CROSSDOCK Extraliga

Hrdina derby Miloslav Hudeček: Po prvním gólu jsme si mysleli, že to půjde samo

Hokejbalisté Hradce Králové mají za sebou úspěšný vstup do nového ročníku. I přesto, že ještě patnáct minut před koncem prohrávali o jednu branku, ve třetí části předvedli velký comeback a skóre zvrátili na svoji stranu

Musíme se soustředit na naši hru

Vstup Hradce Králové do nového ročníku CROSSDOCK Extraligy byl o jeden týden posunut a na Pirátech to bylo velmi znát. Do duelu proti Letohradu vstoupili hodně namotivováni a na svého soka vletěli zhurta. A přišla i důležitá vedoucí branka. „Pokyny byly hrát aktivně. Problém byl, že když jsme dali gól, každý si myslel, že to půjde samo,“ popsal start zápasu Miloslav Hudeček. „Hned jsme dvakrát inkasovali a spadla na nás deka. Pak už se to jenom vezlo,“ hledal příčiny prvního obratu v tradičním východočeském derby.

Hradec Králové se dlouho nemohl naladit na správnou notu a první dvě třetiny byl na vlastním hřišti horším týmem. To nejdůležitější ale teprve přišlo. Po druhé třetině přišla porada v kabině, která Piráty doslova nastartovala. „Řekli jsme si, že to takhle dál nejde. Musíme se soustředit na naši hru, co jsme trénovali a předváděli zejména na Českém poháru, kde se nám dařilo,“ popsal. „Povedlo se, vyhráli jsme a nyní se musíme stále zlepšovat a zlepšovat,“ dodal hrdina třetího dějství.

Rozhodla týmovost

Právě Miloslav Hudeček měl na druhém, a zároveň posledním, obratu ve skóre velký podíl. Nejprve v přesilové hře využil přesného pasu Patrika Mitry a srovnal, o čtyři minuty později strhl vedení na stranu domácího celku. „V přesilové hře jsme to dobře sehráli. Měli jsme něco nacvičeného, nakonec se ke mně míček přikutálel, tak jsem ho dorazil do branky,“ popsal svoji premiérovou trefu v novém ročníku sám Miloslav Hudeček.

Deštivé počasí doprovázelo tradiční východočeské derby až do samotného konce, kluzký povrch ale rozhodující nebyl. „Déšť zápas určitě ovlivnil, ale smekalo se to všem, takže se na to vymlouvat nemůžeme,“ ví Hudeček. A kde tedy vidí hlavní faktory hradeckého vítězství? „Týmovost,“ má jasno. „Semkli jsme se, začali hrát, co řekl trenér a díky tomu to dobře dopadlo,“ dodává autor dvou branek Miloslav Hudeček.