CROSSDOCK Extraliga

Tradiční východočeské derby! Hradec Králové vstoupí do sezóny proti Letohradu

První očekávané derby letošní sezóny přichází již ve 2. kole CROSSDOCK Extraligy. Hokejbalový areál v Hradci Králové ožije duelem mezi domácím celkem a soupeřem z Letohradu! Obecně platí fráze, že derby nemá favorita a stejně tomu bude i nyní.

Hradečtí si na svůj start museli týden počkat

Hradec Králové měl odstartovat nový ročník v Ústí nad Labem, kvůli rozsáhlé marodce bylo ale úvodní kolo odloženo. Nyní již je stoprocentně připraven na první ostré minuty, ve kterých půjde o ligové body. Hradečtí přišli před sezónou o řadu zkušených hráčů a všichni jsou zvědaví, jak přestavba východočeskému týmu vyšla. Již v přípravě Hradec Králové ukázal svoji sílu, když dokázal v Jičíně po skvělých výkonech vyhrát Český pohár 2017!

Trenér hradeckého týmu Petr Novák v rozhovoru pro web Pirátů prozradil, že jeho cílem je finále CROSSDOCK Extraligy. Po loňské prohře ve čtvrtfinále proti loňskému vicemistrovi z Kladna je před jeho celkem velké množství práce, navíc, když budou do sezóny vstupovat bez hráčů jako je Jan Bacovský, Václav Petr či Jiří Rail.

Vstup do sezóny s nulou vzadu

Tým Hradce Králové navíc nečeká v úvodu ročníku vůbec jednoduchý soupeř. Ambiciózní celek Letohradu si v loňských vyřazovacích bojích zvedl sebevědomí dobrou sérií proti Kert Parku, kdy padl až v pátém, rozhodujícím zápase a nyní může právem pomýšlet ještě výše. Největší zátěžovou zkouškou před startem nejvyšší soutěže byl i pro Jeleny Český pohár, ze kterého si celek Letohradu odvezl kvalitní pátou příčku.

Na rozdíl od Hradeckých má Letohrad vstup do nové sezóny již za sebou, na domácím hřišti přivítal pražské Kovo a premiéru v ročníku 2017/18 může považovat za vydařenou. Reprezentační brankář Jan Šimara navázal na své výkony z předchozího ročníku a čtyřiadvaceti úspěšnými zákroky vychytal tři body pro Jeleny. V zápase ani jednou neinkasoval a následně již pouze sledoval, jak Miroslav Věchet a Jaroslav Holec rozhodli o výhře Letohradu v poměru 2:0!

Tradiční východočeské derby v sobotu 16.9 od 11 hodin sledujte zde!