CROSSDOCK Extraliga

3.kolo CROSSDOCK Extraligy: Všude se hrálo vyrovnaně, Rakovník vykradl Plzeň!

Kompletní třetí kolo a jedna dohrávka CROSSDOCK Extraligy byly na programu o uplynulém víkendu. Všech šest duelů nabídlo těsné výsledky a především napínavou podívanou do posledních chvilek zápasů.

Sobota

TJ Kovo Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 2:3 ss (1:0, 1:2, 0:0)

Střely: 27:15, vyloučení: 5:6, využití: 1:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 1. Valenta (Winter, Strejček), 29. Valenta (Strejček, Adam) – 16. Ježek (Hrubý, Švanda), 21. Pekárek (Novák), rozh. náj. Novák.

Hradec Králové na hřišti pražského Kova nezačal vůbec dobře, jelikož už po necelé minutě prohrával. Domácí pak navíc měli k dispozici dvě početní výhody, které ale využity nebyly, a tak si vzali na začátku druhé periody slovo hosté, kteří vyrovnali. Piráti se pak dokonce dostali do vedení, ale to domácí rychle zase smazali. Rozhodovat tak musela až samostatná střílení, kde už byli úspěšní Východočeši a vybojovali tudíž bonusový bod.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Střely: 20:30, vyloučení: 3:3, využití: 0:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 2. Kunc – 12. Danko (Kruček), 26. Fejfar.

Zápas mistrů z posledních dvou sezon doprovázel v Pardubicích po celé tři třetiny prudký déšť. Oba celky jsou však na namoklý plast dostatečně zvyklé, takže se hrálo od začátku i tak ve velkém tempu. A to nejprve přineslo úvodní branku domácích, na kterou Kert Park hledal odpověď i přes velké šance na obou stranách do dvanácté minuty. Pražané pak trochu převzali otěže zápasu a snažili se jít dlouho do vedení, kterého se dočkali ale až v šestadvacáté minutě. Třetí třetina dokonce přinesla míček v brance hostů, stalo se tak ale po úmyslném kopnutí, a když Kert Park přečkal další šance Autoskla a naopak ze svých už neskóroval, mohl se radost z těsného vítězství.

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník 4:5 po ss. (3:0, 0:1, 1:3)

Střely: 29:20, vyloučení: 4:4, využití: 1:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 2. Pauer (Pokorný), 6. Krch (Kavalír), 8. Krch (Pejchar), 37. Pejchar – 20. Pospíšil (M. Tvarůžek), 37. Kučaba, 42. Kopecký (Hildebrand), 43. Sýkora (Pospíšil, Tvarůžek), rozh. náj. M. Tvarůžek.

Zajímavé střetnutí se odehrálo na západě Čech. Plzeň se proti Rakovníku gólově chytila hned od začátku, a když to bylo v osmé minutě už 3:0, vypadalo to s hosty špatně a naopak z domácí strany na další vysokou výhru. Ale tak se vůbec nestalo! Raci totiž ve dvacáté minutě snížili a v polovině třetí části to už začalo být drama, jelikož domácí postupně poztráceli své vysoké vedení a od vyrovnání už je dělilo jen jedno inkasování. A tak zabrali zase mečouni a hned se dostali zpět do dvoubrankového náskoku. Hosté to však sympaticky nevzdali a byli za to odměněni snížením a z následující dvojnásobné početní výhody dokonce vyrovnáním! Hosté navíc odjížděli ještě spokojenější, jelikož samostatná rozhodující střílení vyhráli oni a do středních Čech tak putovali se dvěma body v zádech.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rondo Most 3:2 po ss. (0:1, 1:1, 1:0)

Střely: 30:30, vyloučení: 9:5, využití: 1:2, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 21. Eitler (Sedláček, Kváš), 43. Štěpánek (Soukup, Červinka), rozh. náj. Červinka – 8. Singer (Prokš, Plachý), 30. Chytrý (Černý, Chyba).

Zápas třetího kola obstaralo severočeské derby v Ústí nad Labem. Sem tedy zajíždělo poprvé nově mostecké Rondo, které bylo nepatrným favoritem střetnutí, což prokázalo i v první třetině, ve které se dostalo do vedení. Elba přispěchala s odpovědí až v jednadvacáté minutě, což však hostům moc vadit nemuselo, kdyby střela Plachého nemířila pouze do tyče. Most však dokázal přeci jenom strhnout vedení zpět na svoji stranu, a to třiatřicet vteřin před druhou sirénou. Ve třetí periodě se hostům dařilo dlouho držet vedení, až se necelé tři minuty před koncem dokázali domácí prosadit podruhé a poslat tak utkání do samostatných střílení, po nichž bonusový bod zůstal doma.

SK Hokejbal Letohrad vs. SK Sudoměřice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Střely: 22:14, vyloučení: 3:3, využití: 0:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 37. Běloušek (Faltus) – 41. Liška (Tóth M., Kaluža), 44. Tóth D. (Liška).

Na delší cestu se vydaly z Moravy Sudoměřice do Letohradu, kde se hrál dvě třetiny vyrovnaný zápas. Domácí své prostředí využili k vedení až na začátku sedmatřicáté minuty. Tento stav vydržel i do konce druhé části závěrečné periody a dlouho to pak vypadlo, že by skutečně mohla rozhodovat jedna trefa. Sudoměřice ale dokázaly čtyři minuty před koncem vyrovnat a svoji skvělou pasáž dokonce převtělit následně i ve vedoucí a zcela rozhodující branku!

Neděle

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Střely: 29:24, vyloučení: 6:6, využití: 0:1, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 28. Grus (Štěpánek), 45. Soukup (Štěpánek, Červinka), 45. Bím – 23. Novák (Hrubý, Ježek), 45. Mitra (Novák).

Nedělní odpolední dohrávka prvního kola se odehrála v Ústí nad Labem, kam cestoval Hradec Králové. Oba celky ze soboty spojovalo jedno, a to vítězství po samostatných stříleních. A hodně vyrovnané bylo i střetnutí na severu Čech, ve kterém se v průběhu druhé části do vedení dostali Piráti. Elba ale ještě do konce prostřední části dokázala vyrovnat a stav 1:1 vydržel až do začátku poslední minuty. Jenomže právě v té chvíli dokázali domácí strhnout vedení na svoji stranu a hned vzápětí přidat ještě další zářez. Hosté tak rázem ztratili dobře rozehrané utkání a na vítězství Ústí už nic nezměnila ani ještě jedna snižovací branka Východočechů.