CROSSDOCK Extraliga

Chceme poctivou prací stoupat výš a výš, hlásí před Coalsoft play off Extraligy Martin Kruček

Martin Kruček patří každoročně k nejlepším hráčům svého týmu, ale i Extraligy. To opět potvrdil v aktuálně dohrané základní části, ve které nasbíral 24 kanadských bodů za 4 branky a 20 nahrávek. Jak to tento šikula dělá? A jak se těší na Coalsoft play off Extraligy hokejbalu?

Recept? Dělej co tě baví a trénuj víc než ostatní!

Martine, znovu jste opanoval bodování Extraligy, jak to děláte? Získal jste 20 asistencí, jak jste získal čich na gólové nahrávky?

Recept je jednoduchý. Dělej to, co tě baví, najdi si v tom zalíbení a trénuj víc než ostatní. A také si stanov cíle s výbornou motivací. V loňské sezoně jsem si stanovil nahrávače a po podzimní části jsem k tomu měl dobře našlápnuto. Bohužel "korona" to utnula. Letos ve zkrácené sezoně jsem chtěl střelce (smích), ale asi se někde stala chyba. Motivací pro mě letos byla spolupráce s prohokejbal.cz, kde jsem měl slíbenou motivační složku. Takže jsem rád, že se to povedlo a tím i děkuji Petru Kopečnému, že i v mém věku mi stále věří. (smích)

Jak byste zhodnotil celou základní část ze strany vašeho týmu? Hodnotil byste ji kladně?

Skončit na druhém místě, vstřelit nejvíce branek a předvádět líbivý, ale účinný hokejbal. To se nám letos povedlo, takže hodnocení je určitě kladné.

V posledním zápase jste však v prodloužení prohráli se svým rivalem z Kladna, což vás stálo 1. místo v tabulce, mrzí vás to?

Tento zápas mohl skončit jakkoliv. Teď to vyšlo Kladnu, příště třeba nám. Prohra nemrzí, jelikož nás zajímala spíše předvedená hra než výsledek tohoto zápasu. Byl to poslední zápas, kde se dalo ještě něco vyzkoušet před play off. A tak jsme k tomu i přistoupili. Tím určitě nechci shodit výkon Kladna. Ten byl na hodně vysoké úrovni a jejich pohyb nám dělal velmi velké problémy a navíc podpořen skvělým výkonem nestárnoucího terminátora Michala Dědiče.


Kert Park poslední zápas v základní části o 1. místo prohrál, ale v Coalsoft play off Extraligy startuje úplně jiná soutěž! Autor fotky: Jana Procházková. 

Most je aktuálně takový černý kůň play off

Ve čtvrtfinále si to rozdáte s Mostem. Co od tohoto týmu čekáte?

To nikdo netuší. Most je aktuálně takový černý kůň play off. Výkony mají jako na houpačce, takže můžete čekat cokoliv. A na to se právě musíme připravit. Takže nás nečeká žádné lehké čtvrtfinále a určitě bych nás nepasoval na favorita. Navíc čtvrtfinále na dva vítězné zápasy bude hodně ošemetné.

Každá série se hraje na dva vítězné zápasy, bude to asi jiné play off než to klasické, co myslíte? Co bude hrát velkou roli v úspěchu?

Přepnutí na mód play off. Je to otřepané klišé, ale je to jiná soutěž. Hráči, kteří zářili v základní části mohou vyhořet, a v play off se ukážou ti, co nebyli tolik vidět v základní části. Takže prvně si nastavit správně hlavu. Zapomenout na to, co bylo, a vidět před sebou pouze ten jeden a jasný cíl. A nemít den blbec. (smích)


Letos je adeptů na titul opravdu více

Váš cíl je asi jasný, dostat se do finále a tam získat 4. titul v řadě. Je to tak?

Tak to je cíl každého týmu, který se probojuje do play off. A letos je adeptů na titul opravdu více. My jdeme zápas od zápasu a na finále ještě nekoukáme. Máme před sebou nějaké překážky a ty je třeba zdolat. Takže nohama na zemi a poctivou prací stoupat výš a výš.

Bylo by zajímavé znovu sledovat loňské finále Kert Park vs. Kladno. Myslíte, že se to může stát? Nebo máte nějakého černého koně play off?

Jak jsem již říkal, tak černým koněm je dle mého názoru Most. Mohlo by tam být i Ústí, které se aktuálně také prezentuje výbornými výkony. Samozřejmě bych se za finále Kert Park vs. Kladno nezlobil. Ale to je ještě hodně daleko.