CROSSDOCK Extraliga

Kladenský Jaroslav Procházka asistoval při vítězném gólu proti Kertu! Jak vidí Kladno v play off?

Kladenský klub si v posledním duelu proti Kert Parku v základní části Extraligy zajistil celkové prvenství v dohrávce. Při vítězném gólu Michala Dědiče asistoval Jaroslav Procházka, který se svým týmem v Coalsoft play off Extraligy hokejbalu narazí na Hradec Králové.

Je mezi námi taková malá rivalita

Jaroslave, nakonec jste v dohrávce základní části dosáhli až na 1. místo. Panuje v kabině spokojenost před play off?

Určitě, v kabině spokojenost s 1.místem panuje, náš cíl byl zajistit si co nejlepší pozici pro play off, a to se nám povedlo, takže jsme všichni rádi.

Podařilo se vám to díky vyvedenému zápasu proti Kert Parku, je to pro vás povzbuzení?

Ano, je super, že jsme Kert na domácí půdě dokázali porazit, tyhle zápasy jsou vždy strašně vyhecované a rychlé, řekl bych, že je mezi námi taková malá rivalita a ani jedna strana s tím druhým nechce nikdy prohrát. Jsme rádi, že jsme to v prodloužení dokázali rozhodnout.


Jaroslav Procházka si v 11 zápasech základní části připsal 11 kanadských bodů za 4 góly a 7 nahrávek. Autor fotky: Jana Procházková. 

Hradec musíme rozběhat

Jak zápas probíhal? Měli jste navrch? Nakonec jste se podílel na vítězném gólu, jste za to rád?

Zápas byl velice vyrovnaný, v první třetině jsme možná měli navrch lehce my, ve druhé třetině nás Kert zamknul a byl jasně lepší, v té třetí to bylo ohromně vyrovnané. Jsem hlavně šťastný, protože jsme Kert v prodloužení dokázali udolat a vyhráli jsme základní část.

V play off vás čeká trápící se Hradec Králové, s jakou taktikou na Piráty vyrukujete?

Hradec je kvalitní tým, který má hráče s ohromnými zkušenostmi, jsou velice silový a soubojový tým, proto je budeme muset rozběhat a ukázat se v plné síle.

V základní části jste hradecké hokejbalisty lehce přehráli 3:0, čekáte od zápasu jiný vývoj?

Přál bych si stejný vývoj, ale myslím, že to bude vyrovnanější než zápas, který jsme s nimi odehráli, přece jen jdeme do play off, to je jiná soutěž.


Bude důležité jít zápas od zápasu

Určitě s Kladnem chcete dojít daleko. Plánujete bojovat o titul? Co bude nutné, abyste se dostali tam, kam chcete?

Na Kladně myslíme vždy na ty nejvyšší příčky, ale teď bude důležité jít zápas od zápasu, dostat se do herní pohody a soustředit se na každý následující zápas.

Jak vnímáte play off na dvě vítězná utkání? Bude to více o nervech nebo zodpovědnosti? Není tento formát ošemetný?

Z mého pohledu bych byl radši, kdyby se hrálo klasicky na 3 vítězná utkání, ale na druhou stranu jsem rád, že nějaké play off můžeme hrát. Bude hlavně důležité do série vstoupit úspěšně, protože tým, co vyhraje první zapas, bude mít obrovskou výhodu.

>>SLEDUJTE NEDĚLNÍ ZÁPAS KLADNA NA TVCOM.cz<<