CROSSDOCK Extraliga

Doufám, že s přibývajícím zápasy už to bude jenom lepší, hodnotí restart sezóny David Šrámek

Máme za sebou první hrací víkend restartované extraligové sezóny a můžeme konečně číst rozhovory, které souvisí s odehranými zápasy. V anketě o Pastee hráče víkendu se umístil na druhém místě David Šrámek, který přispěl k výhře 5:2 nad Mostem dvěma brankami.

David Šrámek v utkání proti Mostu navíc ke dvěma gólům přidal jednu asistenci a mohl tak naplnit klubovou kasu o nějaký ten peníz. Velice zajímavý rozhovor, kde se kladenský forvard rozpovídal o přípravě, utkání s Mostem i dalších zajímavostech si můžete přečíst na našem webu hokejbal.cz

Hlavně abych přispěl do klubové kasy

Davide, v anketě o Pastee hráče víkendu jste se umístil na druhém místě. Myslíte, že se Vám tedy restart osobně povedl?

Druhé místo v anketě je trochu zavádějící, protože se o to postarali hlavně mí „skvělí“ spoluhráči, kteří se velice rádi postarají o to, abych přispěl do klubové kasy. Tři kanadské body jsou sice fajn, ale spíš jsem se k nim náhodně přichomýtl. Nicméně byl to první zápas po hodně dlouhé době, takže se nedají hned čekat zázraky, hlavní 3 body jsou ty týmové.

Jak byste zhodnotil úvodní zápas po pauze? S Mostem jste na začátku dokonce prohrávali. Bylo těžké otáčet vývoj utkání?

Musíme sportovně přiznat, že první třetinu měl více ze hry Most, nebýt „Jiryho“ (brankář Jan Jirotka pozn. red.) v bráně, mohlo skóre vypadat úplně jinak. Po první třetině jsme zařadili dvojku a už to bylo lepší. Doufám, že s přibývajícími zápasy už to bude jenom lepší.


Běh a bomby k tyči

Jak vypadala příprava kladenských hokejbalistů v povinné pauze?

Trenéři se vždy snažili reagovat na aktuální vládní zařízení a podle toho přizpůsobili trénink. Takže jsme zažili tréninky po menších i větších skupinkách.

Připravoval jste se ještě individuálně mimo tréninkové jednotky?

Samozřejmě. Já to mám tak, že jakmile se dva týdny nehýbu, hned cítím, jak jdou kilogramy nahoru. Na druhou stranu ale musím říct, že jsem to s tréninky nepřeháněl, protože nebylo vůbec jisté, jestli se soutěž rozběhne. Nejčastější trénink pro mě byl delší běh za doprovodu nějakého kvalitního sportovního podcastu. (všem doporučuji např. Bomby k tyči).


Kladno v letošním ročníku dosud nepoznalo porážku. David Šrámek (úplně vpravo)  si ze 4 zápasů připsal 4 kanadské body za 2 góly a stejný počet nahrávek. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Pardubice? Bude se hrát útočný a běhavý hokejbal

O víkendu jedete k velice těžkému zápasu do Pardubic, co bude potřeba dodržet, abyste přivezli všechny body?

Přiznám se, že vůbec nevím, co od tohoto zápasu čekat. Nemám tušení, v jaké kondici jsou nyní Pardubičtí, nicméně jak je znám, tak se bude hrát útočný a běhavý hokejbal. Pokud nebudeme líní na krok a zužitkujeme naše příležitosti, šance na výhru tam určitě je.