CROSSDOCK Extraliga

Vyhrát teď potřebujeme každý zápas, ví Tomáš Hýbl, který se blýskl třemi body na půdě Letohradu

I restart Extraligy hokejbalu přináší zajímavé příběhy. Jeden takový se odehrál o uplynulém hracím víkendu v plzeňském kádru, kde teprve ve svém druhém soutěžním zápase v nejvyšší soutěži zazářil Tomáš Hýbl. Na půdě Letohradu se podařilo Plzni vyhrát 4:2 a přiblížit se k bojům o play off.

Tomáš Hýbl ve svých 21 letech nastoupil ke svému druhému utkání mezi tuzemskou elitou a hned se blýskl jednou brankou a dvěma asistencemi, zaslouženě se tak těšil z nominace do ankety o Pastee hráče víkendu. O tom, jak se nováček mezi extraligovými kluby dostal ke své šanci nebo jak se těší na svůj první TV duel, se můžete dočíst v rozhovoru, který nám nadějný Mečoun poskytl.

Doufám v nějakou slevu

Tomáši, o víkendu se vám podařilo vyhrát na horké půdě Letohradu po raketovém začátku. Souhlasíte, že už jste potřebovali nutně vyhrát?

Tak vyhrát teď potřebujeme každý zápas, samozřejmě, že se nám to povedlo na venkovním utkání, nás jedině nakopne.

Vám se podařilo hned ve druhém zápase v nejvyšší soutěži vstřelit branku a k tomu přidat ještě dvě asistence - to je slušný start, co říkáte? Pokladník ve vaší kabině musí mít radost.

Musím říct, že jsem ani já sám nečekal, že mi zápas takhle sedne, ale velkou zásluhu na tom mají kluci z lajny, kteří se v zápase taky dost nadřeli, ale měl jsem radost, že můžu pomoct svému týmu, tak snad za to dostanu alespoň nějakou slevu (smích).


Zakončení pod tlakem, bekhend, a první gól v mužské Extralize v druhém utkání pro Tomáše Hýbla! Autor fotky: Iva Janoušková.

Bylo těžké najít motivaci

Kdy jste se dozvěděl, že budete součástí A týmu? Jste za tuto šanci rád?

Je pro mě teď celkem složité skloubit práci, soukromý život a koníčky, ale samozřejmě, už když sem byl povolaný minulý rok na Pilsen Challenge, tak jsem si této příležitosti vážil a jsem rád, že tuto důvěru stále dostávám.

Jak probíhala příprava v době pandemie v plzeňském celku?

Tak přípravu jsme měli vyřešenou individuálními plány, které jsme plnili, i když při tak dlouhé pauze bylo těžké najít motivaci.


Tomáš Hýbl nadělal Letohradu velké problémy a pomohl 3 kanadskými body k důležitému vítězství v boji o play off. Autor fotky: Iva Janoušková.

Pro začátek stačí play off

O víkendu vás čeká TV souboj s Hradcem Králové, jaká bude taktika na dalšího těžkého soupeře?

Trenéři jistě vymyslí fungující taktiku, ale jsou si moc dobře vědomi kvalit soupeře, ale také jsme přesvědčeni, že pokud budeme hrát jako první třetinu v Letohradu, dokážeme vybojovat 3 body.

Nyní jste těsně pod hranicí play off. Je postup mezi nejlepších osm týmů po nevydařeném začátku hlavním cílem?

Cíle máme samozřejmě nejvyšší, ale stojíme nohama na zemi a poctivými výkony se pro začátek chceme dostat do play off.