CROSSDOCK Extraliga

Nejvyšší cíle si dáváme pořád! Bez nich by to nemělo cenu, odhaluje pardubické plány Petr Filip

Boje o extraligový titul nám začínají a do čtvrtfinále se probojoval i mistr ligy z roku 2016 - pardubické Autosklo. Pardubičtí hokejbalisté postoupili ze 4. místa a narazí na silný tým Karviné. Hlavním pilířem pardubické obrany je již tradičně Petr Filip. Čtvrtfinálový duel bude přenášet TVCOM.cz!

Začínat doma je základ

Petře, po zkrácené základní části jste skončili na 4. místě. Jste s tímto umístěním spokojeni?

Pokaždé chceme začínat čtvrtfinále na domácím hřišti, takže panuje spokojenost. Máme za sebou těžký zápas s Hradcem Králové, který byl hodný play off, takže jsme, si myslím, dobře připraveni.

Ve čtvrtfinále narazíte na Karvinou, jaká taktika bude platit na tohoto soupeře?

To se dozvíme v úterý na tréninku, co nám trenéři naordinují. Určitě budeme chtít hrát náš atletický hokejbal. Letošní ročník se hraje pouze na dva vítězné zápasy, takže o to je to záludnější a nesmíme nic podcenit a připravit se na soupeře na 120 %.


Pardubice na podzim s Karvinou doma prohrály 4:6. Oplatí jim Autoskláři tuto porážku ve čtvrtfinále? Autor fotky: Josef Česák st. 

Nic speciálního na play off nemáme

Vnímáte nějak speciálně utkání, když je hrané před kamerami?

Já osobně už to vůbec nevnímám. Možná, když jsem byl mladší, tak jsem byl trochu nervózní a bylo to něco výjimečného a pokaždé jsem se na to těšil.

V Pardubicích byly vždy jen ty nejvyšší cíle. Jaké umístění byste letos bral jako úspěch?

Nejvyšší cíle si dáváme pořád. Bez nich by to pro mě nemělo cenu. Takže ano, chceme se pokusit letos vyhrát Extraligu a zopakovat si krásné pocity z roku 2016.

Připravujete si v Pardubicích nějaký speciální rituál na play off?

Letos je vše nějak moc rychlé, takže úplně nevím, jestli se něco připravuje, ale myslím, že ne.


Sledujte hned první duel čtvrtfinálové série mezi Autosklem a Karvinou živě na webu tvcom.cz!