CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů na 4.kolo: Věříme Kertu a Pardubicím. Šanci má i Rakovník

4. kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu přinese mnoho napínavých soubojů, ve kterých si ani experti a v tomto případě stále aktivní hokejbalisté a hokejbalistky neví rady.

SK Sudoměřice vs. TJ KOVO Praha

Jan Bílý (bývalý hráč Autoskla Pardubice): Domácímu týmu se daří, navíc je posilněný o výhru v Letohradu. Každý hostující tým to má v Sudoměřicích těžké, Kovo navíc čeká dlouhá cesta. Očekávám vítězství domácích.

Petr Novák (hrající trenér HBC Hradec Králové 1988): Sudoměřice mě překvapily výhrou v Letohradu a ukazují, že se s nimi rozhodně musí počítat. Na Kovu jsme hráli v sobotu, byl to velmi tvrdý zápas, tento tým pokračuje v poctivém a nepříjemném hokejbalu. Bude to o gól nebo o dva, ale věřím více domácím, kteří využijí domácího prostředí a vyhrají.

Lucie Rejlová (reprezentantka, mistryně světa): Já si myslím, že Kovo si domů nějaké body odveze. Každý zápas je jiný, ale vzhledem k výsledkům na Českém poháru si myslím, že Sudoměřice doma prohrají.

HBC Rondo Most vs. SK Hokejbal Letohrad

Jan Bílý: Viděl jsem hrát Most v Pardubicích, kde kromě cca 8 minut ve druhé třetině nepředvedl vůbec nic, o to víc mě poté překvapila jasná výhra nad Plzní. U Letohradu bude záležet, jak zachytá Honza Šimara. Letohrad je navíc každoročně málo vylučovaný, což hraje v mostecké hale velikou roli, protože domácí mají přesilové hry na svém hřišti skvělé. Tipuji těsnou výhru Letohradu.

Petr Novák: Také Letohrad mě překvapil porážkou a musí zabrat, jenže v Mostě to bude mít těžké. Dle mého názoru uvidíme těsnou výhru domácích.

Lucie Rejlová: Tento zápas bude hodně vyrovnaný. Více se však přikláním na stranu Letohradu, který se může opřít o skvělého brankáře a mladé šikovné hráče jako je třeba Jakub Cvejn. Jeleni vyhrají.

HBC Rakovník vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Jan Bílý: Líbí se mi zaujetí a chuť hráčů raků, přál bych jim play-off, už jen kvůli klukům, kteří se o to starají jako je Pospa (Jan Pospíšil pozn. aut.) či bratři Tvarůžkové a přesně vím, jak to mají složité. Pokud si dobře pamatuji, tak v loňském roce Rakovník doma Ústí porazil a tipuji to tak i ve čtvrtek.

Petr Novák: Rakovník bude v euforii z výhry v Plzni a doma vyhraje minimálně za dva body.

Lucie Rejlová: Vzhledem k tomu, že Rakovník stále působí v soutěži v pozici velkého nováčka, Ústí bude mít navrch řadou zkušeností a bude podle mě v zápase dominovat.

HC Kert Park Praha vs. HBC Plzeň

Jan Bílý: Těžký zápas, viděl jsem Kert v sobotu a zatím mi přijde, že se pomalu rozjíždí a určitě se i rozjede. Má být hezky, takže nehrozí kluzký povrch a Plzni by to mohlo pomoci, ale i přesto tipuji vyšší vítězství Kertu.

Petr Novák: Kert je jasným favoritem soutěže, což potvrzuje od prvního kola. Skvěle posílil, doma Plzni body nenechá a vyhraje.

Lucie Rejlová: Zde více věřím Kertu. Má v kádru velmi šikovné hráče a na domácím hřišti potvrdí svoji kvalitu.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Jan Bílý: Oba týmy hodně omladily a čekám běhavý a bojovný hokejbal. Pro Kladno je malou výhodou brzký začátek zápasu (za mě jako hráče neatraktivní a nepříjemný). Pokud Pardubicím zápas sedne a budou málo vylučovaní, tak si minimálně bod z Kladna odvezou. Tipuji remízu.

Petr Novák: Kladno i Pardubice opustily velké opory, takže i tady to bude vyrovnaný a hodně atletický boj. Očekávám těsnou výhru domácích.

Lucie Rejlová: Zde budou mít navrch Pardubice. Zápasy mezi těmito dvěma soupeři jsou vždycky vyrovnané a bývá radost se na ně dívat. Můj názor je, že si body domů odveze Autosklo.