2. liga

Pomýšlí Heřmanův Městec na 1. Ligu? Doslova si „brousíme zuby" už pár sezón, nezastírá Běloušek

Ježci Heřmanův Městec zápolí ve 2. Lize na východě Čech, kde jsou velmi kvalitním týmem. Jedním z hráčů, kteří se na této formě podílí, je Ondřej Běloušek. Tento borec zároveň nastupuje v 1. Lize za Svítkov Stars. Jaké by to pro něj bylo hrát v 1. Lize s Ježky? Jak vzpomíná na 3. místo v Extralize?

Nevěřím tomu, že se nižší soutěže dohrají

Ondřeji, jak dlouhá je pro Vás tato covidová pauza? Jak zaplňujete čas místo hokejbalu?

Zdravím, pauza je pro mě stejně dlouhá jako pro všechny a to velmi. Hokejbal mi samozřejmě nesmírně chybí, ale naštěstí mě poslední dobou zaměstnává studium a práce, a tak není tolik prostoru přemýšlet nad tím, že jsou volnočasové aktivity tak omezeny. Mimo to se snažím udržovat v kondici cvičením a během, ale musím přiznat, že sportuji velmi málo a s nadějí vyhlížím léto, během kterého bude snad možné si zajít zacvičit nebo zahrát hokejbal.

Jako jediná zatím běží Extraliga, ale postupem času by se mohly spustit i další soutěže, věříte v to?

Popravdě řečeno, příliš nevěřím tomu, že se nižší soutěže dohrají a spíš si myslím, že začneme hrát až v září. Byla by ovšem paráda, kdybych se mýlil.

Podstoupil jste nějakou pravidelnou přípravu během zimy a jara v případě, kdyby se 2. Liga opět rozběhla?

Nerad bych psal pouze pesimisticky, ale během letošní zimy bylo velmi málo pravděpodobné, že se začne hrát, vzhledem k tomu, že „best in covid" jsme rozhodně nebyli, spíše naopak. Tedy přípravu jsem žádnou výraznější neplánoval. Snažil jsem se zůstat v pohybu během a domácím cvičením, ale jak jistě víte, motivace k domácímu cvičení je velmi malá. (smích)


Ježci z Heřmanova Městce vstoupili do letošní stále pozastavené sezóny dominantně a vyhráli všech 5 úvodních duelů. Autor fotky: Alena Čížková.

Kvalita 2. Ligy na východě Čech je vysoká

S Ježky jste jedením z nejlepších týmů ve 2. Lize na východě Čech. Nepřemýšlíte o postupu do 1. Ligy?

No to je velmi častá otázka, která se v týmu diskutuje. Samozřejmě pomýšlíme, doslova bych řekl, že si „brousíme zuby" už pár sezón. Bohužel předchozí ročníky, i přes dominanci v základní části, jsme nebyli schopni zvítězit v play off. V tomhle ale stále věřím, že se nám to povede a doufám, že již v nadcházejícím ročníku. No dovedete si představit ty oslavy?

Jaký je rozdíl nastupovat ve 2. Lize za Heřmanův Městec a v 1. Lize za svítkovské Hvězdy?

Pro mě osobně to takový rozdíl není. Myslím, že kvalita 2. Ligy na východě Čech je vysoká. Rozdíl tam samozřejmě je, ale mnohem větší rozdíl je mezi 2. Ligou nebo 1. Ligou a Extraligou.


Ondřej Běloušek si v 5 podzimních duelech za Ježky připsal 12 bodů za 7 gólů a 5 nahrávek. Vévodí tak kanadskému bodování 2. Ligy na východě Čech. Autor fotky: Alena Čížková.

3. místo v Extralize s Letohradem? Vzpomínám jen v dobrém

Neměl byste zájem znovu okusit Extraligu? Nedostal jste nějaké nabídky?

Oficiální nabídku jsem nedostal, a proto jsem nad tím neuvažoval. Samozřejmě, že bych si rád zahrál, ale upřímně nejsem teď v nejlepší fyzické kondici a myslím, že hráči, kteří byli součástí týmu od začátku sezóny, by teď měli dostat přednost.

Jak vzpomínáte na bronzovou medaili, kterou jste v Extralize získal s Letohradem v roce 2018? Jak si tohoto úspěchu ceníte?

Vzpomínám jen v dobrém. Byla to moje 2. nebo 3. sezóna v Extralize a hned takový úspěch, navíc se skvělou partou. Osobně to považuji za svůj zatím největší úspěch v hokejbalu. Myslím však, že titul s domácím klubem by tomu konkuroval.


Ondřej Běloušek nakoukl poprvé do Extraligy v dresu Letohradu a v roce 2018 s ním došel až do semifinále play off a získal historický bronz! Autor fotky: Iva Janoušková ml.