CROSSDOCK Extraliga

Nový ročník Extraligy opět s jedenácti týmy a s novým partnerem! Most změnil název

Uplynulá sezona skončila teprve nedávno, ale přípravy na nadcházející ročník 2017/18 jsou v plném proudu. Naprostá většina extraligových celků, ne-li všechny týmy, už vstoupily do úmorné letní dřiny, bez níž prostě náročný ročník mezi nejlepšími hokejbalisty v republice nejde zvládnout.

V sezoně 2017/18 se o obhajobu titulu bude ucházet HC Kert Park Praha. Zabránit se mu v tom pokusí naprosto stejná „skvadra“ týmů, která zápolila v nejvyšší soutěži již v minulém ročníku. Jak už bylo zmíněno, tak herní formát zůstává absolutně stejný jako minulou sezonu. Z 1. ligy pak do Extraligy postupuje přímo vítěz a poražený finalista jde do baráže. Zajímavostí je to, že Most změnil název, z něhož lze jasně vyčíst, že se spojil s Rondem z Teplic. Budou tak Severočeši značně silnější než v minulém ročníku?

Po skončení veleúspěšného mistrovství světa v Pardubicích došlo navíc ke zveřejnění důležité informace v podobě nového partnera pro nejvyšší soutěž v České republice. Extraliga už tak neponese jméno CCM. Jaké tedy bude její přesné znění? „Dle podepsaného memoranda o spolupráci by se měla od nového soutěžního ročníku jmenovat CROSSDOCK EXTRALIGA HOKEJBALU,“ prozrazuje člen předsednictva ČMSHb a marketingový ředitel David Kantor. „Generálním partnerem extraligy tak bude společnost CROSSDOCK logistics by ČERVENKA,“ upřesňuje.

Chceme, aby kluby získaly konkrétní finanční podíl z partnerství

Extraligové kluby, se díky spolupráci s novým generálním partnerem nemusí bát, že by přišly o určité výhody. „Co se týká výhod pro kluby, rádi bychom, aby extraligové kluby získaly konkrétní finanční podíl z tohoto partnerství,“ upozorňuje David Kantor. „Rádi bychom ale i využili dalších možností spolupráce a kontaktů, která se v rámci této spolupráce nabízí a otevírá,“ přeje si marketingový ředitel. Před startem soutěžního ročníku by mělo být zveřejněno i logo samotné extraligy. „Jsme samozřejmě díky prázdninám trochu v časové tísni, ale věřím, že stihneme vše do startu nového ročníku připravit,“ pevně věří David Kantor.

Každého jistě zajímá, zda bude CCM hokejbalovým partnerem i nadále, nebo jeho mise končí? „Nejprve bych rád společnosti Střída sport a CCM poděkoval za jejich dlouholetou podporu českého hokejbalu. V průběhu srpna máme společně s Martinem Střídou a Martinem Komárkem naplánovanou schůzku, na které bychom měli o další spolupráci jednat,“ přibližuje Kantor. „Dle již uskutečněných setkání, na kterých jsme se o dalších možnostech spolupráce již bavili, je dohoda o další podpoře více než reálná a osobně jsem za to velmi rád,“ těší Davida Kantora.

(Jedinou změnou pro sezonu 2017/18 je název extraligy přicházející s novým partnerem CROSSDOCK a název změnil také mostecký tým. Autor grafiky: Matouš Ingršt - matfix)