CROSSDOCK Extraliga

Hokejbal v České republice se chystá na obměnu míčků! I vaše zkušenosti pomohou

Před startem nadcházející sezóny se ČMSHb zabýval ožehavou otázkou ohledně míčků. Tímto chceme všechny informovat právě o řešení otázky hokejbalových míčků, diskutované jak na setkání extraligových klubů, tak na Valné hromadě ČMSHb.

Všechny hokejbalové soutěže čeká podle všeho změna míčků. Zpráva o jejich testování je dostupná pod odkazem -> ZDE! Jako vhodný míček pro nižší teploty, což znamená méně než 18°C, byl vybrán míček kanadské značky Winnwell medium. Důvody pro testování nových míčků vyplynuly ze stížností klubů na zvýšené rozlamování míčků firmy D-Gel tvrdost medium v sezóně 2016/2017. Dále se množily stížnosti na zvýšenou odrazivost a odskok míčků firmy D-Gel tvrdosti medium v posledních dvou sezónách.

Na výše zmíněné důvody navazovalo používání míčků jiných výrobců napříč soutěžemi, zejména v chladném období, či rostoucí cena míčku firmy D-Gel. Ze všech těchto odůvodnění se tak přešlo na zmapování kvality míčků od konkurenčních výrobců. Použití míčků v různých situacích pak nově popisuje metodický pokyn -> ZDE!

Kluby obdrží (ve většině případech se tak již stalo) před sezónou materiální podporu v podobě míčků firmy Winnwell tvrdosti medium i tvrdosti hard. Informace o možnost nákupu míčků nad rámec této podpory naleznete na webu cmshb.net -> ZDE!

ČMSHb věří, že rozšíření doposud používaného míčku D-Gel o míček do nižších teplot přinese efekt v chladnějším období. Otázku míčku nevnímá i s ohledem na usnesení Valné hromady za uzavřenou a Vaše zkušenosti budou cenou zpětnou vazbou!