CROSSDOCK Extraliga

Kariéru zakončím v Mostě, jak to tak vypadá, alespoň tu extraligovou, zamýšlí se Daniel Hnízdil

Bylo velkým překvapením, když Daniel Hnízdil a Radim Štěpáník změnili své působiště. Tito borci svoji kariéru obětovali kladenskému klubu, proč tedy teď přišla změna? Uvolnění místa pro mladší hráče? Co k tomu šikovného útočníka Hnízdila vedlo? Jak se těší na derby s Rysy a má plán, jak je porazit?

Vyhrál jsem všechno, co na klubové úrovni šlo

Danieli, asi jste na tuto otázku odpovídal již mnohokrát. Jaká je příčina Vašeho přestupu z Kladna do Mostu? Nemrzelo Vás, že jste Kladno musel opustit?

Určitě mě mrzelo, že jsem odešel z Kladna, odehrál jsem tam 13 sezón, zažil všechny úspěchy, vyhrál jsem všechno, co na klubové úrovni šlo. Český pohár, Extraligu pětkrát, Evropský pohár, Světový pohár a Páňa cup. Za tu dobu prošla kabinou spousta hráčů a já plus další tři hráči jsme tam zůstali až do loňské sezóny. O příčinách už toho bylo napsáno dost jak z mé strany, tak ze strany Kladna a myslím, že už není důvod to dále rozebírat.

Změna prostředí je vždy těžká. Jak se Vám v Mostě zatím líbí? Už jste si zvykl na hraní v mostecké hale?

Most je mé třetí působiště, před tím to bylo mateřské KOVO, kde jsem odehrál asi 5 sezón, nevím jistě. A pak přišla éra za Kladno. Ta už taky skončila a momentálně v Mostě jsem spokojený, spoluhráči jsou super, trenér je super, teď už jen, aby se začalo co nejdříve hrát. Co se týče mostecké haly, když jsem tam jezdil jako soupeř, tak to pro mě nebyla úplně oblíbená destinace. Přece jen tam je specifický povrch a trochu jiné rozměry hřiště, ale po letní přípravě nemůžu říct nic špatného, ba naopak převládá spokojenost - hlavní výhoda je, že na vás nikdy neprší. (smích)


Daniel Hnízdil vyhrál, co se dalo. Na posledním mistrovství světa v Košicích v roce 2019 navíc zastával pozici asistenta kapitána v národním týmu. Autor fotky: Hanka Poskočilová.

Proti Kladnu se hraje strašně špatně. Mají ideálně poskládaný tým

Ve dvou podzimních zápasech jste excelovali a získali jste 6 bodů, co vaše cíle této sezóny? Nejspíše se znovu vrátit na hřiště, že?

Tak zrovna že bychom excelovali se říct nedá, máme 6 bodů, ale úplný koncert to nebyl, nicméně věřím, že to bude jen lepší a lepší. Teda pokud se vůbec začne hrát. Nejsem typ hráče, co si jde jen někam zahrát a trenér Sláva taky ne. To znamená, že cíl je dojít co nejdál a po posledním zápase oslavit titul, když to situace dovolí a když ne, tak půjdu na ryby. (smích)

Těšíte se na klání s Kladnem? Jaké to bude hrát proti klubu, kde jste prakticky strávil celou svoji kariéru?

Abych řekl pravdu, tak moc ne. Proti Kladnu se hraje strašně špatně. Mají ideálně poskládaný tým, kde je dravé mladí, zkušení starší hráči a dost dobrých hráčů ve střední generaci a vím, že když budu na hřišti, tak mi nedají nic zadarmo. (smích) Jednu zkušenost už mám, když na konci srpna byl turnaj, kde došlo na zápas proti Kladnu a můžu říct, že mě to i docela bavilo a výsledek taky dopadl dobře. (smích)

Předpokládám, že z Kladna znáte téměř všechny hráče a hlavně taktiku týmu. Budete se snažit těchto informací využít ve Váš prospěch?

Je pravda, že něco vím, ale v dnešní době to už ví každý, kdo se v hokejbalu orientuje, jakým způsobem Kladno hraje. Určitě když náhodou nějaká situace bude, tak toho využiji, ale to samé bude i na druhé straně.


Daniel Hnízdil už za Kladno podle všeho nikdy bojovat nebude. Vzájemný souboj Mostu a Rysů tak bude zajímavý. Autor fotky: Roman Mareš.

Co se týká mé přípravy, tak o ní nikomu nic neřeknu

Jak prožíváte tyto covidové časy? Jak se připravujete na jarní část? Myslíte si, že se bude vůbec hrát?

Asi to bude znít blbě, ale to, že se přerušila sezóna, mně celkem pomohlo, mohl jsem se věnovat rybářským závodům a občas taky viděl manželku. (smích) Ono si občas od hokejbalu odpočinout taky není špatná věc. Aspoň až se kolotoč rozběhne, tak bude větší chuť a motivace, já jsem za 17 sezón, co hraji Extraligu, vynechal maximálně 10 zápasů, když nepočítám zranění. Takže delší pauza je super, pokud se nestane zázrak, tak si myslím, že letošní sezóna je pasé. Co se týká mé přípravy, tak o ní nikomu nic neřeknu. (smích)

Je to možná trochu hloupá otázka, ale neplánujete se ještě navrátit na Kladno? Kde jinde, než tam byste měl ukončit svoji aktivní kariéru, co myslíte?

Když jsem odcházel z Kladna, tak mi bylo řečeno, že hostování nikde jinde není možné, i když jsem chtěl jen hostování, tak ale vedení bylo proti a mohl jsem odejít jen na přestup. Přitom jiný hráč z Kladna mohl odejít na hostování, do dneška nevím proč, ale to asi znamená, že na Kladně mám dveře zavřené na hodně zámků. Kariéru zakončím v Mostě, jak to tak vypadá, aspoň tu extraligovou, už mi není 25, abych třeba ve 40 někam šel. Pak už budu hrát jen v Praze prales s Čukem (Danielův bratr Michal Hnízdil pozn. red.), alespoň ho na stará kolena něco naučím. (smích)


Rozjede se ještě sezóna? Most s Kladnem každopádně neztratily ve svých zápasech ani bod!