CROSSDOCK Extraliga

Hradec Králové zabojuje s Plzní o play off! Nečekám žádnou přestřelku, zamýšlí se brankář Pirátů Brykner

Hradec Králové ve svém prvním utkání při dohrávce Extraligy ztratil všechny body proti silnému Ústí nad Labem. Teď však Piráti měli hrací pauzu a možnost společného tréninku. Jak tento čas využili a čemu se věnovali? Podají lepší výkon než proti Elbě? A jak je na tom hradecký gólman, Petr Brykner?

Pozitiva se samozřejmě po prohře hledají hůř

Petře, jak byste hodnotil první zápas v Ústí nad Labem? Ten se Vám příliš nepovedl, protože jste jej prohráli 1:3, jaká pozitiva v něm ale naopak hledáte?

V Ústí šlo o vyrovnaný zápas, kterému by za mě slušela spíš remíza. My jsme měli dobrý vstup do první i druhé třetiny, ale nepodařilo se nám v těchto fázích zápasu vstřelit gól, který by nám určitě pomohl a hrálo by se nám snáz. To se naopak po vyhraném vhazování povedlo Ústí a bylo vidět, jak důležitý moment to byl. Škoda, že jsme se nevyvarovali zbytečných vyloučení. Ta nám brala síly a nakonec vyústila v druhý gól, který padl v oslabení, a který se nakonec ukázal jako vítězný. Na první utkání po tak dlouhé pauze to ale nebylo špatné a zápas snesl měřítka nejvyšší soutěže. Pozitiva se samozřejmě po prohře hledají hůř, spíš nám první ostrá zkouška ukázala, na čem zapracovat, aby to příště dopadlo podle našich představ.

Teď jste měli týdenní pauzu, kterou jste jistě využili k tréninku na hřišti. Jak vše probíhalo? Na co jste se zaměřovali?

Snažili jsme zapracovat na tom, co se nám v Ústí nedařilo, tedy rychlost a kvalita zakončení, ale i další věci. Místo víkendového zápasu jsme měli speciální prodloužený trénink, jehož součástí byl i rozbor určitých situací u videa, trenéři si připravili podrobné hodnocení výkonu každého hráče tak, aby každý věděl, na co se v tréninku zaměřit. Věřím, že to byl další krok k tomu, abychom po dalších zápasech odcházeli spokojenější.


Petr Brykner předvedl v úvodním kole jarní části po restartu sezóny dobrý výkon, na body to proti ústecké Elbě ale nestačilo. Autor fotky: Lucie Toušová.

Zápas o play off! Klíčem k úspěchu bude disciplína

Zajímalo by mě, jak specifické bylo pro gólmana se vrátit zpět do herního vytížení. Je to určitě jiné než u hráče. Jak jste se vůbec připravoval a jak moc těžké bylo se vrátit zpět na hřiště?

Během koronavirové pauzy jsem začal hodně běhat a celkem mě to chytlo. Přípravu jsem si zpestřil i několika virtuálními závody, takže alespoň nějaká varianta soutěžení. Když to aktuální opatření dovolovala, tak jsme chodili s klukama občas na hřiště, stříleli si, soutěžili, takže když jsme se pak vrátili k plnému tréninku, nebyl to takový skok, jako kdybych výstroj na sobě tři čtvrtě roku vůbec neměl. I přesto, že tréninků jsme před prvním zápasem stihli poměrně dost, to ale byl „naostro“ trošku nezvyk hlavně na začátku. První dvě nahození jsem nevyrazil úplně dobře, ale kluci mi pomohli. Prvním těžším zákrokem jsem se chytil a cítil se v zápase nakonec velmi dobře.

K dalšímu zápasu budete zajíždět do Plzně, kde Vás čekají rozehraní Mečouni, jak se na zápas těšíte a co od něj čekáte?

Po tak dlouhé pauze se pochopitelně všichni těšíme na jakýkoli zápas. Ten v Plzni bude nepochybně velmi těžký, tak jak to v jejich hale bývá. Pro oba týmy jde o důležité utkání vzhledem k postupu do play off, takže se určitě bude hrát ve vysokém tempu, bude to hodně o soubojích a nečekám žádnou přestřelku. Škoda jen, že se hraje bez diváků, protože když se plzeňská hala trochu zaplní, vytvoří to utkání pěknou kulisu.

Určitě si jedete pro 3 body, máte nějakou speciální taktiku, jak jich dosáhnout?

Klíčem k úspěchu bude určitě disciplína. A to nejen z pohledu počtu vyloučených, kterých jsme měli v Ústí zbytečně moc, ale i disciplína herní, tedy dodržování taktiky. Je potřeba, aby si každý plnil své úkoly stanovené od trenérů. Pokud tohle zvládneme, pak věřím, že si z Plzně nějaké body odvezeme.


Jestli si chce Hradec "pojistit" pozice pro play off, musí v Plzni bodovat!

TVCOM.cz? Je super, když se pak můžeme na zápas podívat znovu

Zápas se bude vysílat živě na webu TVCOM.cz, protože tento zápas byl určen zápasem víkendu. Nebudete z toho trochu nervózní?

Ne ne, přítomnost kamer TVCOM mě osobně určitě nijak neznervózňuje. (smích) Naopak je super, když se pak můžeme na zápas podívat znovu a zhodnotit, co se povedlo a co ne. Pro ty, kteří nám fandí, je to pak alespoň nějaká možnost, jak zápas živě sledovat.

Vaším cílem je určitě play off, je to tak? Jaké budou ale konkrétnější cíle? Věříte si na medaili?

Play off je určitě naším cílem, ale vzhledem k náročnému losu, který v závěru máme, o něj ještě budeme muset zabojovat. Další cíle je těžké odhadovat, favority na titul jsou Kert Park a Kladno, ale za nimi je to opravdu hodně vyrovnané. Série na dvě vítězná utkání navíc může přinést nějaké to překvapení. Kdyby ale naším cílem nebyl alespoň postup do semifinále, tak myslím, že by to byl alibismus. No a pokud se to podaří, tak už o tu medaili vlastně bojovat budeme. Takže ano, věřím, že máme potenciál získat medaili, ale snadné to rozhodně nebude.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<