CROSSDOCK Extraliga

Areál na Palmovce čeká přestavba! Hokejbal se dočká značné revitalizace

Městská část Praha 8 připravuje revitalizaci celého areálu na Palmovce. V rámci přestavby má dojít k vybudování zcela nového areálu a jednotlivých sportovišť.

Aktuálně je dokončena projektová studie, na jejíž přípravě se podílí nejen MČ Praha 8, ale i zástupci dalších dotčených stran, včetně Českomoravského svazu hokejbalu a Pražského hokejbalového svazu. Cílem přestavby je především vylepšit sportovní podmínky pro přilehlou základní školu a mateřskou školu. Ochuzen nezůstane ale ani hokejbalový svatostánek!

Ve vztahu k hokejbalu a budoucímu využití areálu pro účely hokejbalu se v rámci revitalizace a zpracované studie počítá s mnoha body. Mezi ně patří, že v areálu bude do budoucna pouze jedno hokejbalové hřiště, stávající druhé hřiště bude nahrazeno hřištěm multifunkčním a navazujícími sportovišti, viz přiložená studie na konci článku.

Místo současného prvního hřiště, na němž je položen asfalt, bude vybudováno kompletně nové moderní hokejbalové hřiště. U něho má být rovněž zhotovena tribuna pro diváky s předpokládanou kapacitou 250 osob a další divácká plocha o kapacitě 150 diváků. Povrch hřiště bude plastový a kolem něj bude vybudováno venkovní osvětlení a lemováno bude běžeckou dráhou.

K započetí prací zbývá dořešit některé majetkoprávní vztahy, přesto se nejedná o „hudbu budoucnosti“, ale již brzy o reálnou skutečnost.

Jak by měl areál na Palmovce vypadat?