CROSSDOCK Extraliga

Severočeské derby se blíží! Zápasy s Ústím mají vždy větší náboj, má jasno Chyba

V sobotu 23. září pokračuje CROSSDOCK Extraliga svým třetím kolem. Zápas kola obstará od 16:00 severočeské derby mezi ústeckou Elbou a mosteckým Rondem. Utkání se odehraje na půdě Ústí nad Labem a Most jede na hřiště svého oponenta s jasným cílem zvítězit.

V sobotu se hned v rámci třetího kola odehraje derby mezi Mostem a Ústím nad Labem. Jak moc se těšíte na tento zápas a myslíte, že bude severočeské derby více vyhecované?

Od poslední sezony se u nás v šatně událo pár změn, přišel nový trenér, přišly nové posily a oproti loňskému ročníku momentálně panuje dobrá nálada v šatně a je to samozřejmě znát. Na zápas, jako na každý jiný, se těšíme. A jestli bude zápas vyhrocený? Vždy to má větší náboj.

Na vaší střídačce od nové sezony stojí bývalý veleúspěšný hokejbalista a později trenér ústecké Elby Patrik Cerman. Bude právě proto derby ještě speciálnější a vypíše kouč nějaké „prémie“? (úsměv)

Já jsem osobně Patrika neznal a poznal jsem ho až co je u nás, a můžu říci, že je to výborný člověk i trenér. Jestli vypíše prémie? Zatím nic takového nepadlo, ale do soboty ještě času dost. Máme v týmu i „Plášu“, který vždy něco vypíše, takže toho bude asi více. (úsměv)

Jaký na vás zatím nový trenér udělal dojem? Traduje se, že je to velký bouřlivák, ale zajisté i ten nejpovolanější hokejbalový odborník, souhlasíte?

Můj dojem na trenéra je jen pozitivní, je upřímný a určitě i odborník, když tuto funkci dělá už řadu let. Na tréninku dává vše smysl, trénujeme co je potřeba, děláme vše tak, aby ten tým postupem sezony rostl. Doufám, že tomu tak bude a budeme letos hrát tam, kde chceme.

Neřekl bych, že nás Ústí něčím překvapí. Letos se chceme pohybovat v horním patře!

Do derby půjdete posilněni posledním skalpem favorizované Plzně, kterou jste přejeli 6:2! Mnoho lidí to jistě překvapilo. Čím jste dokázali proti tak silnému celku uspět?

Chceme na domácím hřišti porazit každého, kdo k nám přijede. Z Mostu se body nesmí odvážet lehce. Vlétli jsme do zápasu, drželi jsme pokyny, a hlavně jsme se dobře po hřišti pohybovali, s tím měla Plzeň problém. Zápas se nám podařil a teď musíme formu potvrdit i v Ústí.

Zápas kola mezi vámi a ústeckou Elbou se odehraje na půdě vašeho protivníka. Bude faktor domácího hřiště hrát velkou roli?

Neřekl bych, že hřiště bude hrát velkou roli. Bude to v pohodě.

Vypadá to, že se do střelecké pohody zase dostal Čestmír Bruštík a i vy jste z pozice beka přispěl gólem v utkání proti Plzni. Je znát ve vašem celku znatelnější pohoda, než tomu bylo v loňské „záchranářské“ sezoně?

V loňské sezoně se nám opravdu nedařilo. Nehráli jsme herně dobře, nelepilo to, jak mělo. Byl samozřejmě i jiný tým. Za tím jsme udělali tlustou čáru. Letos se událo, jak jsem říkal výše dost změn a je to znát. Doufám, že se letos budeme pohybovat v horním patře tabulky.

Ústecká Elba před novým ročníkem spíše oslabila, než posilnila. S čím na vás dle vašeho názoru vlétnou a co bude v derby na venkovním plastu, kdy hrozí déšť, rozhodovat? Jste vybavení botami na mokro? (úsměv)

Neřekl bych, že nás Ústí něčím překvapí. V Ústí se letos obměnil dost tým, dost hráčů tam neznám, jsem sám zvědavý, jakým stylem hokejbalu se budou prezentovat. Samozřejmě déšť může dost ovlivnit zápas, ale budeme doufat, že předpověď se změní. Boty na mokrý povrch samozřejmě všichni máme. (úsměv)