CROSSDOCK Extraliga

Bude se na Palmovce hrát v nové sezóně CROSSDOCK Extraliga hokejbalu?

Nedávná informace o revitalizaci areálu na Palmovce musela potěšit všechny hokejbalové fanoušky. Každého ale jistě zajímá, zdali se na Palmovce bude hrát v nadcházející sezóně nejvyšší hokejbalová soutěž.

Každého jistě zajímá, zdali se v nadcházející sezóně bude na Palmovce hrát extraligový hokejbal?

Pokud Pražský svaz hokejbalu provede všechny opravy závad zjištěných při licenční kontrole 10.8., pak by udělení licence pro extraligu nemělo nic bránit.

Co se změnilo oproti jarní část CCM Extraligy, kdy byla hřišti odejmuta licence B, nutná pro seniorskou extraligu?

Především došlo ze strany PSHb k jasným krokům ve vztahu k rekonstrukci areálu. Licenci Palmovka nedostala proto, že nebyly splněny všechny náležitosti, tedy Individuální plán rozvoje (IPR), který jsem namísto září obdržel až v lednu, navíc neobsahoval dostatečně všechny potřebné informace. Naopak nyní jsem obdržel jasný plán revitalizace celého areálu, včetně zápisů z jednání s Městskou částí Praha 8.

Kdy by měla přestavba vypuknout a kdy končit? Během ní se přeci hokejbal na Palmovce asi hrát nebude…

Plán revitalizace areálu je momentálně v jednání a vznikla teprve studie. Nelze tedy s určitostí říci, kdy by rekonstrukce měla začít. Nejprve musí PSHb a především Městská část Praha 8 vyřešit majetkové vztahy pozemků a ostatní nutné záležitosti. Ještě to chvilku potrvá, než se rekonstrukce zahájí.

Je dobře, že v plánu rekonstrukce vůbec hokejbalové hřiště figuruje

Musí hřiště projít ještě nějakými drobnými úpravami, aby na něm mohl vypuknout letošní ročník CROSSDOCK Extraligy?

Při kontrole jsme narazili na několik závad, které se ovšem svým charakterem neliší od ostatních hřišť. Je jen na pražských funkcionářích, aby dali hřiště včas do pořádku.

Veřejnost se již dozvěděla o vypracovaných návrzích na přestavbu celého areálu. Té se také týká zázemí. Nemrzí vás však, že Palmovka přijde o jedno hřiště, místo kterého vyroste multifunkční hřiště?

Nevím, jaké je nyní vytížení areálu pro hokejbal. Na druhou stranu naprosto chápu záměr vybudovat takový areál, který bude využívat místní základní a mateřská škola a bude splňovat všechny požadavky na komfort. Nakonec je dobře, že v plánu rekonstrukce vůbec hokejbalové hřiště figuruje.

Jak velkou roli měl Českomoravský svaz hokejbalu při rozhodování, respektive plánování o revitalizaci Palmovky?

Jde výhradně o aktivitu funkcionářů PSHb. ČMSHb deklaroval prodej vybavení areálu a stále hledá s PSHb shodu. Ostatně Palmovka byla na programu Valné hromady ČMSHb a prodeji dala posvěcení. PSHb má určitě kvalitní záměr, jak s areálem naložit ve prospěch hokejbalu i proto je ve věci tak aktivní, a to je dobře.