CROSSDOCK Extraliga

Čejkova kanonáda! Hattricku si cení spíše náš pokladník, směje se osmnáctiletý talent

Velmi pikantní průběh duelu zažili hráči pražské Hostivaře a Mostu. V tomto utkání padlo celkem 13 branek, přičemž z výhry se radovala domácí Hostivař, která porazila Most 8:5. Jedním z hráčů, který na hřišti exceloval, byl mladý Jan Čejka, jenž zaznamenal hattrick! Jak si užívá návrat na hřiště?

Další čtyři těžké souboje chceme zvládnout a postoupit do play off!

Honzo, zatím jste odehráli dva zápasy a z toho máte dvě výhry. Dokonce jste se vyhoupli do postupující osmičky. Máte z toho radost?

Samozřejmě, můžeme být spokojení s prvními zápasy, ale teď se musíme soustředit na poslední 4 těžké boje, které chceme zvládnout a postoupit do vyřazovacích bojů.

V posledním utkání jste na svém stadionu přivítali Most. Ten jste deklasovali 8:5, výsledek vypadá lehce jednoznačně, bylo tomu tak doopravdy?

Určitě to tak nebylo. Z naší strany se nám povedla hlavně první třetina, kde jsme hráli přesně to, co jsme si řekli. Bohužel za stavu 4:0 přišel delší výpadek. Ze zápasu, ve kterém jsme prvních 10 minut nepouštěli soupeře do šancí, jsme vytvořili vyrovnaný boj. Zbytečnými fauly jsme dostali Most do hry. Do konce třetiny jsme inkasovali i branku a vlili našemu soupeři sílu do žil. Zbytek zápasu už byl ve vyrovnaném znění. Naštěstí se nám vždy podařilo na branku Mostu odpovědět a dovést zápas do vítězného konce.


Jan Čejka nasázel Mostu hattrick a navrch přidal dvě nahrávky. Prosadil se dokonce i v trestném střílení, která mu v poslední době moc nešla. Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Všichni hráči začali poctivě chodit na tréninky

Jak se Vám daří být v Hostivaři i navzdory půlroční pauze tak produktivními? Celkem jste zatím nastříleli 14 branek!

To by mě taky zajímalo. (smích) Hlavním důvodem bude, že konečně na zápasy jezdíme v plné síle. Všichni hráči začali poctivě chodit na tréninky a více si k sobě sedáme jak na hřišti, tak i mimo něj.

Osobně jste proti Mostu vstřelil hattrick a ukázal velmi šikovné ruce při samostatném nájezdu. Jak si toho ceníte? Jak jste se dostal do této formy?

Hattricku si cení spíše náš pokladník. (smích) Já jsem hlavně rád, že jsem pomohl týmu vyhrát další těžký zápas. Na podzim se mi nedařilo vytvářet šance a ani jsem nebyl spokojený s předvedenou hrou. Naštěstí se teď do vyloženějších šancí dostávám častěji a jsem rád, že se mi je daří proměňovat. Samozřejmě musím poděkovat i koučovi, že mi stále věří na nájezdy, jelikož jsem letos nedal už dva, ale naštěstí do třetice jsem nabídnutou šanci proměnil.


V 18 letech patří k nejvýraznějším tvářím Hostivaře, která hraje od začátku jarní části ve velké euforii a ve 2 duelech nasázela 14 gólů! Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Musíme hrát naši hru a předvést další kvalitní výkon

Dokonce se v dobrém světle ukázaly i nové posily, a to Michal Potekhin, který také bodově přispěl k výhře. Jak hodnotíte příchod této posily?

Potěch je výborný hráč a ještě lepší kluk do party. Myslím si, že do týmu zapadl skvěle. Výborně zapadl i do druhé formace, takže jsme velmi rádi, že přijal naši nabídku a můžeme se na něho spolehnout.

Jaké jsou aktuální cíle Hostivaře? S aktuální formou máte hodně našlápnuto. Na co až si věříte?

Cíle jsou jasné. Chceme získat co nejvíce bodů z posledních 4 zápasů a pokusit se dostat do play off. Poté můžeme spekulovat nad dalšími otázkami a řešit, jestli se nám sezóna povedla.

V dalším utkání k vám do Hostivaře přijedou letohradští Jeleni, co od zápasu očekáváte a jak bude probíhat zápasová příprava?

I když se Letohradu nepovedly první zápasy, nic to nemění na tom, že je to výborný tým. Určitě přijedou více připraveni, aby získali své první body po přestávce. Musíme hrát naši hru a předvést další kvalitní výkon.


Hostivař má slušně našlápnuto pro účast v play off. I tam může ale překvapit a dokráčet si klidně pro medaili!