CROSSDOCK Extraliga

Kert Park i ve zkrácené dohrávce zbrojí! Chci si s chutí zahrát jednu z nejlepších soutěží, těší se Oravec

Navzdory zkrácenému ročníku chce očividně Kert Park získat již čtvrtý titul za posledních 5 let! Proto do svého celku přivádí čtyřnásobného mistra světa ze Slovenska Borise Oravce. Proč byl tento hráč Pražany osloven a jak se na novou štaci těší?

Hlavním cílem je získat český titul

Borisi, tento dočasný přestup je velkou bombou jak pro Kert Park, tak i pro celé hokejbalové obecenstvo české Extraligy. Jak se Váš přestup „upekl“?

Byl jsem se párkrát podívat na zápas kamaráda Radovana Dejneky z Kert Parku a vždy, když jsem tam byl, tak mě lákalo vyskočit a zahrát si i českou Extraligu. Celé to však nabralo až reálný směr, když do sebe zapadlo více okolností. Jednou z nich je i fakt, že se na Slovensku Extraliga tento rok nedohraje a druhým důležitým faktem je to, že mám přítelkyni, která pracuje v Praze. Tím pádem teď trávím v Praze o mnoho více času, než kdykoliv předtím.

Co Vás vedlo k tomu, abyste tuto nabídku přijal? Co si od zkrácené sezóny v České republice slibujete a co očekáváte od české Extraligy?

Chci si s chutí zahrát jednu z nejlepších soutěží. Mým hlavním cílem je získat český titul.

Kdy nastoupíte k prvnímu zápasu? Chystáte se na hřiště naskočit již proti Mostu?

Ano, měl bych se ukázat už v nejbližším zápase v Mostu.


Čtyřnásobný mistr světa si brousí zuby již na Most, kam Kert Park vyráží již tuto sobotu 22.5.2021! Zdroj fotky: fcb Košice 2019.

Na první pohled je v Česku liga techničtější

Po skončení této zkrácené sezóny se však vrátíte na Slovensko do kádru Považské Bystrice, je tomu tak? Nebude uvažovat o delším angažmá? 

Aktuálně jsem hráčem Považské Bystrice a uvolnili mě především pro dobré vztahy v klubu. V budoucnosti spolu máme další mistrovské ambice.

V poslední klasické sezóně jste vyhrál slovenský titul v Extralize, jak moc těžké je na Slovensku získat tuto trofej? Jak si myslíte, že se slovenská a česká nejvyšší soutěž od sebe liší?

Dlouhé roky byl pro mě slovenský titul zakletý. V Extralize je mnoho kvalitních mužstev a právě proto jsem nesmírně rád, že se mi ho konečně podařilo získat. Na první pohled je v Česku liga techničtější, protože se hraje na umělých površích už dlouho. Ve slovenské lize se mi zase zdá, že se hraje s větším nasazením a kontaktněji. Avšak přesněji Vám na tuto otázku budu schopen odpovědět až po sezóně.


V roce 2020 se česká Extraliga nedohrála, zato slovenská ano, a Boris Oravec zvedal nad hlavu mistrovský pohár s Považskou Bystricí. Autor fotky: Adrian Danaj.

RedBull Racing? Brusle mi přilnuly k srdci

Zjistili jsme, že jezdíte RedBull Racing Ice Cross Downhill, je to pravda? Můžete nám tento sport trošku přiblížit? Co se Vám na tomto sportu líbí a co je pro Vás více? Hokejbal nebo závodění na bruslích?

V tomto sportu jde o sjezd na bruslích dolů ledovým korytem s různými překážkami na trase. Od malička jsem hrával hokej, takže je pochopitelné, že mi brusle přilnuly k srdci. Na tomto sportu miluji ten pocit, když se mi podaří trať doslova proletět. Hokejbal je moje vášeň, mám ho strašně rád. Třetím sportem, kterému se aktivně věnuji je crossfit. Díky němu získávám potenciál i pro ostatní sporty.

Jak to teď budete mít s živobytím, když budete hrát v Praze? Co je vlastně Vaše zaměstnání? Budete ho stíhat skloubit s tréninky na Kert Parku?

V základní části ještě nebudu mít možnost odehrát všechny zápasy, ale do play off bych měl mít možnost být v Praze častěji. Chci plnohodnotně pomoci mužstvu dostat se co nejvýš.


Kdo by tohle zvládl? Tento extrémní sport však Boris Oravec dělá s lehkostí. Zdroj fotky: soukromý archiv Borise Oravce.