CROSSDOCK Extraliga

Chtěli jsme tým zkvalitnit, proto nastalo spojení s Teplicemi, vysvětluje Daniel Dvořák

Dlouhá léta jim neřekl nikdo jinak než Pento, poté se sžil Kovodemont a teď mostečtí hokejbalisté začnou psát další kapitolu pod názvem HBC Rondo Most! Stálice v nejvyšší české soutěži se rozhodla pro definitivní spojení s teplickým Rondem, jehož název se promítá i do názvu mosteckého klubu.

Extraliga ponese nový název Crossdock, jinak její systém a počet týmů zůstává neměnný. Vy jste se však zasadily o změnu v podobě vašeho názvu z HBC Kovodemont Most na HBC Rondo Most. Jak ke změně došlo a jaké důvody vás k tomu vedly?

O sloučení s teplickým klubem jsme jednali už před minulou sezonou. Bohužel jsme se finálně nedohodli. Ke konci minulého ročníku začala jednání na novo a došlo k dohodě obou stran. Důvody jsou zřejmé. Po odchodu několika stálic do hokejbalového důchodu jsme minou sezonu dohrávali s mnoha hráči z ostatních klubů na střídavé starty. Tomu jsme se chtěli tuto sezonu vyvarovat. Chtěli jsme tým zkvalitnit, a proto nastalo toto spojení.

Dá se tedy předpokládat, že se prakticky spojíte s teplickým Rondem a jeho hráči u vás budou působit v extraligovém A týmu nebo i ve vaší rezervě?

Ano máte pravdu. Hráči teplického klubu budou působit v našem A týmu. Jestli budeme mít nějaké hráče z teplického klubu pro naši rezervu, ukáže podzim.

Přicházíte tak o partnera Kovodemont, nebo vás stále bude podporovat a finance pro vás nebudou ani další ročník problém?

S naším hlavním partnerem máme stále platnou smlouvu pro rok 2017. Pro rok 2018 bude spolupráce pokračovat, bohužel už ne jako s hlavním partnerem našeho klubu. Nového partnera tedy musíme vyřešit do konce podzimní části roku 2017.

Boj o záchranu v Mostě již nikdo nechce zažít!

Váš kádr se určitě rozšíří, což je oproti loňskému ročníku jistě dobře. Bude se však jednat o prověřené tváře nebo přivedete do týmu i nějakou zbrusu novou posilu, která má „zvuk“?

Jedná se o hráče, kteří za náš klub v minulosti již nastupovali. Zároveň zapracováváme do našeho celku několik nových hráčů z tohoto klubu. Další možné posily jsou v jednání.

V minulé sezoně se mostecký hokejbal mohl pyšnit výtečně hrajícími staršími dorostenci, kteří nakonec v celorepublikové konkurenci uzmuli celkové třetí místo. Moc široký kádr ale neměli, objeví se tak všichni v příštím ročníku v extraligovém A týmu?

Ano tito hráči budou v této sezoně dostávat více příležitostí. Šnajdr, Singr, Drož, Popluhár, to jsou jména, která se budou objevovat v sestavě A týmu.

Jak aktuálně vypadá váš program v letní přestávce? Chodíte od začátku přípravy s hokejkami na hřiště, nebo razíte klasický styl fyzického drilu v začátku přípravy?

Snažíme se skloubit jak silovou letní přípravu, tak i práci s hokejkami od samého začátku. Každý týden se alespoň jednou (už od samého začátku) objevíme v hale. Jinak o celé dění kolem letní přípravy se stará náš nový trenér.

Jak moc se v Mostu těšíte na nový ročník a věříte, že bude o dost povedenější než ten loňský, v němž jste museli bojovat o záchranu?

Minulý ročník byl dosti nepovedený. Za mého působení první boj o záchranu. A věřte mi, že to v Mostě již nikdo nechce zažít. Tento rok ani roky nadcházející. Proto jsme tomu také vše podřídili.