CROSSDOCK Extraliga

V kabině se zlepšuje atmosféra a začíná se z nás stávat opravdový tým, má radost Pátek

Soutěže stojí, ale hráči se musí v této době nejistoty stále připravovat. Kdo zaspí, ten na to doplatí. Jak zimní přípravu během pauzy vnímá pražský útočník KOVA Jaroslav Pátek? Těší se na rozjezd Extraligy? Kam by chtěl se svým týmem dojít? Čím vyplňuje čas místo hokejbalu? To a další v rozhovoru!

Začít co nejdřív je podle mě rozumný

Jaroslave, jak moc už Vám chybí hokejbal? Zajímá mě, zda si myslíte, že bude lepší začít hrát Extraligu již na jaře, nebo počkat až na září?

Samozřejmě, chybí strašně moc. Jak samotná hra, tak samozřejmě kluci a celková sranda a atmosféra, co spolu s klukama zažíváme jak právě na hřišti, tak i mimo něj. Podle mě tahle situace bude i na podzim, takže když je možnost hrát s testama stejně jako hokej a fotbal, tak by byla blbost toho nevyužít a začít co nejdřív je podle mě rozumný.

Extraliga se možná díky výjimce Národní sportovní agentury rozběhne, jste připraven naskočit zpět na hřiště?

Myslím, že mohu mluvit za celý náš mančaft a jsme připraveni naskočit. Samozřejmě, že ze začátku to bude každému trvat, než si to „osahá“.

Jak se během dlouhé pauzy udržujete ve formě? Probíhají nějaké týmové přípravy v souladu s opatřeními?

Trénuji s kondičním trenérem Petrem Adamem, se kterým trénují individuálně i ostatní spoluhráči např. Honza Kočka, Dan Terč a Ondřej Fluxa. Plus běhám třikrát až čtyřikrát týdně. Takže vše probíhá individuálně. V téhle době zaháním nudu dost často jídlem, takže je to dost těžký se udržovat a o to víc se musí trénovat. (smích)


Jaroslav Pátek posbíral v 5 odehraných zápasech na podzim 3 kanadské body za 3 nahrávky. Zdroj fotky: TJ KOVO Praha.

S Kertem jsme hráli absolutně vyrovnaný zápas

Na podzim jste v posledním zápase porazili Letohrad na nájezdy, ale jinak se vám vůbec nevedlo. Myslíte si, že vám tato pauza pomůže?

Těžko říct, právě zápas s Letohradem nás mohl poslat jiným směrem. Těžký zápas vyhraný až po nájezdech, tak to vám dodá sebevědomí a vidíte, že vyhrát umíme. Bohužel po zápase bylo rozhodnuto, že sezóna se pozastavuje kvůli pandemii. Taky je nutno říct, že los byl nemilosrdný a hned na začátek jsme měli Kert Park, Kladno a Pardubice, což jak všichni víme, jsou více než kvalitní soupeři. Ale například s Kertem jsme hráli absolutně vyrovnaný zápas, kde se štěstí přiklonilo k rivalovi z druhého břehu Vltavy.

KOVO získalo na začátku sezóny nového trenéra, jak si ho zatím pochvalujete, jakou roli v týmu Vám dal?

Já mám s Michalem Krčkem výbornej vztah, známe se dlouho. Je to takovej můj hokejbalovej „taťka”, společně s Jonášem Kycltem nám dává čočku už od mala, ale zároveň i pochválí a chce s náma pracovat, abychom se zlepšovali. Jeho práce dává smysl a má dlouhodobou vizi. I proto si myslím, že se poslední dobou v kabině zlepšuje atmosféra a začíná se z nás stávat opravdový tým. Roli mám jako vždycky bavit kluky v kabině i v hospodě. (smích) Sedli jsme si v útoku s Martinem Krištofem, kde s námi hraje zkušený Tomáš Winter. Zatím nám to vyhovuje i bodově, uvidíme, jak to půjde dál.


Nový koníček v podobě běžek? Johannes Thingnes Bø ze mě nebude

Byl byste ochoten hrát hokejbal, i když byste musel každý týden podstupovat testy ohledně covidu?

Jak už jsem říkal, podle mě je super, že můžeme mít stejné podmínky jako hokej a fotbal. Asi je tohle jediná cesta k tomu, jak hrát. Tahle situace bude podle mě trvat ještě dost dlouho. Četl jsem to v diskusi na novinkách.cz. (smích)

Pauza je velmi dlouhá, co děláte v čase, kdy jste míval hokejbal? Našel jste si nějakého nového koníčka?

Zrovna dnes jsem úspěšně splnil zkoušky na Technické fakultě, takže to byla náplň času. Občas Playstation, ale i to člověka po chvilce omrzí. Často se jdu jen tak projít. Občas jsem na chalupě na Vysočině, kde se zrovna v tomhle počasí dá například běžkovat, ale Johannes Thingnes Bø ze mě nebude. (smích)


Pražské KOVO vstřelilo v 5 duelech 11 gólů a 22 jich obdrželo. Zdroj fotky: TJ KOVO Praha.