CROSSDOCK Extraliga

Dosud neporažené Kladno míří do Pardubic! Jdeme do každého zápasu s jasným cílem, hlásí Schnaubelt

Stejně jako Pardubice, také Kladno zajíždělo po půl roce k dalšímu zápasu do Mostu. Nedělní duel Kladno zvládlo s přehledem, kdy soupeři dalo 5 branek. Na tomto vítězství se také velkou měrou podílel Milan Schnaubelt, který zaznamenal 1 gól a 2 nahrávky. Jak se mu bude dařit proti Autosklu?

Od druhé třetiny to šlo nahoru a my začali hrát

Milane, jak jste si užil Vaše první utkání v dohrávce Extraligy v Mostě? Svého soupeře jste s Kladem značně přehráli, co tomu napomohlo?

Tak na zápasy jsme se těšili všichni, hokejbal nám chyběl všem. Co se týče zápasu v Mostě, tak první třetinu jsme „nebyli“ na hřišti, jediný Jíry (Jan Jirotka), kvůli kterému jsme dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce, protože nebýt jeho, asi by to pro nás skončilo špatně. Druhou třetinu jsme se chytli, padly nám tam góly, ale Most nás ze začátku k ničemu nepustil. My jsme dělali chyby a nedokázali jsme se udržet v pásmu, a jak jsem říkal, od druhé třetiny to šlo nahoru a my začali hrát.

Osobně jste také zaznamenal pár kanadských bodů. Vstřelil jste jednu branku a na dvě přihrál, jak se to celé stalo? Jste za to rád?

Tak ten můj gól padl z přesilovky. Já nejsem typ, který by vymyslel akci až do kuchyně (smích), takže kluci, Koudy (Tomáš Kudela) s Hrabim (Jiří Hrabár), to sehráli z vrchu, pak to posunuli na střed na Šrámiče (David Šrámek) a ten mi to dal na volej, já zavřel oči a trefil to. (smích) První nahrávka na gól byla tak, že Praží (Ondřej Pražák) mi to dal mezi kruhy a já vystřelil a Šrámič to dorazil. Ta druhá byla ze situace, kdy jsem byl v našem obranném pásmu, Šrámič si naběhl a já mu to poslal, ten pak strčil balónek na Koudyho a ten to vrátil Šrámičovi a ten to trefil. Každopádně jsem rád, ale více si cením těch tří bodů, které jsme s týmem získali.


Milan Schnaubelt je aktuálně nejproduktivnějším hráčem Kladna s 10 body v 5 zápasech za 4 góly a 6 nahrávek. Autor fotky: Josef Česák st.

Od Pardubic se dá čekat podobný hokejbal, co hrajeme my

Jak jste se vůbec přes dlouhou pauzu s Kladnem připravovali? Můžete nám prosím přiblížit, jak probíhají Vaše aktuální týmové přípravy na hřišti?

Tak když to šlo a nařízení dovolila, tak jsme chodili běhat. Pak to utnuli a my jsme se každý udržoval sám, já osobně jsem chodil běhat, ale samotného mě to nebavilo. Chyběla kolem mě ta parta skvělých kluků z týmu, pak se opatření zmírnila a my mohli na hřiště s tím, že by Extraliga mohla dostat výjimku. Já jsem se na prvním tréninku na hřišti cítil tak, jak kdybych tu hokejku držel poprvé, ale jsou to začátky. (smích) My se do toho dostaneme a bude to zas ono, tréninky jsou teď si myslím pro každého výživné. (smích)

O dalším víkendu vás čeká nelehký soupeř, a to hokejbalisté z pardubického Autoskla, kteří jsou před vámi v tabulce. S jakým cílem na východ Čech pojedete?

Tak Pardubice jsou kvalitním soupeřem, ale my jdeme do každého zápasu s jasným cílem získat 3 body a budeme pro to dělat maximum.

Co můžete od Pardubic čekat? Bude to jiné utkání než s Mostem? Co bude podle Vás v zápase hrát tu největší roli?

Tak od Pardubic se dá čekat podobný hokejbal, co hrajeme my. Běhavý a bojovný hokejbal, v každém zápase teď bude rozhodovat to, jak asi každý chytne začátek. My musíme začít hned od začátku hrát svou hru, máme teď šanci se na to pořádně připravit a v sobotu jet do Pardubic pro body.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ<<


Na Kladně máme vždy ty nejvyšší cíle

Jaké jsou obecné týmové cíle pro dohrávku Extraligy? Chtěli byste zabojovat o titul?

Tady u nás na Kladně máme vždy ty nejvyšší cíle a trenéři nás na to připravují, takže určitě o titul bojovat budeme.

Jak vnímáte pravidelné testování před každým zápasem? Je to pro Vás problém nebo je to malá daň za to, abyste se mohl vrátit na plastové povrchy?

Je to nepříjemné, ale všichni jsme testovaní v práci, takže už to člověk vnímá jinak, ale buďme rádi za to, že nás otestují a můžeme zas bojovat mezi mantinely. Pauza byla dlouhá a myslím si, že je škoda, když lidi nemohou sportovat nebo dělat něco, co dělají několik let. Já osobně už nevěděl, co dělat, hokejbal mi chyběl víc než dost.