CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Letohrad nezaváhá, Most vykrade Elbu. Kdo uspěje v souboji mistrů?

O následujícím víkendu nás čeká již 3. kolo CROSSDOCK Extraligy, což nám přináší další možnosti v rubrice pravidelných tipů expertů. Tentokrát jsme zamířili k bývalým extraligovým hráčům.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha

Tomáš Kudela (reprezentant, hráč švýcarského Oberwil Rebells): Tento zápas podle mě nabídne divákům nejhezčí hokejbal tohoto kola. Oba týmy patří už delší dobu do TOP 4 celé ligy. Pardubice před sezonou přišly o dlouholeté opory Bílého, Filipa a Kubeše, nicméně mají stále kvalitní tým, který doplnili nadějní junioři. Kert je papírově ještě silnější než loni, kdy extraligu ovládl a na žádnou mistrovskou kocovinu to zatím nevypadá. Vyrovnané utkání, ale jako vítěze tipuji spíše Kert, který se stále veze na vlně loňské euforie.

Petr Menc (bývalý extraligový brankář, současný gólman Ježků Heřmanův Městec): Pardubice by měly potvrdit svoji výkonnost a postavení v tabulce, s Prahou to ale nebudou mít vůbec jednoduché. Bude to výborný zápas, protože jsou oba týmy zvyklé na plastový povrch. Můj názor je, že Pardubice doma zvítězí.

Pavel Schröfel (šéfredaktor webu hokejbal.cz): Tato bitva bude repríza loňského semifinále. Pardubice bez mnoha opor sice zatím vládnou extralize, když oba své duely zatím zvládly na jedničku. Kert má za sebou vstup s Kladnem a to úspěšný. V tomto zápase více věřím hostujícímu týmu, ale myslím, že to vítězství získají až po prodloužení.

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník

Tomáš Kudela: Plzeň dlouhodobě patří ke špičce extraligy a v domácí hale body většinou neztrácí. Navíc bude chtít odčinit "výbuch" z minulého kola proti Mostu. Rakovník se zatím s extraligou spíše pere. I přes nadějný úvod zápasu minulého kola proti Pardubicím, se mu nepodařilo na domácí půdě uhrát ani bod. Překvapení se nedočkáme, 3 body zůstanou v Plzni.

Petr Menc: Rakovník se zkušenými posilami v sestavě může v plzeňské hale domácím pořádně zatopit a myslím si, že je schopný zde uhrát minimálně remízu. Tipuji, že zvítězí po nájezdech.

Pavel Schröfel: Plzeň dostala v minulém kole výprask od Mostu. V tomto zápase budou chtít vše napravit a získat další body do tabulky.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rondo Most

Tomáš Kudela: Tradiční severočeské derby, kde se těžko tipuje vítěz. Oba týmy jsou silné doma, hrají podobný styl a mají šikovné hráče na přesilovky, ve kterých většinou rozhodují. Pikantní bude utkání pro kouče Mostu Patrika Cermana, který je legendou ústeckého hokejbalu. To může být pomyslným jazýčkem na vahách a přihrát body hostům.

Petr Menc: Severočeské derby přinese vyhecovaný hokejbal. V podobných zápasech se může stát naprosto cokoliv, takže nevím, proč by Most nemohl překvapit a odvézt si domů tři body.

Pavel Schröfel: Zajímavé severočeské derby nabídne bezesporu krásný hokejbal. Most je nabuzený výhrou z minulého týdne a z toho důvodu tipuji, že vyhraje Most.

SK Hokejbal Letohrad vs. SK Sudoměřice

Tomáš Kudela: Letohrad v domácím prostředí nerozdává body zadarmo. Tradičně se bude opírat o Šimaru v brance, pokud nastoupí, jeho spoluhráčům se bude hrát klidněji. Sudoměřice můžou překvapit, ale spíše si myslím, že body budou sbírat na domácí půdě. Jako vítěze vidím Letohrad.

Petr Menc: Ambiciózní Letohrad se postaví Sudoměřicím, které mají nespočet zkušeností. Klidně mohou jeleny na jejich hřišti překvapit, nicméně si myslím, že Letohrad nedá nic zadarmo a doma bude stoprocentní.

Pavel Schröfel: Letohradští hokejbalisté hrají doma velmi dobře. Moravané budou mít před sebou dlouhou cestu, a ještě těžší úkol vyzrát na jeleny. To se jim zřejmě nepovede a tím pádem domácí zvítězí.

TJ KOVO Praha vs. HBC Hradec Králové 1988

Tomáš Kudela: Kovo mělo minulé kolo volno, navíc se jedná o domácí premiéru, takže budou patřičně hladoví po bodech. Hradec dává zapomenout na loňské trápení, což ukázal vítězstvím v Českém poháru a obratem v utkání proti Letohradu. Podle všeho jej však před posledním zápasem trápili zdravotní potíže, uvidíme, v jaké sestavě do Prahy přijede. Očekávám vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro hosty.

Petr Menc: Hradec Králové dokáže po vítězství na Českém poháru potvrdit své kvality a přiveze si z hlavního města plný počet bodů.

Pavel Schröfel: Hradec Králové je pro mě osobně černým koněm soutěže. Můj tip je tedy jednoznačný a to na piráty, kteří s Kovem zametou.