CROSSDOCK Extraliga

Pardubice ztratily alespoň bod minutu a půl před koncem zápasu! Kde se podle Bílého stala chyba?

Pardubice se v dohrávce Extraligy zatím nesešly s dobrou formou. V předchozím zápase prohrály se silným Kert Parkem, když ztratily dobře rozehraný duel minutu a půl před závěrečnou sirénou. Kde byl zásadní moment a zlom celého zápasu? Dostane se Autosklo do té správné formy před play off?

Věřím, že vše vyladím(e) na play off

Jane, jak se Vám zatím hraje v dohrávce Extraligy? Už jste si opět zvykl na herní vytížení?

Je to takové na střídačku, V Mostě byl těžký zápas po dlouhé pauze, s Kladnem takový nemastný, neslaný výkon a s Kertem už to bylo daleko lepší. Věřím, že vše vyladím(e) na play off a bude to už jen a jen lepší.

Nevadí Vám stále povinné testování před zápasy, nebo jste si na něj již zvyknul?

Testování mi nevadí, už delší dobu se musím testovat do práce. Navíc testování na hokejbale probíhá tak, že nás odeberou před tréninkem na hřišti, takže pro nás je to úplně bez problémů a je to rychlé.

Zatím jste odehráli 3 duely a dva z nich jste prohráli a pouze jeden jste těsně vyhráli, jaké máte z vaší hry pocity?

Jak jsem již říkal, zápas v Mostě byl bojovný. S hokejkou jsme si ještě moc nerozuměli, ale výhru jsem ubojovali. Zápas s Kladnem byl zvláštní, soupeř hrál svůj klasický hokejbal a my jsme naopak byli trochu líní na krok, do toho atmosféra také nebyla úplně ideální. Prostě styl, kterým bychom se nechtěli prezentovat. Pravým opakem byl zápas v Praze. Bojovnost, důraz, střelba. Sice prohra, ale přesně tímto stylem chceme hrát a věřím, že s touto hrou budeme soupeře zase porážet.


Utkání s Kert Parkem? Tímto výkonem se chceme prezentovat

V posledním zápase jste prohráli s Kert Parkem Praha. Dostali jste gól minutu a půl před koncem. Není frustrující, takhle lacině ztratit alespoň bod?

Frustrující to bylo, což bylo prý slyšet i z naší střídačky na TVCOM. Hráli jsme na dvě obrany a zrovna dva hráči říkali, že nechtějí prodloužení a při gólu zrovna byli na hřišti, tak asi to tak mělo být. (smích) Ale vážně, je to škoda, dobrý výkon z naší strany a zápas, kdy by asi remíza byla spravedlivá, každopádně kluci z Kertu to sehráli krásně a došli si tím pro všechny body.

Jaké poznatky si z toho zápasu odnášíte a na čem podle Vás musíte nejvíce zapracovat?

Že se tímto výkonem chceme prezentovat, samozřejmě tam chyby byly, třeba ten konec, ale stejně tak jsme šli ve druhé třetině dva na brankáře a já to zbytečně vracel zpět. Jediné, co bych k tomuto zápasu přidal, je přímočarost a větší důraz do branky soupeře.


Jan Bílý si v 9 zápasech letošní sezóny připsal 14 kanadských bodů za 7 gólů a stejný počet asistencí. Autor fotky: Josef Česák st.

Věřím, že každý tomu dokáže dát něco navíc

Další zápas hrajete až 12. června proti ústecké Elbě. V tomto zápase již budete chtít body, že? Ale Elba zatím hraje velmi dobře, dokonce vás přeskočila v tabulce.

Určitě bychom chtěli získat tři body a trochu se již naladit na play off. Teď máme víkend volný, takže máme dostatek času se připravit. Ústí poslední dva roky hodně omladilo tým a hraje jiný hokejbal než dříve, nečeká nás nic lehkého.

Jaké jsou Vaše momentální cíle v této zkrácené dohrávce základní části? Jak budete ladit formu na play off?

Budu mluvit za sebe, chtěl bych dojít co nejdál. Tím, že se play off bude hrát na dva vítězné zápasy, tak se může stát cokoliv, ale věřím v náš tým a věřím, že každý tomu dokáže dát něco navíc.


Budou se Pardubice po konci letošní zkrácené sezóny radovat ze zisku některé z medailí? Autor fotky: Josef Česák st.