CROSSDOCK Extraliga

KOVO nečekaně obralo o bod Kladno, které zvítězilo dvakrát v prodloužení! Plzeň opět nadělovala

Odpověď na první skoro kompletní jarní extraligové kolo? Parádní porce hokejbalových mačů s velkým množstvím vstřelených branek a dramatických zápasů do posledních chvil. Nejříznější výsledky zapsalo Ústí nad Labem a také Plzeň, tyto týmy dohromady vsítily přes dvacet gólů!

HBC Kladno vs. TJ KOVO Praha 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)Branky a nahrávky: 6. Barnošák (Kamenář), 11. Barnošák (Hnízdil, Kohout), 46. Špaček – 23. Ogurčák (Plecitý, Kucharčík), 43. Dušák (Ogurčák, Drak).



Zápas, který měl jasného favorita. Souboj prvního s posledním. To byl už páteční mač na Kladně, kam zajíždělo KOVO, které chce na jaře ještě vybojovat alespoň jiskřičku naděje na záchranu Extraligy. A vypadá to, že to možná bude reálné! Rysové sice díky dvěma brankám vousáče Barnošáka brzy vedli, jenomže Pražané následně snížili a premiérová extraligová trefa Dušáka znamenala dokonce vyrovnání! I když pak Špaček v prodloužení strhl výhru na stranu domácích a překonal tak při své extraligové premiéře jinak skvělého Štourala, Kladno rozhodně spokojeno tentokrát být nemohlo.


Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ Snack Dobřany 11:1 (6:0, 2:1, 3:0)Branky a nahrávky: 2. Bačák (Soukup), 4. Strnad (Červinka), 6. Vaněk (Grus, Soukup), 8. Červinka (Stupka, Smolík), 8. Bačák (Soukup, Vaněk), 12. Stupka (Červinka), 23. Michajličenko (Magasanik, Haas), 26. Vaněk (Bačák), 33. Magasanik (Haas, Bím), 38. Červinka (Bačák), 40. Bačák (Vaněk) – 25. Ulm (Bárta, Šlehofer V. ml.).

Střely: 40:29, vyloučení: 8:6, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0.


Nováček na severu Čech? Tady nebylo, bohužel pro dobřanské Šneky, o čem. Ústecká Elba totiž do utkání vlétla jako uragán. První třetina přinesla hned šest branek do sítě Dobřan, celkově to pak byl jedenáctigólový příděl, pod který se nejvíce podepsal hattrickem Bačák, nebo dvěma brankami a stejným počtem asistencí Červinka. 


HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)Branky a nahrávky: 13. Bacovský (Hrabica, Doležal), 15. Král (Doležal, Bacovský), 20. Jířík (Fanderlík, Lux O.), 33. Král (Bacovský, Novák) – 4. Faltus (Hejtmánek D., Věchet), 30. Věchet (Faltus), 37. Štefka (Halbrštát, Faltus).

Střely: 31:27, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 4:2, oslabení: 0:0.


Východočeské derby zase bavilo! A přineslo navíc napínavé utkání do poslední chvíle, Letohrad se v Hradci neprezentoval vůbec špatně, jenomže Piráti trestali z přesilových her. Všechny čtyři hradecké trefy tak padly právě při přesilové hře, dvě z nich obstaral Král a bodový přísun 1+2 zaznamenal i jarní navrátilec do sestavy Bacovský. Hradečtí tak jsou po dalších třech bodech na 3. pozici s jedním zápasem k dobru na druhou Plzeň! 


HBC Plzeň vs. SK Sudoměřice 13:0 (5:0, 4:0, 4:0)Branky a nahrávky: 1. Průcha (Kunzmann), 5. Roušal (Zíka), 10. Hurt (Pokorný, Majer), 12. Roušal (Švarc), 15. Slanec (Ulč, Švarc), 17. Majer (Benedikt O.), 20. Zíka (Slanec, Roušal), 22. Švarc (Slanec, Roušal), 30. Benedikt O. (Hurt, Majer), 32. Švarc (Zíka), 38. Roušal (Švarc), 39. Hurt (Benedikt O.), 44. Průcha (Vobruba).



Daleký výlet čekal na Sudoměřice, které na úvod jara cestovaly až do Plzně. Do zápasu ale jako kdyby ani nenastoupily, vždyť po první třetině prohrávaly o pět branek, po druhé o devět a nakonec z toho byla ostudná prohra 13:0! Hattrick zaznamenal Roušal a došlo i na dvě premiérové trefy: poprvé v Extralize skórovali Majer a junior Zíka. 


HbK Karviná vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 4:5 pp. (2:2, 1:2, 1:0 - 0:1)Branky a nahrávky: 11. Farský (Rosůlek L., Havlík), 13. Rosůlek L. (Hruboš), 17. Hruboš (Pilch A.), 41. Hladký (Farský) – 13. Vlasák (Blažek), 15. Strouhal (Blažek, Filip), 21. Kohoutek (Filip), 30. Filip (Blažek, Vlasák), 50. Zajíček.

Střely: 14:21, vyloučení: 7:5, využití přesilovek: 0:3, oslabení: 0:0.


Slezané v prvním jarním domácím zápase potvrdili, že letošní sezona je pro ně zase o krok lepší, než ta předchozí po návratu mezi elitu. Daleká cesta čekala tentokrát na Pardubice, které s domácími hrály nesmírně vyrovnanou partii až do poslední chvíle. Rozhodovat ale nakonec muselo prodloužení, kde skóroval chvíli před sirénou Zajíček a Pardubičtí tak museli být se dvěma body vzhledem k obtížnému průběhu utkání dostatečně spokojeni. 


HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno 3:4 pp (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)Branky a nahrávky: 8. Čejka (Rozenberg), 21. Fejfar (Kruček M., Kruček J.), 35. Danko (Střecha, Postulka) – 6. Pražák (Dědič, Šrámek), 24. Barnošák (Hrabár, Soukup), 39. Malecha (Hrabár, Prokop), 50. Barnošák (Hnízdil).



Zlatý hřeb víkendu v podobě třaskavého utkání mezi Kert Parkem a Kladnem splnil očekávání! Byla to přetahovaná od samotného začátku, domácí nejprve utkání otočili ve svůj prospěch, ovšem Kladno rozhodně chtělo napravit páteční zaváhání, a to se mu dostatečně povedlo. Důležitý duel totiž rozhodl Barnošák v prodloužení, a to tento ostrostřelec zaznamenal opět i jednu branku v předchozí periodě!