CROSSDOCK Extraliga

1. kolo CROSSDOCK Extraligy: Pardubice neomylné, Návara s Šimarou s nulou na kontě

Druhý zářijový víkend byl v kalendáři hokejbalových fanoušků velmi očekávaný – odstartovala totiž CROSSDOCK Extraliga Hokejbalu. Odehrálo se nekompletní 1. kolo, zápas Hradce Králové s Ústím se musel odkládat kvůli velké marodce královéhradeckých pirátů.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Rakovník 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Kde jinde odstartovat nový ročník CROSSDOCK Extraligy Hokejbalu, než na nově zrekonstruovaném hřišti Kladna, kam zavítal Rakovník. Ten dokázal se svým soupeřem držet krok v první třetině, ve které si také on vytvořil dobré šance. Kladno šlo však zkraje prostřední části do vedení, když se po nevyužité přesilové hře prosadil Štěpáník.

Kladenští svůj tlak i nadále stupňovali, Rakovník jim nabídl hned tři přesilové hry, z nichž domácí využili tu poslední. Během půl minuty se ze svého druhého gólu radoval Štěpáník a po něm také Barnošák. Rakovník ještě před sirénou vykřesal naději snižující brankou Tvarůžka. Po třech minutách poslední části se však trefil opět Bartošák a tříbrankový náskok dokázalo Kladno napodruhé udržet.

Branky a nahrávky: 17. Štěpáník (Špaček, D. Hnízdil), 27. Štěpáník (Soukup), 27. Barnošák (Prokop), 33. Barnošák (Prokop) – 29. M. Tvarůžek (Mika). Střely: 31:16, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, rozhodčí: Koskuba, Cícha.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Rondo Most 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Pardubice odstartovaly éru bez Jana Bílého a Pavla Kubeše dobře. K úvodnímu kolu nového ročníku nejvyšší hokejbalové soutěže zamířil na jejich hřiště do Polabin tým Rondo Most, který přijel favorizovaný domácí celek potrápit. I přes řadu šancí Autoskla vydrželo bezbrankové skóre až do desáté minuty, kdy míček za záda Bréma dostal Josef Česák.

O vedení však Pardubice přišly a to zásluhou Singerova úniku ve druhém dějství, do poslední patnáctiminutovky se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu. Po dvou minutách po příchodu z kabin strhl vedení zpět na stranu Autoskla Březina, dvě minuty před koncem poté svým druhým gólem v zápase upravil na konečných 3:1 Josef Česák.

Branky a nahrávky: 10. Česák (Březina, Kunc), 32. Březina (Vlasák, Česák), 43. Česák (Mašík) – 24. Singer (Bruštík, Chyba). Střely: 35:20, vyloučení: 2:4, bez využití, v oslabení: 0:0, rozhodčí: Prudík, Laczko.

HBC Plzeň vs. SK Sudoměřice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Utkání mezi Plzní a Sudoměřicemi mělo hrdinu zejména v brance domácích hokejbalistů. Jiří Návara předvedl proti houževnatým Sudoměřicím fantastický výkon, svoji klec zavřel a soupeři nepovolil ani jednou skórovat. Ambiciózní Plzeň vykročila za prvním tříbodovým ziskem již v první třetině, kdy vždy využila přesné přihrávky Jiřího Benedikta. Nejprve z jeho práce těžil Lukáš Hanuš, osm vteřin před sirénou poté i Jaroslav Pauer.

Ani ve druhé třetině se obraz hry výrazně nezměnil a branky padaly pouze do sítě sudoměřického Terny. V rozmezí deseti minut hned dvakrát zamířil do černého Martin Krch, poslední tečku za skóre vyprodukoval v samostatném úniku Ondřej Malý. Jeden z adeptů na titul tak vykročil do nového ročníku výhrou 5:0.

Branky a nahrávky: 12. Hanuš (Benedikt J.), 15. Pauer (Benedikt J.), 23. Krch (Pauer), 33. Krch (Pauer, Kunzmann), 38. Malý (Gřonka). Střely: 32:18, vyloučení: 6:6, bez využití, v oslabení: 0:0, rozhodčí: Danylec, Pečený.

SK Hokejbal Letohrad vs. TJ KOVO Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Letohrad s Kovem svedli defenzivní bitvu, kde zářili zejména oba brankáři – letohradský Jan Šimara a pražský Václav Lain. Oba předváděli kvalitní zákroky a téměř celé dvě třetiny drželi skóre bezbrankové. Až v závěru druhé periody přišla úvodní a nakonec i vítězná trefa extraligového klání. David Hejtmánek připravil gól Věchetovi, jenž poslal ve 30. minutě Jeleny do vedení.

Špatný konec druhé a začátek třetí třetiny ze strany Kova. Přesně tak by se dala charakterizovat rozhodující pasáž utkání. Krátce po návratu z kabin totiž David Hejtmánek připravil i druhý gól, tentokrát Jaroslavu Holcovi, který upravil již na 2:0. Stejným výsledkem i duel skončil a Jan Šimara se tak mohl, kromě tří bodů pro svůj tým, těšit i z úvodní vychytané nuly v sezóně 2017/18!

Branky a nahrávky: 30. Věchet (Hejtmánek D.), 33. Holec (Hejtmánek D., Adamec). Střely: 26:23, vyloučení: 4:4, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, rozhodčí: Boháček, Gráca.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988 odloženo