CROSSDOCK Extraliga

Legendy zamířily do Rakovníku, obhájce titulu ještě silnější! Kladnu se vrátil „ztracený“ syn

Nejvyšší soutěž v České republice již vypukla úvodním zápasem mezi Kladnem a Rakovníkem. Právě ve středočeském derby se ukázaly dvě hokejbalové legendy, jež před startem sezóny zamířily do kádru loňského extraligového outloukánka.

TOP double přestup: Slavomír Švancar a Michal Trčka – HBC Rakovník:

Rakovník v minulé sezóně z pozice nováčka nejvyšší hokejbalové soutěže nezažíval zrovna šťastné období, a tak se ve středočeském klubu před startem letošního ročníku činili. Do svého kádru přivedli dvě hokejbalové legendy Slavomíra Švancara, jenž v minulém ročníku tahal z bryndy svůj dlouholetý „domácký“ klub z Mostu a Michala Trčku, který pochází z nesmírně plodné vsetínské líhně.

Oba velezkušení útočníci se výraznou měrou podíleli na titulu mistrů světa z roku 2009 v Plzni. Oba patří v krytí míčku, technice a herním myšlení k hokejbalové špičce! Když si připočítáte, že se v rakovnickém dresu opět prohání střelhbitý reprezentační bek s útočnými choutky Jan Pospíšil, tak Rakovník v letošní sezóně mezi otloukánky rozhodně patřit nebude.

Vsetínský megatalent kariéru rozhodně „neodzvonil“, nabere Šíma dřívější formu?

Do následujících řádků jsme zahrnuli dalších pět nejzajímavějších přestupů CROSSDOCK Extraligy. Do kádru loňského extraligového mistra zamířil například slovenský mistr světa či bývalý největší mládežnický talent v České republice, jenž si ale dal na tři roky od hokejbalu pauzu. Nemusíte dál bádat o koho jde a přečtěte si zajímavé rošády, které před startem sezóny zastihly nejvyšší hokejbalovou soutěž.

1. Dalimil Zvonek – HC Kert Park Praha:

Vsetínský odchovanec a jeden z bývalých nejlepších talentů českého hokejbalu se po třech letech vrací k hokejbalu, který přerušil kvůli zahraničním povinnostem. Dalimil Zvonek patří mezi technické mágy oplývající značnou střeleckou potencí. Do juniorky hrál i v hokejové extralize za Vsetín a v hokejbale drží například titul juniorského vicemistra světa. Jakou formou se teprve dvaadvacetiletý forvard bude v dresu obhájců titulu asi po tak dlouhé pauze prezentovat?

2. Radek Šíma – HBC ALPIQ Kladno:

Šestadvacetiletý agilní útočník patřil v mládí k velkým talentům. Od dorosteneckých let nastupoval za mužský tým Alpiqu, táhnul juniorské reprezentace všech kategorií, jeho rychlost byla doslova uhrančivá, a to samé důrazné zakončení. Pak ho ale postihla opakující se „marihuanová kauza“ a v Kladnu byl na čas úplně zatracen. Po delší době bylo o něm zase slyšet a vidět v minulém extraligovém ročníku v Rakovníku, kde ale tak nevyčníval jako dřív. Vrátí se opět na tu nejvyšší úroveň ve svém Kladnu? Trenér Kadlec z něho jistě dostane to nejlepší!

3. Radova Dejneka – HC Kert Park Praha:

Mistr světa a vicemistr slovenské extraligy? Přesně tohle stihl silně defenzivní zadák v minulém ročníku. Radovan Dejneka přichází do kádru obhájce extraligového titulu z Kežmaroku. Ten má mimochodem stejnou barevnou kombinaci jako Kert Park. Rychlého a před svým brankovištěm nesmlouvavého obránce přilákala do hlavního města České republiky práce učitele tělocviku a zajisté i výtečná fazóna celku z Lužin. Bude už tak silný Kert Park vůbec k poražení?

4. Petr Švanda – HBC Hradec Králové 1988:

Zažil nejslavnější léta královéhradeckých pirátů, kteří se dvakrát probojovali do finále extraligy. Pak si ale odskočil k velmistrům z Vlašimi či do ústecké Elby, kde nastupoval v minulém ročníku. Vytáhlý obránce nasbíral za ta léta velké zkušenosti i v reprezentaci na posledním domácím šampionátu v Pardubicích a nyní se pod Bílou věž vrací jako pilíř „pirátských“ zadních vrátek.

5. Patrik Cerman – HBC Rondo Most:

Zde se nejedná o ryze hráčský přestup, ale mezi nejzajímavější rošády na poli nejvyšší hokejbalové soutěže rozhodně nesmí chybět! Velezkušený a všem známý kouč zanechal tu nejvýraznější nejen hráčskou stopu v ústecké Elbě. Kdo by to by byl řekl, že se v nadcházejícím ročníku CROSSDOCK Extraligy představí na lavičce obrozeného Mostu patřící mezí největší rivaly Ústí nad Labem! Most se tak rázem stává černým koněm soutěže, protože kdo zná energického kouče ze severu Čech, tak dá rozhodně zapravdu, že on dokáže ze svých svěřenců vyždímat maximum.