CROSSDOCK Extraliga

Střípky z extraligy: Vousáč Barnošák a holobrádek Prokop, nové smrtící duo?

Nový sponzor, nový název, nové logo, nové hřiště či nové posily. Zkrátka a dobře, nová sezóna je tu! O uplynulém víkendu se téměř naplno rozběhla CROSSDOCK Extraliga Hokejbalu, a bylo se na co dívat. Tentokrát jsme poskládali v článku následující střípky.

Do Rakovníku zamířili ostřílení bardi

Byť se to někomu po přečtení příspěvku na facebooku mohlo zdát jako celkem promyšlený „prank“ neboli nachytávka, jednalo se o pravdivou zprávu. HBC Rakovník vyztužil svoje řady o libozvučná jména, neboť se týmu upsala dvojice Slavomír Švancar a Michal Trčka. Přestupová pecka jak z avokáda! A tak stejně jako v protivínském pivovaru dávají do vody, která je následně použita pro výrobu piva, raky, aby hlídali její kvalitu, tak i v tomto případě jsou zde tito dnes již „raci“ především kvůli kvalitě.

Česák Vlasáka bohužel neinspiroval

V sobotu vlétli do své jízdárny také pardubičtí bílí koně a rozdupali HBC Rondo Most. Pepa Česák byl u všech tří branek svého týmu, když dvě z nich sám dal a na zbylou přihrál. Vlasák, kterému by měl být Česák blízký, však na jeho výkon nenavázal a odnesl si pouze 2 x 2 trestné minuty a měl tak dost času na to, aby si svou kštici upravil na trestné lavici…

Letohrádek královny Anny, holobrádek hokejbalisty Barnošáka

Kladno přes léto zapracovalo na svém, už i tak velice hezkém, svatostánku, který díky tomu dostal nové sítě, plexiskla, mantinely a také povrch! Ano, slyšíte dobře. Už i ten největší odpůrce plastového povrchu si dnes užívá jeho předností. No a koho jiného si na úvodní zápas nové sezóny na novém hřišti přát, než rakovnické raky, kteří svými klepety přestříhli pomyslnou stuhu a odstartovali tak celý kolotoč. A kolotoč to vážně byl. U dvou ze čtyř branek byl navíc vousáč Barnošák, kterému pokaždé sekundoval holobrádek Prokop, pro kterého to byl doslova snový začátek sezóny v týmu mužů. Holt, co se v Jindřichově Hradci naučíš, v Kladně jako když najdeš…

Žádná toaleta, žádná mouka „dvounulka“, ale Šimara s Návarou!

Je to o brankářích! Jakmile udělá chybu hráč, neprojeví se to záporně na skóre utkání. U brankářů je to jiné. Chyba brankáře v drtivé většině případů znamená obdrženou branku, výčitky spoluhráčů a hučení ochozů. V Plzni a v Letohradu však zněly pouze pochvaly a oslavné chorály, jelikož oba „čapáci“ udrželi v zápase čistý štít. Zřejmě si před zápasem pouštěli písničku „Dělání“, a tak postavili zeď. Věříme, že byl i ten chleba.