CROSSDOCK Extraliga

Tipy redakce: Pod Bílou věží dojde na dělbu bodů, utkání velikánů ovládne Kladno

Extraliga již svůj první hrací víkend za sebou má, nyní se opět hlásí o slovo, tentokrát s o trochu větší porcí zápasů. Diváci hned v pěti městech se budou moci těšit na další porci kvalitního hokejbalu. Jak se budou jednotlivá utkání vyvíjet podle naší redakce?



HBC Kladno vs. TJ KOVO Praha


Těžko říci, co můžeme na jaře čekat od KOVA. Tým, který na trenérském postu v zimě převzal bývalý útočník Kladna Michal Hnízdil, odhodlaně říká, že se na jaře bude prezentovat úplně jiným hokejbalem. Přesto však věříme zkušenostem a herní pohodě Kladna, které si v tomto utkání dokráčí pro tři body, které ho udrží v čele tabulky.




Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ Snack Dobřany


Trenér domácích Jan Fedák se v rozhovoru během zimní přípravy nechal slyšet, že jeho tým po výrazném omlazení prochází náročným obdobím, kdy se dostavení výsledků očekává zejména v blízké budoucnosti. Nic to nemění na tom, že si Dobřany ani po sympatickém domácím výkonu s Karvinou z předešlého víkendu první body jara do tabulky nepřipíší. Ústí naváže na sympatické výkony zejména z první poloviny podzimu.



HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad


Zajisté jedno z nejzajímavějších utkání víkendu. Východočeské derby bude mít od prvních vteřin pořádný náboj, a kromě pohledných útočných akcí se jistě bude napětí na hřišti promítat také do počtu trestných minut, a to na obou stranách. Je pravděpodobné, že do utkání zasáhne v brankovišti na jedné straně Petr Brykner, na druhé Jan Šimara a ti budou mimo jiné hlavními postavami zápasu. Pod Bílou věží dojde na dělbu bodů.


HBC Plzeň vs. SK Sudoměřice


Plzeň odehrála skvělý podzim a jistě bude podpořena drtivým vítězstvím 10:2 nad Karvinou z minulého víkendu. Plzeňská tvrz nebude dobyta ani v sobotu. Srdnatě hrající Jihomoravané ze žhavé půdy plzeňské haly žádné body neurvou, přestože postupová osmička do play off rozhodně není daleko.


Hbk Karviná vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice


Slezané minulý víkend nejprve utržili hrozivou porážku 2:10 v Plzni, následně si v nedalekých Dobřanech alespoň částečně spravili chuť po výhře 4:2. Domácí hřiště je vždy výhodou, v případě Karviné to platí dvojnásob. Družina reprezentačního trenéra Mašíka nebude mít výlet do Moravskoslezského kraje vůbec jednoduchý, domácí si do tabulky připíší minimálně bod.




HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno


Víkend uzavře utkání týmů, které by před sezónou mnozí hokejbaloví experti pasovali do role finalistů. Na Lužinách bude k vidění špičkový hokejbal, který podpoří množství reprezentantů na obou stranách. Kert Park před nedávnem oznámil návrat několika zkušených borců do sestavy, stále však platí, že věkový průměr je na mnohem nižší hranici, než tomu bylo v předešlých sezónách. Kladno doslova proplulo podzimem a trenér Kadlec v jednom z rozhovorů prozradil, že jednoznačně nemá malé cíle. Vítěz utkání se tipuje těžko, přesto se přikláníme na stranu Kladna, rozhodně to však nebude o více než jednu dvě branky.


>>sledujte všechny zápasy živě na ONLAJNECH<<