CROSSDOCK Extraliga

Kladno stále neporažené! Čejka sestřelil hattrickem Most, Letohrad s Dobřany a KOVEM ztrácí naděje

Po utkání mezi Autosklem a Kladnem se druzí jmenovaní dostali díky tříbodové výhře na druhé místo tabulky. Dařilo se také Plzni, která zvítězila díky dobrému úvodu, kdy se prosadila hned třikrát. Karviná si jen těsně poradila s Dobřany a přestřelka byla naopak k vidění v Praze.


Sobota 15.5.2021

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Kladno 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Filip (Bílý) – 9. Schnaubelt, 24. Soukup (Eitler), 37. Barnošák (Procházka), 45. Pražák (Kudela).

Střely: 16:21, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Utkání mezi prvními dvěma celky začalo lépe Kladno, za které se v deváté minutě prosadil Milan Schnaubelt. Netrvalo dlouho, a do první sirény bylo vyrovnáno. Střídačku domácích rozjásal Petr Filip, který se po asistenci Jana Bílého nemýlil. Od hráčů Autoskla to však byl první a zároveň poslední gól. Další přesné zásahy přibývaly pouze z holí hostujících, kteří přidali ještě tři branky a díky tříbodové výhře se dostali na druhé místo tabulky.


SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Hubálek (Bečka), 29. Dostál (Cvejn) – 3. Hurt (Pokorný, Hýbl), 4. Benedikt (Malý), 5. Hýbl (Hurt), 35. Kejř (Hýbl).

Střely: 31:22, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Výborný vstup do utkání předvedla Plzeň, která v rozmezí dvou a půl minuty vstřelila hned tři branky! První gól dal už zkraje třetí minuty Richard Hurt, na kterého navázal Jiří Benedikt a následně také Tomáš Hýbl. Letohrad se z obdržených branek rychle oklepal a v osmé minutě se mu podařilo snížit. Ke konci druhé třetiny se dokonce dostal na rozdíl pouze jednoho gólu, ale rozhodující slovo měli opět hosté, kteří si čtvrtým zásahem pohlídali vítězství.

HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Stromko (Pilch), 33. Pacas (Stromko, Rosůlek J.) – 22. Rubner (Šlehofer V., Malecha).

Střely: 22:21, vyloučení: 8:7, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Nejtěsnějším výsledkem skončil souboj Karviné a Dobřan. V každé třetině padlo po jedné brance. Jako první se v přesilové hře prosadila Karviná. Prostřední dějství se naopak povedlo Dobřanům, kteří díky Marku Rubnerovi srovnali se soupeřem krok. Stejně jako první patnáctiminutovka i ta poslední patřila výsledkově domácím. Na gól Lukáše Pacase už hosté odpovědět nestihli a odvezli si tak velmi těsnou porážku.

TJ KOVO Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 34. Šmerha (Kočka, Kern) – 17. Stupka (Tomáš, Vaněk), 25. Soukup (Zdvořáček), 39. Vaněk (Soukup, Kučera), 41. Haas (Soukup).

Střely: 18:33, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Hned u první branky se Ústečtí mohli opět spolehnout na Martina Stupku, který poslal hosty zkraje druhé třetiny do vedení. O necelých devět minut později se prosadili opět Severočeši, kteří odcházeli do kabin spokojenější. KOVO se nehodlalo jen tak vzdát a do závěrečné patnáctiminutovky vstoupilo přesným zásahem profesionálního hokejisty Tomáše Šmerhy z pražské Sparty či Slavie. Hosté si však utkání pohlídali a dalšími dvěma góly rozhodli o třech bodech.

HBC Hostivař vs. HBC Most 8:5 (4:1, 1:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. Potekhin (Urbanec), 11. Kucharčík (Potekhin), 11. Malina (Vaniš J., Čejka), 13. Potekhin (Macek), 25. Čejka (TS), 36. Čejka, 40. Čejka (Vaniš J.), 43. Vaniš J. (Čejka) – 14. Rejthar (Šimeček, Chyba), 21. Šimeček (Rameš), 30. Drož, 32. Singer (Šimeček, Krajíček), 38. Kastner (Janák, Krajíček).

Střely: 30:22, vyloučení: 11:9, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:1, bez diváků.

Hned třináct branek přinesl zápas mezi Hostivaří a Mostem. Už ve druhé minutě se do černého trefil Michal Potekhin, který přidal v první třetině ještě druhou branku, která byla už čtvrtou hostivařskou. Následně padaly góly na střídačku na obou stranách, ale o krok napřed byli stále domácí, kteří udrželi náskok z úvodu utkání až do závěrečné sirény, po které na tabuli svítilo konečné skóre 8:5.


Jan Čejka pomohl zdolat Most 5 kanadskými body a navíc vstřelil hattrick! Kdo zastaví osmnáctiletého talenta? Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Neděle 16.5.2021

HbK Karviná vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. L. Rosůlek (Pala), 20. Tóth (L. Rosůlek), 37. Stromko (L. Rosůlek) – 1. Kučera (Vaněk, Langthaler), 8. Soukup (Poláček, Gottfried), 39. Soukup (Vaněk), 45. Vaněk (Grus, Soukup).

Střely: 22:24, vyloučení: 9:9, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Své druhé utkání víkendu odehrály oba dva celky. I tentokrát skončil zápas Karviné vyrovnaným výsledkem, ale tentokrát v neprospěch moravského mužstva. Hostujícímu Ivanu Kučerovi stačilo pouhých sedmačtyřicet vteřin, aby poslal Elbu DDM poprvé do vedení. Lumír Rosůlek v osmé minutě vyrovnal, ale už po deseti vteřinách skóroval Lukáš Soukup a Ústí bylo opět o krok napřed. Domácí se dostali dvěma góly do vedení, ale Lukáš Soukup svojí druhou brankou, tentokrát při přesilové hře, srovnal. Karviná nabídla v závěru hostům další přesilovou hru, kterou Elba DDM i tentokrát využila a odvezla si těsné vítězství.


Elba si s dalekou cestou do Karviné poradila. Karviná tak po vítězství nad Dobřany ztratila o den později všechny body s Ústím nad Labem. Zdroj fotky: fcb HbK Karviná.