CROSSDOCK Extraliga

Kdo by řekl, že mu hokejbal nechyběl, tak lže, usmívá se královéhradecký forvard Daniel Černý

Hradecký Pirát, Daniel Černý, nejvíce naskakuje za svůj mateřský celek v nejvyšší české soutěži. Také má ale střídavý start do 1. Ligy, konkrétně ke svítkovským Hvězdám. Bude tato spolupráce fungovat i nadále? Jak to vidí on? Kde hraje raději? Jak se tomuto mladíkovi dařilo při restartu Extraligy?

Restart sezóny? Bohužel nám chyběla přesnost v zakončení

Danieli, jak dlouhá pro Vás byla covidová pauza? Jak jste se připravoval na restart soutěží, a hlavně Extraligy?

Pauza byla neskutečně dlouhá. V zimě, když jsem byl celé dny v práci, tak jsem to tolik nevnímal, protože jsem neměl moc volného času, ale teď na jaře je ho spousta, takže mi to připadalo nekonečné. Nijak speciálně jsem se nepřipravoval, fyzickou aktivitu mám v práci a doma jsem si tak jednou týdně zacvičil s vlastní vahou a pomůckami, které mám k dispozici.

Když se vrátíme na podzim, tak se vám s Hradcem Králové dařilo. Teď jste však na tuto skutečnost v Ústí nad Labem navázat nedokázali, co se stalo?

Na podzim jsme odehráli jen 6 utkání se soupeři z dolní části tabulky, a i s nimi jsme ztratili body, takže bych úplně neřekl, že se nám nějak dařilo. Zápas jsem sice sledoval ze střídačky, ale v Ústí jsme neodehráli špatné utkání, bohužel nám chyběla přesnost v zakončení, když jsme si vytvořili nějakou slibnou šanci a také přesnost přihrávek, což znamenalo, že nás Ústí častokrát přečíslovalo a dokázalo využít naše chyby či nešťastné odrazy.


Daniel Černý zažil restart extraligové sezóny na střídačce. Boj o základní sestavu Hradce Králové ale nevzdává! Autor fotky: Lucie Toušová.

Chci se probojovat na stálo do základní sestavy našeho A týmu

Jaké vlastně máte s Hradcem cíle? Budete se snažit o titul? A kam míříte Vy osobně?

S Hradcem máme poslední sezóny vždy ty nejvyšší cíle a každý rok chceme hrát co nejvýše a poprat se o placku. Já osobně se chci probojovat na stálo do základní sestavy našeho A týmu a pomoct týmu k co nejlepším výsledkům a časem zabojovat o triko v seniorské reprezentaci.

Více mě zajímá spolupráce s prvoligovým Svítkovem, jak to vypadá? Budete i nadále vypomáhat v nedalekých Pardubicích?

Hokejbal mě baví, takže jsem rád za každou příležitost hrát, ať už je to Extraliga, 1. Liga nebo 2. Liga za naše „béčko“. Svítkov jsme letošní sezónu moc neřešili, protože na to ani nebyl čas a odehrálo se jen pár zápasů, než se všechny soutěže přerušily, ale do budoucna v tom nevidím problém, abych za ně dál naskakoval, pokud bude zájem a čas.

Pravděpodobně asi raději hrajete Extraligu za Hradec, že? Na podzim jste za Svítkov nenaskočil ani jednou.

Stoprocentně, Hradec je město, ve kterém jsem vyrostl a žiji tu celý svůj dosavadní život, takže Hradec je srdcová záležitost a víc už je jen reprezentace.


Daniel Černý (vlevo) bojoval v roce 2018 o dres reprezentační dvacítky. Na MS se ale nakonec neprobojoval a přišel o zlato. Zdroj fotky: osobní archiv Daniela Černého. 

Hokejbal miluju, takže budu chtít hrát, co nejvíce to půjde

Jak to vidíte i s ostatními hokejbalovými soutěžemi? Myslíte si, že se rozjedou?

Přál bych všem ostatním hráčům, aby se mohli vrátit k hokejbalu stejně jako my, ale bohužel tohle neovlivním a ani do toho nevidím. Hlavně doufám, že následující sezóny už se rozjedou jako za starých časů a budeme si všichni užívat tento sport jako to bylo před pandemií.

Jak moc Vám hokejbal chyběl? Budete mít v nové sezóně, pokud proběhne v klasické podobě, zájem hrát co nejvíce? To znamená i v dalších soutěžích?

Kdo by řekl, že mu hokejbal nechyběl, tak lže. (smích) Jak už jsem říkal v předchozích otázkách, hokejbal miluju, takže budu chtít hrát, co nejvíce to půjde a co čas nebo zdraví dovolí.