CROSSDOCK Extraliga

Hektické kladenské léto: Kabinou prolétl uragán, hřiště se blyští novotou!

Svatostánek kladenských hokejbalistů byl vybudován v roce 2003. Během čtrnácti let zde Alpiq pětkrát slavil titul mistrů extraligy a na v posledních letech chátrajícím asfaltovém povrchu vyrostlo nespočet hokejbalových osobností. N

Když sportovci používají speciální obuv, tak povrch neklouže

Kladenská hokejbalová aréna se již několik dní těší ze zbrusu nového kabátu. Kompletní rekonstrukci prodělala celá hrací plocha. Plastový povrch doplnily nové mantinely i s tvrzenými skly! Město poskytlo na rekonstrukci přibližně čtyřmilionovou investici. „Hřiště bylo v takovém stavu, že ho nechtěli před loňskou sezónou oficiálně uznat za regulérní,“ upozorňoval pro www.kladensky.denik.cz ředitel Sportovních areálu města Kladna Marcel Kučera.

Problém nebyl v kladenském hokejbalovém areálu pouze s povrchem! „Nevyhovoval velmi opotřebený povrch, mantinely ani uchycení sítí. Problém byl s bezpečností. Když byl hráč naražen na mantinel, tak narazil na trubku, která držela síť,“ vysvětlil pro kladenský deník Kučera.

Značně omšelý asfalt nahradil polypropylenový povrch, jenž by měl být šetrnější ke zdraví hokejbalistů. „Nový povrch jsme konzultovali s hokejbalovým klubem a společně jsme došli k závěru, že polypropylen bude nejlepší. Když sportovci používají speciální obuv, tak povrch neklouže, ani když je mokro,“ konstatoval pro internetové stránky kladenského deníku Marcel Kučera.

Strach nahánějící defenzivní hráz dozná úplně jiného obrazu

Tým reprezentačního trenéra Drahomíra Kadlece doznal před novým ročníkem CROSSDOCK Extraligy značných změn, a to především v obranné linii. Snad nikdo si nejen v minulé sezóně nedokázal představit mančaft loňských vicemistrů extraligy bez kvarteta nejlepších zadáků s tou nejvyšší světovou úrovní. Konec ohlásil velezkušený Tomáš Rejthar, Michal Dědič, Jan Pospíšil a Tomáš Kudela, jenž míří do Švýcarska, kde bude nastupovat za Oberwil Rebells.

V kádru středočechů nebude pokračovat ani zkušený útočník a velký tahoun Petr Ogurčák, který se tak bude podle všeho věnovat především trénování nejstarší juniorské reprezentace, kterou na začátku července příštího roku čeká světový šampionát v Kanadě. Čtěte ZDE!

Lodivod rysů Drahomír Kadlec ale v letní pauze rozhodně neodpočíval a do svého kádru přivedl deset nových tváří! Z pražského KOVA posílí jeho družinu obránce Petr Adam, jenž v roce 2008 například slavil titul vicemistrů světa v kategorii do 16 let na premiérovém juniorském světovém šampionátu ve Zvolenu na Slovensku. Z Třebíze posílí kladenské šelmy Tomáš Huber, z berounských Keltů Jiří Hrabár a z „B“ týmu Alpiqu Tomáš Král.

Mládí vpřed! Schnaubelt má u rysů dveře zavřené

Jelikož se v sestavě každoročních favoritů na extraligový titul objevilo velké množství volného místa, tak se o slovo hlásí i talentovaní dorostenci, jako je gólman Jaroslav Keimar, Ondřej Zmeškal, Štěpán Důras, Jaroslav a David Procházkové a Jan Prokop. Posledně zmíněná trojice oblékala dres „A“ týmů Alpiqu již v loňské sezóně. Teprve šestnáctiletý Jaroslav Procházka například dosáhl na čtyři branky! V Kladnu se již nepočítá s bývalým reprezentačním forvardem Milanem Schnaubeltem, o znovuobnovení kariéry se naopak pokusí bohatými zkušenostmi oplývající zadák Michal Hnízdil.

Každého jistě ještě zajímá, kdy se opravený svatostánek vlastně dočká otevíracího ceremoniálu? „V sobotu 26. srpna plánujeme za účasti primátora města Milana Volfa slavnostní otevření. V jeho rámci se uskuteční exhibiční zápas mezi Alpiqem a reprezentačním výběrem České republiky, v kádru nároďáku budou jak bronzoví muži z letošního mistrovství světa v Pardubicích, tak i ženy, které se ve světové konkurenci dočkaly zlata,“ prozradil pro kladenské listy Drahomír Kadlec.

V nejvyšší soutěži se po ročním strádání opět objeví středočeský soused kladenských hokejbalistů z Rakovníku. Právě tam se podle všeho po zúžení kádru rysů přesunou hráči, kteří nebudou úspěšní v boji o kladenský prestižní dres. CROSSDOCK Extraliga se pak rozproudí právě meziokresním derby v pátek 8. září od 19:00 ve výtečně zrekonstruované Městské hokejbalové aréně v Kladně!