CROSSDOCK Extraliga

Hráč víkendu? Hruboš zářil také v dresu Karviné! Extraligové příležitosti si velice vážím, nezastírá

Že jste v nedávné době postřehli rozhovor s Adamem Hrubošem? Správně! Útočník prvoligových Malenovic však zazářil také v rámci svého angažmá v extraligové Karviné, které dvěma brankami pomohl k cenným třem bodům z Dobřan. I na tento zápas jsme se hbitého forvarda doptali.

Úvod sezony komplikovala zranění


Adame, k rozebrání Vašeho angažmá z mateřských Malenovic do extraligové Karviné došlo v rámci předchozího rozhovoru. Prozradíte navíc k těmto informacím, kdy třeba došlo k první myšlence této varianty?
Víceméně všechno domluvil Skyby (Milan Skyba, pozn. red.) s Rosim (Lumír Rosůlek). První myšlenka proběhla s klukama na turnaji v Karviné, kde jsme se potkali. Potom už to nějak nabralo rychlý spád a od nové sezony jsem začal s Honzou Havlíkem nastupovat za Karvinou, posléze se přidal ještě Miloš Hladký. Přece jen je lepší, když můžeme z Malenovic dojíždět čtyři, než aby každý hrál za jiný tým.



Přejděme k hlavnímu tématu, díky kterému vzniká již Váš druhý rozhovor v krátkém sledu. V Dobřanech jste za Karvinou odehrál druhé utkání v této sezoně. Co bránilo případným více startům?
Veškeré starty bohužel komplikovalo zranění. Jak v Malenovicích, tak v Karviné. Asi přes rok mě trápilo koleno a nemohl jsem vůbec běhat. Zkusil jsem první utkání v sezoně za Karvinou a hned při prvním střídání jsem věděl, že to nepůjde, takže jsem odehrál pouze dvě třetiny. (Hruboš během nich stihl zapsat asistenci, pozn. red.). Doktoři mě už hnali pod kudlu, naštěstí jsem velkou náhodou narazil na zajímavou léčitelku, která mi dala koleno do pořádku za velmi krátkou dobu. Od té doby mám koleno opět v plné zátěži a jako nové. Takže jsem určitě rád, že se zase můžu hokejbalu věnovat naplno.




Vždy se snažím zahrát, jak nejlépe to jen jde


Je to pro Vás mezi 1. Ligou a Extraligou velký skok, případně v čem?
Jelikož jsem Extraligu začínal v Sudoměřicích před nějakými třemi lety, tak to pro mě žádný velký skok nebyl. Miluju hokejbal, takže jsem rád, že si mohu zahrát jakoukoliv soutěž a jsem vděčný za to, že právě i Extraligu. Na každý zápas jdu pokaždé stejně naladěn, ať se jedná o 1. Ligu nebo Extraligu. Vždy se snažím zahrát, jak nejlépe to jen jde.



Co může být Vaší předností, která Vám v Extralize pomáhá držet krok s těmi nejlepšími?
V první řadě mi nejvíce pomáhají spoluhráči. Mně samotnému trošku pomáhá rychlejší pohyb, kterého se snažím využít a taky se snažím co nejvíc zapojovat do hry hlavu a ruce, nejen nohy (smích).



O víkendu jste si poradili s Dobřany. Ty začaly zejména ke konci podzimu pořádně kousat. Jak tedy zněly pokyny v šatně?
Kluci hráli den před tím v Plzni, kde jsme se Skybym nebyli, takže jsme šli do zápasu s tím, že chceme z výjezdu bezpodmínečně tři body. Jasně nám bylo řečeno, že to bude stejně těžký zápas jako s Plzní a nesmíme podcenit fakt, že jsou Dobřany v tabulce pod námi, jelikož každý tým má svou kvalitu, a ne náhodou je v nejvyšší soutěži. Takže jsme k zápasu museli přistoupit na sto procent od prvního vhazování.





Musíme se vyvarovat vyloučení


Výhra 4:2, krásné tři body, nicméně může být i přes pozitivní výsledek spokojenost s předvedenou hrou?

Tři body jsme si odvezli, což je nejdůležitější, ale samozřejmě jsme nepředvedli ideální hru, kterou jsme chtěli. Byli jsme nedisciplinovaní a řada vyloučení nám hru velmi znepříjemnila. Tuším, že jsme dokonce byli dvakrát v oslabení 3 na 5. Můžeme být rádi, že nás v těchto oslabeních Hečis (Lukáš Heczko) podržel. Do dalších zápasů si musíme uvědomit, že musíme hrát co nejvíce v pěti. Je totiž velká komplikace, když strávíme v oslabení více času, než kolik trvá celé utkání.



Od čeho se do zbytku jara může Karviná odpíchnout, co je největším pozitivem v její hře?
Byl to teprve můj druhý zápas v karvinském dresu, nedokážu říct největší přednost, ale určitě hraje roli velká bojovnost a zapojení srdíčka do hry.


Zdraví nade vše


Uvidíme Vás také v dalších jarních zápasech v dresu Karviné, nebo o tom zatím není rozhodnuto?
Vzhledem k tomu, že jsem již zdravý, tak se pokusím odehrát co nejvíce utkání v obou soutěžích.



Několikrát byly zmíněny i prvoligové Malenovice, týmové výkony jste zhodnotil taktéž v nedávném rozhovoru. Tam jste se vracel zejména k posledním utkáním. Jak ale můžete hodnotit předváděnou hru celkově?
Velice záporně, hrajeme jak na houpačce. Jednou předvedeme slušný výkon a podruhé to zase vypadá, jako kdybychom neuměli hrát hokejbal. Průběh sezóny zatím absolutně nevypadá tak, jak bychom si představovali. Myslím si, že máme velice solidní tým a zasloužíme si být minimálně ve středu tabulky. Bohužel naše výkony tomu neodpovídají a zatím si nezasloužíme ani postupové osmé místo. Musíme si uvědomit, že už nejsme za barákem, ale v 1. Lize. Našim cílem je rozhodně zahrát si play off. Tam zase začíná nová část sezony a doufám, že pokud se tam dostaneme, předvedeme mnohem lepší výkony než doposud.