CROSSDOCK Extraliga

Severočeské derby mezi Elbou a Rondem hodnotí dva střelci Eitler s Chytrým

Zápas kola mezi Ústím a Mostem přinesl napínavý průběh. Most dvakrát vedl a Elba DDM dokázala dvakrát vyrovnat. Naposledy dvě a půl minuty před koncem, kdy se jednalo o gól, který poslal zápas až k samostatným střílením.

Na konci jsme chtěli víc, říká ústecký Jan Eitler

Ústí mělo v zápase s Mostem dvakrát namále a stále dohánělo náskok soupeře. „Dneska jsme měli štěstí, že se nám podařilo vyrovnat na 1:1. Ale pak jsme od nich dostali zase rychlý gól po takové šťastné dorážce. Na konci jsme naštěstí vyrovnali znovu a v nájezdech se na nás trochu usmálo štěstí, takže určitě zasloužená výhra a jsme za ni moc rádi,“ hodnotil utkání spokojeně Jan Eitler.

Ústecký útočník je střelcem první domácí branky, která jako jediná v celém zápasu padla při hře v plném počtu na obou stranách. „Byla tam taková hodně nepřehledná situace před brankou, kdy náš bek střílel, mně se to odrazilo od hokejky a naštěstí to tam spadlo za brankářova záda,“ oddechl si Eitler. Co podle ústeckého hráče utkání nakonec rozhodlo? „Na konci jsme se dost semkli, chtěli jsme to víc než oni. Na nich už bylo vidět, že spíš dohrávali a my jsme se snažili vyrovnat,“ našel jasný klíč k úspěchu.

Elba DDM vstoupila do nového ročníku CROSSDOCK Extraligy o týden později, protože Hradec musel z důvodu vysoké marodky vzájemný zápas odložit. „Zítra (v neděli, pozn. aut.) máme další zápas, odložený s Hradcem. Máme stanovený cíl, že chceme udělat tři body za víkend, tak snad se nám to povede a uděláme ještě víc,“ neskrývá odhodlání útočník Ústí. „Bude to hodně těžké, k dalšímu utkání přijede Hradec, vítěz Českého poháru. Myslím si, že mají velmi kvalitní mužstvo. Budeme do toho muset dát víc, než jak jsme začali dneska. Rozhodně to bude víc běhavější a bojovnější,“ je si vědom Eitler.

Rozhodly přesilové hry, myslí si Marek Chytrý

Most si v posledním utkání vyšlápl doma na Plzeň, kterou porazil na svém hřišti 6:2. Což pro něj bylo určitě v zápasu s Ústím základním hnacím motorem „Je to tak, akorát jsme měli moc oslabení, byli jsme často vylučovaní. Rozhodly tak přesilovky,“ je si vědom důvodu porážky Marek Chytrý.

Rondo dvakrát vedlo, ale jeho soupeř v obou případech skóre srovnal, a nakonec dokázal vyhrát po samostatných stříleních. Porážka po takovém průběhu utkání musí hodně mrzet. „To určitě, zvlášť na nájezdy,“ neskrýval zklamání mostecký útočník.

A v čem hledat příčiny neúspěchu? „Myslím si, že nás Ústí nepřehrálo, že jsme byli lepší. Akorát jsme šli na konci 4 na 3 a dali nám z toho gól. Jinak si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou,“ neztrácel optimismus mostecký hráč. „Do příštího zápasu musíme zlepšit přesilové hry,“ dodal ještě.

Právě Chytrý je střelcem druhého gólu svého týmu, který mohl nasměrovat Most k výhře. „Já jsem se tam jen nachomýtl před bránou a nějak jsem to tam doklepl. Nic těžkého,“ řekl se smíchem.