CROSSDOCK Extraliga

Lokajíček pomohl dvěma nahrávkami ke skalpu KOVA! Body jsme potřebovali jako sůl, přiznává

Všichni hokejbalisté měli stejné podmínky ohledně návratu na plastové povrchy. Záleželo pouze na jejich samotné přípravě. Jak na restart Extraligy trénoval tahoun Plzně Vít Lokajíček? Jak si užil první zápas po dlouhé pauze a jak ho hodnotí? V čem pro něj byl náročný? Jak si váží výhry proti KOVU?

Jsem rád, že se konečně můžeme zase scházet

Víte, po hodně dlouhé době mají hokejbalisté možnost se vrátit zpět na hřiště, jaké to pro Vás po takové době bylo?

Je to super pocit být zpátky na hřišti. Jsem rád, že můžeme zase hrát.

Jak jste se na návrat k hokejbalu připravoval? Jaké byly společné tréninky před restartem?

Dokud jsme nemohli trénovat alespoň po skupinkách, trénoval jsem individuálně, chodil jsem běhat nebo jsem cvičil doma. Když začalo být hezky a začalo se oteplovat, tak jsem chodil na brusle nebo jsem si vzal hokejku a šel jsem si zastřílet. Společné tréninky jsou bezva. Jsem rád, že se konečně můžeme zase scházet a dělat, co nás baví.

Je pro Vás komplikované podstupovat pravidelné testování ohledně pandemie nebo tyto nutné postupy pro Vás nejsou potíží?

Nevnímám to jako potíž. Jsem rád, že můžeme hrát a s tímhle nemám problém.


Plzeň si proti KOVU připsala první vítězství v letošní zkrácené sezóně. Vít Lokajíček (třetí zleva v pozadí) přispěl k prvním 3 bodům pro Mečouny 2 nahrávkami. Autor fotky: Milan Podpera.

Nerozehranost? Není se na co vymlouvat!

V prvním duelu jste doma vyzvali pražské KOVO, v čem pro Vás byl zápas náročný? Navzdory pauze jste hned na dva góly svého týmu nahrával, jak si tohoto počinu vážíte?

Byl to první zápas po sedmi měsících, takže jsme asi nebyli ještě úplně rozehraní, ale podmínky mají všichni stejné, takže se není na co vymlouvat. Jak už jsem říkal, jsem rád, že můžeme zase hrát a jsem rád, že jsem alespoň takhle pomohl týmu k vítězství. 

Utkání jste zvládli a vyhráli jej poměrem 3:2, je to tedy vaše první výhra v sezóně, jak ji hodnotíte?

Jsme rádi, že jsme získali 3 body. Potřebovali jsme je jako sůl, ale celkový výkon nebyl ideální, do příštích zápasů máme co zlepšovat.


Věřím, že se do play off dostaneme

Jaké jsou Vaše cíle pro tuto dohrávku Extraligy hokejbalu? Budete chtít zabojovat o play off?

Můj cíl je pořád stejný, hrát nejlíp, jak umím a užívat si to. Naším cílem je se zlepšovat a dosáhnout na co nejlepší umístění. Věřím, že se do play off dostaneme.

Jak se budete připravovat na další zápas proti Letohradu? Co bude nutné plnit, abyste uspěli?

Budeme se připravovat stejně jako na jakýkoliv jiný zápas. Bude důležité plnit pokyny trenéra, proměňovat šance a hrát s chutí a naplno.


Pokud Plzeň vyhraje hned tento víkend duel v Letohradu, posune se podle všeho do postupové osmičky!