CROSSDOCK Extraliga

Nový ročník CROSSDOCK Extraligy odstartuje zápas mezi Kladnem a Rakovníkem

Dlouho očekávaný začátek nové sezóny startuje! Už v pátek 8. září rozehraje letošní ročník ALPIQ Kladno s Rakovníkem, zbytek týmů vstoupí do bojů o den později.

HBC ALPIQ Kladno: Otevřou vicemistři zrekonstruovaný svatostánek vítězstvím?

Kladno vyhrálo v loňském roce základní část. Před Autosklem si udrželo náskok jednoho bodu a šlo tak do vyřazovacích bodů z nejlepší výchozí pozice. Tu obhájilo a došlo až do finále, kde narazilo na Kert Park, který se do bojů o zlato probojoval po vyřazení pardubického Autoskla. Kladenští hráči prohráli hned první utkání, ve druhém však vyhráli vysoko 6:1. Jednalo se ale o jejich jedinou finálovou výhru a Kert Parku podlehli v sérii 1:3. Největší novinkou pro novou sezónu je zrekonstruované kladenské hřiště. Kompletní rekonstrukcí prošla celá hrací plocha. Tu zdobí nový plastový povrch, který doplnily nové mantinely i s tvrzenými skly. Jak bude kladenským hráčům nové hřiště vyhovovat, může ukázat už první utkání!

HBC Rakovník: Rakům pomohou velezkušení mistři světa!

Rakovníku se loňská sezona vůbec nepodařila. Skončil na poslední pozici, čtyři body za předposledním Mostem. Ani v následném play-out nepředvedl ideální výkon, ale i přesto se představí v letošním ročníku v nejvyšší hokejbalové soutěži. Hned na úvod soutěže ho však nečeká vůbec lehký soupeř. V loňském ročníku se Rakovníku nepodařilo vstřelit Kladnu ani jednu branku. Prohrál 0:5 a 0:4, a tak má rozhodně Kladnu co vracet.

„I když je takřka před zápasem, bohužel musím říct, že tým se teprve skládá. Podařilo se nám kontaktovat pár zajímavých jmen, ale díky tomu, že si vedoucí některých týmů myslí, že hokejbal je olympijský sport, je těžké se domluvit. Jsem velice rád, že se nám podařilo přivést dva nejen výborné hráče, ale především kluky a to Michala Trčku a Slávu Švancaru, který nám bude pomáhat i s chodem A-týmu,“ říká před startem nového ročníku Jan Pospíšil.