CROSSDOCK Extraliga

Hokejbal poprvé v historii na O2 TV Sport! Některé spoluhráče to na 100 % nakopne, věří Singer

HBC Most nezažil příliš dobrý vstup do restartu hokejbalové Extraligy. Ze 4 duelů Severočeši nezískali ani jeden bod, kde je chyba? Na tuto otázku se bude snažit odpovědět mostecký Jiří Singer, jak se těší na televizní kamery na plzeňském stadionu? Co je nutné dodržet, aby Most konečně uspěl?

Hrát na čtyři beky je pro kluky vyčerpávající

Jiří, v dohrávce Extraligy jste zatím všechny zápasy prohráli a do tabulky jste nepřidali žádný bod. Jak se to stalo? Kde vidíte chybu?

Myslím si, že jsme všechny zápasy, kromě duelu s Hostivaří, hráli na oko dobrý hokejbal, jen neefektivní. A to je náš kámen úrazu. Na gól se strašně nadřeme a naopak dostáváme laciné góly. Věřím, že by se nám taky hrálo líp, kdybychom se sešli ve více lidech.

Vaše celkové skóre z posledních duelů je 12:23. Co musíte zlepšit, aby se vaše hra zvedla?

Zlepšit musíme určitě tu produktivitu. Dozadu by nám pomohl větší počet obránců. Hrát na čtyři beky je pro kluky vyčerpávající.

V tabulce jste dokonce vypadli z postupové osmičky, je to pro vás velký problém? Budete o postup ještě bojovat?

Nemyslím si, že to je pro nás velký problém, náš tým má určitě své kvality a věřím, že zbytek sezóny bude pokračovat na vítězné vlně. Musíme se vyvarovat těch „línejch“ pasáží, které jsme předváděli v předchozích utkáních. Postup nás určitě nemine, čekají nás teď tři venkovní utkání. Už v těchto utkáních budeme chtít ukázat, že do play off patříme.


Most ztratil všechny 4 úvodní duely po restartu sezóny. Podaří se mu vzpamatovat již tento víkend? Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Žádné speciální přípravy nás nečekají

V příštím zápase pojedete do plzeňské Košutky, kde budou přítomny kamery O2 TV Sport, jak se na tento zápas těšíte? Nebudete z kamer nervózní?

Každé zpestření je parádní, určitě se těším. Budu si muset připravit americký úsměv a načesat kníry. Mávání do kamer je takový můj koníček. (smích) Nervozita z kamer u mě nehrozí a myslím, že spoluhráči to mají stejně, dokonce některé spoluhráče to na 100% nakopne.

Právě Plzeň s vámi hraje o postupové místo. Na Západočechy ztrácíte 3 body, o které budete hrát právě v Plzni, jak se na tento zápas budete připravovat?

Žádné speciální přípravy nás nečekají, budeme rádi, když se aspoň jednou v týdnu sejdeme v nějakém slušném počtu. Musíme zapracovat na těch věcech, co nám nevycházely. Zlepšit zakončení i standardky, jak s oblibou říká Sláva (hlavní trenér Slavomír Švancar).


Určitě budeme mít soupeře čím překvapit

Plzeň zatím v dohrávce nezaváhala a z 0 bodů má najednou tabulkových bodů 9, jakou taktikou budete chtít na Mečouny vyzrát?

Budeme chtít hrát hru, která je nám blízká, už nutně potřebujme body. Náš těžkotonážní tým nemá v lásce běhání. Plzeň je běhavý tým, ale není zas tak silově vybaven jako my. Zároveň každý útok našeho kádru preferuje jiný styl hry. Takže určitě budeme mít soupeře čím překvapit.

Tým, jenž zápas v Plzni vyhraje, bude mít obrovskou reklamu, kvůli televiznímu vysílání, nemyslíte? Hodnotíte rozšíření vysílání hokejbalu obecně jako dobrý krok do budoucna?

Tak přál bych si, aby na nás koukalo co nejvíc lidí a vidělo naši výhru. Mohlo by to zase přivést diváky i fanoušky. Ze svého mladí si pamatuji, když jsem fandil v plné mostecké hale. Byl bych rád, kdyby se to stalo i za mé hráčské kariéry.