CROSSDOCK Extraliga

Kladno prodloužilo neporazitelnost! Elba zastavila rozjetou Hostivař, Dobřany oslavily první vítězství

Ústí rozhodlo o své výhře díky čistému kontu a dvěma využitým přesilovým hrám. Také Kladno neinkasovalo ani jednou a došlo si pro jasné vítězství. Týmy Mostu a Dobřan si připsaly vysokou výhru. Kert Park s Plzní naopak bojovaly až do konce, Západočeši slavili až po samostatných stříleních.


TJ Kovo Praha vs. HBC Most 3:7 (1:2, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 12. Kupf (Fluxa, Ruda), 28. Bureš (Fluxa, Pátek), 41. Ruda – 6. Singer (Drož, Valenta), 8. Singer (Hnízdil), 21. Markytán (Hnízdil, Rameš), 25. Hnízdil (Markytán), 35. Singer (Štěpáník, Rameš), 39. Hnízdil (Štěpáník, Markytán), 45. Drenčko (Markytán, Hnízdil).

Střely: 17:27, vyloučení: 8:5, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:1, bez diváků.

Týmy KOVA a Mostu po pauze stále čekaly na výhru. Severočeský tým se už dočkal, sice nastoupil pouze s deseti hráči v poli, ale i tak se mu dařilo. Jako první odstartoval změnu skóre Jiří Singer, který po necelých dvou minutách přidal hned další přesný zásah. Pražskému celku se podařilo do konce první třetiny ještě snížit. Také v prostřední části zareagovali domácí až po dalších dvou brankách hostů. A i třetí branka domácích přišla příliš pozdě na to, aby KOVO dokázalo dosáhnout na body, které tak putovaly do Mostu.

HBC Hostivař vs. Elba DDM Ústí n. L. 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Vaněk (Stupka), 15. Stupka (Vaněk), 22. Poláček (Kučera I., Magasanik).

Střely: 21:27, vyloučení: 8:8, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Ústeckému Tomáši Rechtorikovi se podařilo pochytat všech jednadvacet střel soupeře a byl hlavním strůjcem výhry hostů. Jeho spoluhráči se do černého trefili třikrát, což vedlo k tříbodové výhře. Rozhodujícím faktorem byly přesilové hry. Zatímco domácím se nepodařilo využít ani jednu, Elba DDM skórovala v početní výhodě hned dvakrát, což nakonec bylo klíčem k úspěchu.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Kladno 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 18. Eitler (Kohout), 38. Soukup (Dědič, Schnaubelt), 45. Šíma (Kudela).

Střely: 20:30, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Také Kladno ani jednou neinkasovalo. Hosté vyslali na brankáře domácích více střel a vytěžili z toho tři branky. Poprvé se dostali do vedení v osmnácté minutě, kdy se prosadil Jan Eitler. Další gól přišel až v závěrečné třetině, kdy Kladno využilo přesilovou hru. V závěru zápasu zkusil Hradec hru bez brankáře, která mu ale nevyšla a potrestal ji Radek Šíma, který definitivně rozhodl o vítězi hostů.

TJ Snack Dobřany vs. SK Hokejbal Letohrad 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Braun (Šlehofer, Kovařík J.), 12. Červenka (Kobr, Sloup), 18. Malecha (Braun), 24. Matoušek (Bárta, Šlehofer), 36. Braun (Görges, Kovařík J.) – 16. Rozlílek (Anýž, Dostál), 27. Rozlílek (Bogdány, Halbrštát).

Střely: 36:23, vyloučení: 10:10, využití přesilovek: 2:2, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Dobřany vstoupily do zápasu dobře, ve dvanácté minutě se díky Martinu Červenkovi dostaly do dvoubrankového vedení. Letohrad se rozhodně nechtěl vzdát a zkraje druhé patnáctiminutovky snížil. Na gól hostů však rychle zareagovali domácí, kteří se později dostali již do tříbrankového vedení, které svým druhým gólem opět snížil Vít Rozlílek. Letohrad se však prosadil pouze v prostřední části, což na zisk bodů nestačilo. Utkání poznamenalo velké množství vyloučených, kterých bylo hned dvacet!

HBC Plzeň vs. HbK Karviná 4:3 ss (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Pauer (Pokorný), 13. Kejř (Slanec), 41. Gřonka (Šilhán), rozh. náj. Valenta – 14. Stromko (Rosůlek J., Růžička), 17. Pala (Diviš), 36. Rosůlek J. (Pacas, Stromko)

Střely: 34:29, vyloučení: 5:7, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Nejvyrovnanější utkání se odehrálo mezi celky Plzně a Karviné. Skóre se po celý zápas přelévalo ze strany na stranu a ani jeden tým si nedokázal vytvořit vyšší vedení. Hned dvakrát se do náskoku dostala Plzeň, ale v obou případech zvládla Karviná srovnat se soupeřem krok. Deset minut před závěrečnou sirénou se hosté poprvé dostali do vedení, které ale neudrželi, byla to tentokrát Plzeň, kdo vyrovnával. Základní hrací doba ani následné prodloužení vítěze neurčily, a tak musela rozhodnout samostatná střílení, ve kterých vstřelil vítěznou branku Stanislav Valenta.


Emotivní utkání Plzně proti Karviné rozhodovaly až samostatné nájezdy. Autor fotky: Milan Podpera

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Blaško (Postulka), 14. Laurinc (Zvonek), 44. Zvonek (Peschout, Wróbel) – 5. Kubeš (Langr), 25. Moravec (Janeček).

Střely: 25:25, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:1, bez diváků.

Do utkání o vrchol tabulky vstoupili lépe hosté, když se z pohotové střely prosadil Kubeš. O čtyři minuty později domácí obránce Jan Blaško vystřelil a jeho pokus skončil až za zády nic nevidícího brankáře. Kert Park se dostal poprvé do vedení před koncem první patnáctiminutovky. Dalimil Zvonek zkusil propálit ochránce svatyně, což se mu nepodařilo, avšak nemusel smutnit, jelikož míček se dostal k Jakubu Laurincovi, který skóroval do zcela odkryté klece.

V půlce utkání se hnali pardubičtí hráči ve třech na jednoho obránce, ale parádní kombinaci do prázdné branky lapil famózním zákrokem Petr Mikl. Opětovné srovnání napjatého utkání přišlo při vlastním oslabení Pardubic. Luboš Moravec se dokázal natlačit před svého strážce a procedil míček za záda gólmana. Ve 42. minutě utíkal ze strany sám na brankáře Tomáš Wróbel, ale jeho kličku vypíchl holí David Stárek. O dvě minuty později už se Kert Park prosadil, když jedovka Dalimila Zvonka se zastavila až v síti. Pardubice poté dostaly přesilovou hru a zkoušely štěstí se šesti hráči v poli, ale vyrovnat už nedokázaly.


HBC Plzeň vs. HBC Most 3:4 pp (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Slanec (Gřonka), 25. Lokajíček (Hurt, Švarc), 44. Hurt (Kejř, Ulč) – 7. Valenta (Hnízdil), 30. Štěpáník (Hnízdil), 36. Markytán (Hnízdil, Chyba), 50. Markytán (Singer)

Střely: 26:22, vyloučení: 8:7, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, bez diváků.

Jediným nedělním utkáním bylo střetnutí Plzně a Mostu, které nabídlo vyrovnaný souboj. Skóre zápasu otevřel v sedmé minutě Jan Valenta, do šaten tak odcházeli hosté s těsným vedením. O to však v prostřední části přišli. Plzni stačilo osmaosmdesát vteřin, během které se trefila hned dvakrát a dostala se do vedení. Následně se slova ujal opět Most, který se dostal v závěrečné patnáctiminutovce opět do vedení, když se poprvé v zápase prosadil Jaromír Markytán. Utkání ještě zdramatizoval Richard Hurt, který využil přesilovou hru a vynutil si prodloužení. V tom se do černého podruhé trefil Jaromír Markytán, který rozhodl o premiérovém bodu pro svůj tým.