CROSSDOCK Extraliga

2. kolo CROSSDOCK Extraligy přinese reprízu loňského finále a východočeské derby!

CROSSDOCK Extraliga pomalu začíná nabírat na obrátkách. Po úvodním kole z minulého týdne se totiž tuto sobotu bude pokračovat druhým kolem, které přinese několik zajímavých duelů. Do hry vstupuje loňský mistr, pražský Kert Park, který měl před týdnem ještě volno.

Zápas kola: HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad, sobota 16.9., 11:00

Druhé kolo odstartuje v sobotu dopoledne duelem v Hradci Králové. Piráti přivítají v rámci Zápasu kola a také především východočeského derby celek z Letohradu. Minulý ročník přinesl velice dva vyrovnané duely, ve kterých zvítězili hokejbalisté zpod Bílé věže. Nyní jsou šance obou týmů vyrovnané, Hradečtí totiž vyhráli Český pohár a Jeleni zase přehráli před týdnem pražské KOVO.

HBC Rakovník vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota 16.9., 11:00

Sobotní dopoledne přinese i duel ve středních Čechách. Do posíleného Rakovníku cestují Pardubice, které sice do letošní sezóny vstupují také bez stálých jmen v sestavě, v prvním kole to však příliš nebylo znát. Autoskláři totiž doma zvítězili především po skvělém výkonu Česáka nad Mostem. To Raci měli o dost těžší sousto, na Kladně se jim ale překvapit nepodařilo a spravit chuť si tak budou chtít na předloňském mistrovi.

HBC Rondo Most vs. HBC Plzeň, sobota 16.9., 15:00

Most nečeká vůbec lehký start do ročníku. Po zmiňované prohře z minulého týdne ve východních Čechách, ho totiž doma čeká Plzeň, která má podle všeho tuze velkou fazónu! Mečouni totiž v minulém týdnu na začátek sezóny vyprovodili ze své haly Sudoměřice pěti brankami a Rondo se tak musí pokusit především deaktivovat západočeskou ofenzivu a vsítit Plzni první letošní branky.

SK Sudoměřice vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 16.9., 15:00

Dlouhá cesta na jih Moravy čeká Ústí nad Labem. To však bude plné sil, jelikož se ho první kolo prozatím kvůli marodce Hradce Králové netýkalo. Sudoměřice si však rozhodně nechtějí ještě více pokazit začátek nového ročníku a odčinit tak budou chtít doma vysokou porážku z Plzně. Utkání by však mohlo být hlavně o Elbě, její výkonnostní letošní meřítko totiž ještě není známo a bude tak zajímavé sledovat, kdo z duelu vyjde nakonec jako vítěz.

HC Kert Park Praha vs. HBC ALPIQ Kladno, sobota 16.9., 17:00

Mohlo si druhé kolo najít lepší koncovku? V sobotu od sedmnácté hodiny se totiž většina hokejbalových zraků bude upírat na Lužiny, kde se totiž odehraje první letošní repríza loňské skvělé finálové série! Pražané měli v prvním kole navíc volno, ovšem Alpiq se zase před týdnem rozjel, jelikož i přes výrazné oslabení svého kádru pro letošní sezónu, se se startem ročníku vyrovnal skvěle a zvítězil i díky dvěma brankám Barnošáka a Štěpáníka nad celkem z Rakovníka.