CROSSDOCK Extraliga

TVCOM.cz přinese přímý přenos z Pardubic! S Kladnem to jsou vždy dobré zápasy, těší se Česák

Pardubické Autosklo zavítalo k prvnímu zápasu po restartu Extraligy do Mostu, kde si Východočeši připsali 3 body do tabulky za výhru 3:4. Dvěma góly se blýskl pardubický forvard, Josef Česák. Pardubice během dalšího víkendu těžký sok z Kladna, jak si Česák a jeho celek poradí s touto výzvou?

Nejdůležitější bylo zvyknout si opět na ty pohyby

Josefe, jak se Vám hrálo po téměř půlroční pauze od hokejbalu? Byl jste na duel proti Mostu dostatečně fyzicky připraven?

První třetina byla celkem náročná, člověk si musí nejdříve oživit dané návyky, které se zápasy souvisí. Návyky, které v sezóně tak bereš jako samozřejmost teď hledáš a přemýšlíš, co v jaké chvíli vlastně udělat. Od druhé třetiny to bylo podle mě lepší, to už je hráč v tom zápasovém rozpoložení a jede se, jako by se nic nestalo. Během pauzy jsem dost cvičil, takže jsem fyzickou zátěž měl. Nejdůležitější bylo zvyknout si opět na ty pohyby a koordinovat tělo.

Zápas jste zvládli a připsali si do tabulky cenné body, jak těžké to bylo utkání? Most se držel zuby a nehty.

Zápas to byl dost náročný, o tom není pochyb. Most je velice silný tým v osobních soubojích, v porovnání s námi je to jako těžká versus lehká váha, takže musíme hledat cesty, jak určité situace zahrát jinak a přelstít soupeře. Naštěstí se nám to o ten jeden gól povedlo.


Josef Česák odehrál v letošní zkrácené sezóně 7 zápasů, v nichž si připsal 6 kanadských bodů za 4 góly a 2 nahrávky. Autor fotky: Josef Česák st.

Konečně si zahrajeme doma

Vy osobně jste se dokonce dvakrát zapsal do listiny střelců, mohl byste nám tyto góly lehce přiblížit?

Při prvním gólu, myslím ve druhé třetině, jsem získal balónek v obraném pásmu, kde se mi otevřel prostor podél mantinelu do útočného pásma. Tam jsem přes obránce vystřelil a nějak to zapadlo za brankáře. Řekl bych, že gólmana střela spíš zaskočila, jelikož razance balonku nebyla schopna ani rozvlnit síť v brance (smích). Svoji druhou branku jsem dal v přesilovce, kde přede mnou zůstala cesta až do branky. Naštěstí jsem nic nevymýšlel a prostě vystřelil.

V dalším utkání přivítáte na svém stadionu kladenské Rysy. Bude to navíc zápas kola, který se bude vysílat na TVCOM, jak se na něj těšíte?

Konečně si zahrajeme doma na svém hřišti, takže se na to těším. S Kladnem to jsou vždy dobré zápasy.


Vždy je cíl vyhrát poslední zápas sezóny

Budete v Pardubicích vymýšlet speciální taktiku, jak na Kladno vyzrát? Co bude nutné dodržovat, abyste zápas zvládli?

Speciální taktiku máme na každý zápas, není moc složitá. Musíme dát o gól víc.

Jaké jsou pardubické cíle pro dohrávku Extraligy? Míříte za nějakým úspěchem nebo si chcete prostě zahrát?

Abych řekl pravdu, tak si myslím, že si všichni chceme prostě zahrát a tou hrou se bavit. Abychom se tím ale bavili, tak chceme vyhrávat, dávat góly, obehrát soupeře... Takže obě odpovědi jsou správně. Jak jsem říkal v předešlém rozhovoru, tak je vždy cíl vyhrát poslední zápas sezóny a zvednout pohár.


Autosklo z Pardubic má sezónu výborně rozjetou. Dočká se vytouženého, historicky druhého titulu?