CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola přinese severočeské derby mezi Ústím a Mostem

Loňský ročník lépe dopadl pro ústecký tým, ale oproti Mostu před letošní sezonou spíše oslabil. Naproti tomu Mostečtí vyměnili trenéra, posílili mužstvo a s novým názvem chtějí dosáhnout mnohem lepšího výsledku, než bylo loňské play-out.

Ústí dotáhlo dvoubrankovou ztrátu, ale na první výhru zatím čeká

Ústí v loňském ročníku dokráčelo do čtvrtfinále, ve kterém podlehlo Plzni 2:3 na zápasy. Před novým ročníkem obměnilo tým a nedá se tak předpovídat, jakého úspěchu může dosáhnout. Na start soutěže si muselo počkat o týden déle, protože mělo první kolo odstartovat na svém hřišti proti Hradci, který však kvůli rozsáhlé marodce musel utkání odložit. Zápas je tak na programu v neděli 24. září, den po severočeském derby.

Do nového ročníku CROSSDOCK Extraligy tak vstoupila Elba DDM v Sudoměřicích a úvod zápasu se Severočechům vůbec nepovedl. Po první třetině totiž prohrávali 2:0. Nesložili však zbraně a devět minut před koncem se jim podařilo vyrovnat. Poslední slovo však měly Sudoměřice, které tak vyhrály 3:2 a Ústí patří tedy aktuálně až devátá pozice.

Mostečtí se zatím nacházejí na druhé pozici

Mostecký tým ještě pod starým názvem Kovodemont Most skončil v loňském ročníku na předposledním místě a zahrál si tak pouze play-out. Před novou sezonou však změnil trenéra, složení týmu a také název, který je nově HBC Rondo Most. Ambice jsou tak tohoto celku mnohem vyšší a zatím se mu to daří, protože mu po dvou kolech patří druhá pozice, sezona však bude ještě dlouhá.

V prvním utkání prohrál Most na hřišti Autoskla 3:1. Po druhé třetině byl sice stav vyrovnaný, ale Pardubice dvěma brankami v závěrečné části rozhodly o své výhře. Druhý zápas už ale vyšel Severočechům na jedničku. V prvním utkání na svém hřišti přivítali silnou Plzeň. Po dvou gólech z první třetiny, přidali Mostečtí v prostřední části další čtyři a vyhráli jasně 6:2.