CROSSDOCK Extraliga

Bitva na severu Čech dospěla až k samostatným střílením

Severočeské derby přineslo napínavý souboj. Most se dvakrát dostal do vedení, ale Ústí dokázalo v obou případech vyrovnat. Hned tři branky ze čtyř padly při přesilových hrách, kterých bylo v utkání hned několik.

Most dostala do vedení využitá přesilová hra

Mostečtí posilněni výhrou nad Plzní se snažili do utkání vlétnout, ale velmi rychle je zastavilo vyloučení. Ústí si vytvořilo několik dobrých šancí, ale branku z toho vytěžit nedokázalo. Po skončení první přesilové hry, ji dostal k dispozici také Most a ten už byl úspěšnější. Míček se odrazil na volného Jiřího Singera, který ho dopravil až za Brhelova záda. Ústí však na svého soupeře zatlačilo a ke dvěma dobrým šancím se dostal Soukup. Ústecký tlak však zastavilo další vyloučení. Tentokrát ho hosté nedokázali využít a první třetinu zakončili se svým mužem na trestné lavici a s těsným vedením 0:1.

Vyrovnaný stav zkazilo Ústí dvojnásobné vyloučení

Ústečtí vstoupili do prostřední části s přesilovou hrou, ale nedostali se k žádné větší šanci. Elba DDM však tlačila i při hře v plném počtu na obou stranách a několikrát dokázala zahrozit. V jednadvacáté minutě už z tlaku dokázala vytěžit gól. Jan Eitler tečoval míček až za záda Brémy. Druhou půlku prostřední třetiny rozkouskovala vyloučení. Nejprve byli vzájemně vyloučeni ústecký Sedláček s mosteckým Bačákem. Po skončení jejich trestu putoval na trestnou lavici Růžička a těsně před jeho návratem na hřiště také Kváš. Most tak dostal k dispozici hned dvojnásobnou početní výhodu a podruhé v zápase se radoval z proměněné přesilové hry. Brhel vyrazil střelu pouze před sebe, kde stál zcela osamocen Marek Chytrý, pro kterého nebylo těžké trefit odkrytou bránu.

Při samostatných stříleních dvakrát úspěšný Červinka

Most rozehrál třetí třetinu aktivně, což mu přineslo další přesilovou hru. Dostal se k několika šancím, ale spíš se snažil i nadále nepustit Ústí k vyrovnání. Svůj tým také několikrát podržel Brhel, který tak stále živil ústecké šance. A ty se nakonec dokázaly naplnit, když využil přesilovou hru střelou z modré Jan Štěpánek. Stav po třetí třetině byl vyrovnaný 2:2 a o vítězi tak musela rozhodnout až samostatná střílení. V těch byl hned dvakrát úspěšný ústecký Vojtěch Červinka, díky kterému vyhrála Elba DDM 3:2 po s.s.

Elba DDM Ústí nad Labem – HC Rondo Most 3:2 s.s. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Jan Eitler (Jan Sedláček, Miloslav Kváš), 43. Jan Štěpánek (Lukáš Soukup, Vojtěch Červinka), rozh. náj. Vojtěch Červinka – 8. Jiří Singer (Matěj Prokš, Jan Plachý), 30. Marek Chytrý (Ondřej Černý, Tomáš Chyba)

Elba DDM Ústí nad Labem: Brhel (Kostovič) – Bakalář, Bím, Červinka, Eitler, Grus, Javůrek, Kváš, Poulíček, Růžička, Sedláček, Smolík, Soukup, Šilínek, Štěpánek, Uhlíř, Zuna.

HBC Rondo Most: Brém (Tyl) – Valenta, Chyba, Prokš, Popluhar, Plachý, Jakubův – Chytrý, Bruštík, Černý, Štelcich, Bačák, Drenčko, Jarkovský, Novák, Singer.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Pavlík (Elba DDM Ústí nad Labem) – „Bylo to klasické derby s Mostem. Taktická bitva, je vidět, že Most udělal oproti loňskému roku v tomto velký pokrok. Hráli chytře. Já si myslím, že my jsme byli první dvě třetiny lepší, ale v té třetí už Most čekal na naši chybu. Zaplať pánbůh jsme to klinicky přežili a využili jsme přesilovou hru na 2:2. Ale výsledek je vzhledem k vývoji utkání spravedlivý. My jsme dneska neproměnili velké množství šancí, třikrát jsme jeli sami na bránu. S dvěma body tedy určitě spokojenost.“

Patrik Cerman (HC Rondo Most) – „Myslím si, že je to smolná prohra. Sice jsme od začátku nehráli to, co jsme zvyklí a co umíme, ale celou poslední třetinu se v podstatě hrálo na jednu bránu, nevyužili jsme tam dvě přesilovky. Pak jsme udělali chybu, faul a soupeř z minima vytěžil maximum. Takže pro mě obrovská ztráta.“