CROSSDOCK Extraliga

Vicemistr zvládl úvod nového ročníku vítězně, Rakovník se držel jen první třetinu

Druhý páteční zářijový večer odšpuntoval nový ročník CROSSDOCK Extraligy Hokejbalu, a to duelem na Kladně. Sem zajížděl tým z nedalekého Rakovníka a v obou mančaftech proběhlo během letní pauzy hned několik výrazných změn v kádrech

Raci se snažili udeřit hned od začátku

Hned z úvodu mohl překvapit domácí celek Trčka, který se ocitl sám před brankářem Jirotkou, překonat ho však rychlou koncovkou nedokázal. Kladenští se však nepoučili a poté šli do oslabení, které se dokonce záhy přeměnilo na dvojnásobnou početní výhodu Raků. Jenomže hosté z velké příležitosti na vedení nic nevytěžili a pokračovalo se tak stále bez změny skóre. Když pak nebyly proměněny ani dvě velké příležitosti, po jedné na každé straně, šlo se do kabin taktéž za stejného průběžného stavu.

Kladno přidalo a bylo odměněno

Už ve druhé minutě prostřední periody však hostující brankář musel poprvé lovit míček ze sítě. Postaral se o to Radim Štěpáník a tato trefa hru hostů viditelně rozsypala. Následovala totiž během krátkého časového sledu hned tři vyloučení, tedy přesilových her domácích, a ze třetího se opět prosadil Štěpáník.

Netrvalo však dlouho a bylo to už 3:0, tentokrát skóroval Dominik Barnošák. Potom sice alespoň malou jiskřičku naděje vrátil na rakovnické hokejky Martin Tvarůžek, jenomže to bylo od hostů pro tuto chvíli vše.

Kladno bezpečně dokráčelo do vítězného konce

Rysové neponechali hned od začátku třetí třetiny nic náhodě a hned se snažili vrátit zpět ke tříbrankovému vedení. A tak se na listině střelců objevil druhý dvoubrankový střelec, tedy tentokrát opět Dominik Barnošák, jehož branka znamenala vedení 4:1. Hosté se sice ještě snažili vyvinout větší ofenzivní aktivitu, ke druhé brance se už ale nedostali, takže se ve zbývající porci minut už nic zajímavějšího neudálo.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Rakovník 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Štěpáník (Špaček, Hnízdil D.), 27. Štěpáník (Soukup), 27. Barnošák (Prokop), 33. Barnošák (Prokop) – 29. M. Tvarůžek (Mika).

Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabár, Šícha, Novák, Haisman, Důraz, Hnízdil M. – Hnízdil D., Štěpáník, Špaček, Barnošák, Prokop, Nosek, Zmeškal, Procházka, Šíma, Šrámek, Pražák.

Rakovník: Gerlich (Solar) – Pospíšil, Cafourek, Suchý, O. Tvarůžek – Mika, Tvarůžek M., Sýkora, Švancar, Štefanovský, Trčka, Sunkovský, Kopecký, Hildebrand, Tlustý.