CROSSDOCK Extraliga

Jan Diviš patří k elitním útočníkům Karviné! Uspěje v play off? Nesmíme se ohlížet na nějaké výsledky, hlásí

HbK Karviná se v základní části potýkala s nevyrovnanými výkony. Na úplném konci navíc prohrála s nepostupujícím Letohradem, kde se stala podle Jan Diviše chyba? Jak se těší na coalsoft play off Extraligy hokejbalu? Věří si karvinští hokejbalisté na postup do semifinále?

Play off? Začíná nová soutěž!

Honzo, v základní části jste nakonec obsadili 5. příčku. Panuje v kabině před Coalsoft play off Extraligy spokojenost?

To se teď těžko hodnotí i vzhledem k formátu letošní sezóny. Řekl bych spíše, že dostat se do play off je cíl, za kterým se jde každou sezónu. Pak začíná nová soutěž.

Jste s výkony v základní části spokojeni? Jak vnímáte poslední porážku před play off v Letohradu? Bude to mít nějaký vliv na vyřazovací sérii?

Máme pořád stoupající tendenci výkonů. Každý rok se to nabaluje. V posledních zápasech nám to trochu kazilo posledních 5 minut v zápase. Poslední zápas jsme samozřejmě chtěli vyhrát, abychom se naladili na play off, ale nepřijeli jsme do Letohradu v úplně nejlepším rozpoložení. Tento zápas házíme za hlavu a už se díváme jen směrem vpřed na sobotu v Pardubicích.

>>SLEDUJTE 1. UTKÁNÍ ČTVRTFINÁLE NA TVCOM.cz<<


Vyhraný první zápas dává velikou psychickou výhodu

V Coalsoft play off Extraligy budete bojovat ve čtvrtfinále proti pardubickému Autosklu. Věříte si na Východočechy? 

V sezóně míváme v posledních letech hodně divoké výsledky s Pardubicemi. Víme ale, že v play off jsou Východočeši úplně jiným týmem než během sezóny. Rozhodně se na to připravíme, trenér určitě vytáhne nějaké informace na tréninku a pak už je to jen na nás hráčích, abychom to plnili.

Ještě na podzim jste s nimi odehráli zápas, který jste vyhráli 6:4. Budete se snažit od tohoto zápasu odrazit?

Jak jsem řekl, play off bude úplně jiná soutěž a zápasy, které proběhly, nic neznamenají. Nesmíme se ohlížet na nějaké výsledky, ale soustředit se na výkon před námi.

Vyřazovací boje na dva vítězné zápasy jsou vždy velmi složité. Co bude hrát hlavní roli v úspěchu?

Myslím si, že první zápasy. Vyhraný první zápas dává velikou psychickou výhodu do dalšího boje a během jednoho večera zregenerovat a se vztyčenou hlavou jít do dalšího zápasu je vždy snazší po výhře. Samozřejmě, dohrávat případné třetí zápasy ve středu bude pro nás vzhledem k naší poloze na mapě velmi složité.


Bude se Karviná radovat ve čtvrtfinále Coalsoft play off Extraligy? Autor fotky: Josef Česák st.

Play off je motivací samo o sobě

Byl cíl sezóny splněn, nebo se budete chtít podívat ještě do semifinále či finále?

Cíl sezóny je dojít co nejdál, vyhrát co nejvíc. To je pro všechny stejné.

Sobotní duel se bude vysílat na kanálu TVCOM. Když se váš zápas vysílal na O2 TV sport proti Kladnu, tak jste předvedli více než sympatický výkon. Budete o to motivovanější, když bude utkání vysíláno?

Je dobře, že se konečně hokejbal dá sledovat i online. Myslím, že jsme si za ty poslední dva roky tak nějak zvykli, že jsme na TVCOM a žádnou extra motivaci navíc to nepřináší. Vysílání na O2 TV sport je přece jen prestižnější a ta motivace tam byla určitě vyšší. Teď však vstupujeme do vrcholu sezóny a myslím si, že je úplně jedno, jestli jsme online nebo ne. Play off je motivací samo o sobě.