoluhráči. Hostující brankář se postupem času rozchytal k fantastickému výkonu a dlouho držel svůj tým nad vodou.

Utkání nakonec za stavu 2:2 dospělo až do samostatných nájezdů. V nich opět kralovali oba brankáři, Petrové Mikl a Kráčina předváděli vynikající výkony. První jmenovaný chytil všechny tři nájezdy soupeře, Petr Kráčina inkasoval až po skvěle provedené bekhendové kličce Martina Kručka! Ostřílený reprezentant tak vystřelil pro Kert Park bonusový bod!

HC Kert Park Praha vs. HBC Plzeň 3:2 ss (2:1, 0:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kovář, 12. Wróbel, rozh. náj. Kruček M. – 6. Pauer (Pejchar, Vodrážka), 22. Malý (Kunzmann, Švarc).

HC Kert Park Praha: Mikl – Blaško, Bureš, Dejneka, Kaucký, Nýdl (C), Poláček, Roznberg – Fejfar, Javorka, Kruček J., Kruček M., Kovář, Postulka, Pala, Wróbel, Zvonek.

HBC Plzeň: Kráčina – Benedikt O., Hanuš, Benedikt J., Švarc, Malý (C), Kavalír, Šmucer – Krch, Pejchar, Valenta, Vodrážka, Pokorný, Ulč, Gřonka, Pauer, Kunzmann.

Ohlasy trenérů:

David Kuna (HC Kert Park Praha): „Řeknu narovinu, že jsme rádi za dva body. Výkon od druhé třetiny nebyl od nás úplně ideální, jsme si to hrozně zkomplikovali. Plzeň velmi dobře blokovala střely, hrála jednoduchý hokejbal, bránila, samozřejmě jsme se snažili tlačit dopředu, ale byli jsme v křeči. Na konci jsme dokonce mohli i prohrát. Každý zápas nemůže být posvícení a my se z tohoto utkání musíme poučit. Plzeň předvedla kompaktní výkon a my jsme nebyli hladovým týmem jako v předešlých zápasech.“

Michal Edl (HBC Plzeň): „My jsme po mizérii s Mostem a doma s Rakovníkem hráče motivovali a do určité míry to pomohlo. Trochu jsme změnili herní obraz, který fungoval, samozřejmě na půdu nejútočnějšího týmu extraligy to musíte trochu přizpůsobit. Hra asi nebyla nijak pohledná, ale hráli jsme účelně a jsme rádi, že máme bod. Druhý nás mrzí, ale soupeř byl o jeden nájezd lepší.“