CROSSDOCK Extraliga

Kladno stále stoprocentní! Hostivař ztratila s Letohradem první bod, Plzeň vyhrála potřetí v řadě

Ústí našlo po třech zápasech přemožitele, s Kladnem však prohrálo těsně. Hostivař zaznamenala další vítězství, s Letohradem se sice dlouho prala o body, ale nakonec vyhrála po samostatných stříleních. Těsné vítězství si připsala také Plzeň, která porazila Hradec. Karviná s Kert Parkem nezaváhaly.


HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Lokajíček (Hurt), 25. Slanec (Hurt), 35. Benedikt (Šilhán) – 15. Šimůnek (Král), 33. Březina (Novák).

Střely: 22:25, vyloučení: 2:2, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Utkání lépe začali domácí, kteří se dostali do vedení v jedenácté minutě. Do šaten se však odcházelo za vyrovnaného stavu, protože se prosadili také hosté, za které pálil do černého Josef Šimůnek. Druhou patnáctiminutovku zvládla lépe Plzeň, která se dostala opět do vedení. Byl to však opět Hradec, kdo se prosadil a srovnal se soupeřem krok. Ale stejně jako v předchozích případech, i tentokrát šli do vedení domácí, kteří si už tento náskok pohlídali.


TJ KOVO Praha vs. HbK Karviná 3:7 (0:3, 2:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 19. Kočka (Nýdl, Bureš), 29. Kern (Ruda, Kočka), 41. Fluxa (Maršoun, Kern) – 5. Rosůlek L. (Pala, Pořízek), 8. Sladký (Stromko), 10. Tóth, 36. Rosůlek L. (Pořízek), 37. Stromko, 42. Rosůlek L. (Pořízek), 45. Pala.

Střely: 22:24, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:1, bez diváků.

Karviná vstoupila do utkání proti KOVU na jedničku a v první třetině si vytvořila hned tříbrankový náskok. Vypadalo to, že o vítězi je rozhodnuto od samého začátku, ale byli to naopak domácí, kdo odehrál dobře druhou třetinu. Kovu se podařilo snížit na rozdíl jedné branky a vše bylo otevřené. Karviná ale nechtěla o dobře rozehraný zápas přijít, v závěrečné patnáctiminutovce opět zabrala a dalšími čtyřmi góly si došla pro vysokou výhru 7:3. Hvězdou utkání se stal jednoznačně karvinský útočník Lumír Rosůlek, který nasázel hattrick!


Lumír Rosůlek nasázel KOVU hattrick! Autor fotky: Mikeska Photography.

HBC Hostivař vs. SK Hokejbal Letohrad 4:3 ss (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Macek (Kucharčík), 18. Konečný (Fišer, Fic), 43. Lhota (Fišer, Konečný), rozh. náj. Malina – 17. Levý (Rozlílek, Bečka), 18. Anýž, 45. Bečka (TS).

Střely: 29:23, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál v Praze, kam zavítal Letohrad. Hostivař se dostala v úvodu zápasu do vedení. Velká podívaná ale nastala zkraje druhé třetiny, kdy během sedmasedmdesáti vteřin padly hned tři góly. Dvakrát se podařilo Letohradu srovnat, byla to však opět Hostivař, kdo šel do vedení. I tentokrát na branku zareagovali hosté, a hlavně díky Janu Bečkovi šlo utkání do prodloužení. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, kde svoji šikovnost ukázal Marcel Malina, který získal pro svůj tým prémiový bod navíc.


Letohrad ve velmi oslabené sestavě více než potrápil rozjetou Hostivař. Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

HBC Most vs. HC Kert Park Praha 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Valenta (Štěpáník), 19. Valenta (Krajíček) – 3. Lhota (Danko, Jágr), 6. Hrdlička (Jágr), 17. Oravec (Kruček M., Fejfar), 27. Fejfar (Kruček M.), 36. Wróbel (Zvonek, Kruček J.), 39. Lhota (Zvonek, Blaško).

Střely: 26:25, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:1, bez diváků.

Hned šest branek se podařilo dát Kert Parku, který se představil na severu Čech. Do stavu 2:3 držel Most se soupeřem krok, poté však hosté vstřelili branku v oslabení, a z možného vyrovnání byl najednou na koni Kert Park, který odskočil o dva góly. Ve třetí části přidal ještě další dva přesné zásahy, a nakonec si došel pro hladké vítězství.


Boris Oravec s číslem 77 se hned ve svém prvním utkání v české Extralize střelecky prosadil. Zdroj fotky: Mostecká Vlaštovka.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Kladno 4:5 (2:2, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Zdvořáček P. (Bačák, Strnad), 5. Stupka (Tomáš), 35. Gottfried (Tomáš), 45. Zdvořáček M. – 1. Pražák (Schnaubelt), 12. Barnošák (Pražák), 17. Kudela (Šrámek, Šíma), 20. Šrámek (Pražák, Šíma), 25. Schnaubelt (Barnošák, Procházka).

Střely: 28:25, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 1:0, bez diváků.

Po třech vítězstvích přišla tentokrát pro Ústí porážka, kdy velmi těsně podlehlo Kladnu. Hosté překvapili svého soupeře hned v první minutě, kdy se prosadil Ondřej Pražák. Domácí se ale nenechali zaskočit a během necelé minuty se jim podařilo otočit skóre na svoji stranu. Kladno však s odpovědí dlouho nečekalo, a do kabin se šlo za nerozhodnutého stavu. Druhá patnáctiminutovka patřila Kladnu, které se ujalo tříbrankového vedení. Ústí tak muselo dohánět ztrátu, vstřelilo dva góly, ale branka Martina Zdvořáčka přišla příliš pozdě a na vyrovnání stavu už nebyl čas.


Radek Šíma (za brankou) se po návratu do nejvyšší soutěže v dresu Kladna blýskl dvěma nahrávkami. Autor fotky: Lucie Toušová.